ANTEP SALATASI ....

Son güncelleme: 24.07.2006 23:37
  • ANTEP SALATASI


    M a l z e m e l e r

    * 5 adet domates,
    * 3 adet kuru soğan,
    * 1 baş sarımsak,
    * 1 bağ maydanoz,
    * 3 adet yeşil biber,
    * 1 adet limon,
    * 1 adet salatalık turşusu,
    * Pulbiber, kuru nane, tuz, sumak ekşisi, nar pekmezi.

    Not: Malzemeler 5 kişiliktir.

    HAZIRLANIŞI:

    Domates, kuru soğan, sarımsak, yeşil biber ince ince kıyılır. Maydanoz doğranır. İçine tuz, limon, biber, nane, sumak ekşisi, nar pekmezi ilave edilir ve servise sunulur.


    A F I Y E T O L S U N......
#24.11.2004 15:38 0 0 0
  • DOMATES SALATASI

    M a l z e m e l e r

    * 800 gr. domates,
    * 1 adet soğan,
    * Yeterine maydanoz,
    * Limon suyu, zeytinyağı, Tuz.
    noimage
    HAZIRLANIŞI.........

    Domateslerin kabuğu soyulduktan sonra fındık şeklinde, soğanlar da halka şeklinde doğranır ve yeterince maydanoz katılır. Bütün malzemeler karıştırılır bir servis tabağına konulur. Üzerine tuz, limon suyu, zeytinyağı eklenip karıştırılır, siyah zeytinle süslenir ve servis yapılır.
#24.11.2004 15:41 0 0 0
  • MAHAMMARA


    M a l z e m e l e r

    * 1/2 bardak kırmızı biber,
    * 1 bardak ceviz,
    * 3-4 dilim kızarmış ekmek,
    * 1 limon suyu ve yeterli su,
    tuz, kimyon, gerekirse acı biber, zeytinyağı, nar pekmezi veya limon, şeker.

    noimage

    HAZIRLANIŞI:

    Önce yarım bardak kırmızı biberin üzerine limon suyu ilave edilir. (Yeterli olmazsa su ile tamamlanır). Limon suyu bibere hem doğal rengini verir hem de acısını bir ölçüde almış olur. Kızarmış ekmek ile ceviz robotta çekilir ve bu karışım büyücek bir kasede limonlu biberle birleştirilir. Eğer biber acı ise, bu karışıma daha fazla kızarmış ekmek ilave edilir. Karışım koyu ise daha sonra su ilavesiyle macun haline getirilir ve tuz, gerekiyorsa acı biber, kimyon ve zeytinyağı ilave edilir. Dilim ekmeğin üzerine sürülerek servis yapılır.
#24.11.2004 15:42 0 0 0
  • PİRPİRİM PİYAZI

    M a l z e m e l e r

    1 demet semiz otu (pirpirim),
    Yarım demet maydanoz,
    1 adet salatalık,
    2 adet domates,
    1 adet kuru soğan,
    1-2 adet yeşil biber,
    1 adet al biber (taze),
    Yarım limon,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    Tuz, toz kırmızı biber (arzuya göre).

    HAZIRLANIŞI:

    Semizotu (pirpirim) ve maydanoz ayıklanır. Suda bekletile bekletile ve birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır, süzülür. Salatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranır. Soğan, domates, biber, semizotu ve maydanozlar da doğranıp servis tabağına alınır. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir, tuz ve biber ilavesiyle karıştırılarak servise sunulur....
#24.11.2004 15:46 0 0 0
  • LOĞLAZ PİYAZI

    noimage


    M a l z e m e l e r

    * 1/2 kg. loğlaz,
    * 4 adet taze soğan,
    * 4 adet taze sarımsak,
    * 1 demet maydanoz,
    * 1 tatlı kaşığı tuz,
    * 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
    * 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi,
    * Yeteri kadar su.

    HAZIRLANIŞI:

    Loğlaz, suda haşlanıp süzülür. Soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Haşlanmış loğlaz soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, kırmızı biber, sumak ekşisi ilave edilip iyice karıştırılır, ayranla servise sunulur.
#24.11.2004 15:50 0 0 0
  • ZEYTİN PİYAZI

    noimage

    M a l z e m e l e r

    * 250 gr. kırılmış, tatlandırılmış yeşil zeytin,
    * 3 adet taze soğan,
    * 3 adet taze sarımsak,
    * 1 demet maydanoz,
    * 1/2 bardak ceviz içi,
    * Nar Ekşisi,
    * Zeytinyağı, tuz, Kırmızıbiber.

    HAZIRLANIŞI:

    Tüm malzemeler doğranır. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır ve servise sunulur.
#24.11.2004 15:52 0 0 0
  • MAŞ PİYAZI

    noimage

    M a l z e m e l e r

    * 1 su bardağı maş,
    * 3-4 tane yeşil soğan,
    * 3-4 tane yeşil sarımsak,
    * 1 demet maydanoz,
    1 yemek kaşığı kırmızı biber,
    * 1 limon,
    * Tuz,
    * Yeteri kadar su.

    HAZIRLANIŞI:

    Maş, üzerini geçecek kadar su olan bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan maşın suyu süzülür. İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanoz konup karıştırılır, karışımın içine 1 limon suyu, zeytinyağı ve kırmızı biber ve yeterince tuz eklenerek karıştırılır ve servise sunulur.
#24.11.2004 15:53 0 0 0
  • Arkadaslar Bu salatalari Bir Yapin Ve Afiyetle Yigin Cok Sagliklidir..Afiyet Olsun......
#11.12.2004 11:40 0 0 0
  • Burada tam bir ziyafet varmis yahu eline saglik
#11.12.2004 11:53 0 0 0
  • Abi Hemde Ne Ziyafet Yaninda Bir de R..........Eksik aman Levis Usta duymasin Yoksa Kiza Bilir
#11.12.2004 16:08 0 0 0
  • resimlerden belli nasıl lezzetli oldukları...! bi gün misafirin olursam bunların hepsinide yapın diye tutturacam...!
#18.12.2004 19:38 0 0 0
  • ne güzel yemek bunlar
#20.12.2004 22:56 0 0 0
  • helalllll hemşerime
#21.12.2004 13:58 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER
#23.12.2004 11:45 0 0 0
  • ellerinize saglik cok tsk ler ederim cok severim salata bir sey daha ögrenmis oldum
#07.05.2005 03:12 0 0 0
  • ellerine saglık
#07.05.2005 14:10 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim
#21.09.2005 19:58 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:58 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 00:50 0 0 0