* 5 adet domates,
* 3 adet kuru soğan,
* 1 baş sarımsak,
* 1 bağ maydanoz,
* 3 adet yeşil biber,
* 1 adet limon,
* 1 adet salatalık turşusu,
* Pulbiber, kuru nane, tuz, sumak ekşisi, nar pekmezi.
Not: Malzemeler 5 kişiliktir.
HAZIRLANIŞI:
Domates, kuru soğan, sarımsak, yeşil biber ince ince kıyılır. Maydanoz doğranır. İçine tuz, limon, biber, nane, sumak ekşisi, nar pekmezi ilave edilir ve servise sunulur.
* 800 gr. domates,
* 1 adet soğan,
* Yeterine maydanoz,
* Limon suyu, zeytinyağı, Tuz.
HAZIRLANIŞI.........
Domateslerin kabuğu soyulduktan sonra fındık şeklinde, soğanlar da halka şeklinde doğranır ve yeterince maydanoz katılır. Bütün malzemeler karıştırılır bir servis tabağına konulur. Üzerine tuz, limon suyu, zeytinyağı eklenip karıştırılır, siyah zeytinle süslenir ve servis yapılır.
* 1/2 bardak kırmızı biber,
* 1 bardak ceviz,
* 3-4 dilim kızarmış ekmek,
* 1 limon suyu ve yeterli su,
tuz, kimyon, gerekirse acı biber, zeytinyağı, nar pekmezi veya limon, şeker.
HAZIRLANIŞI:
Önce yarım bardak kırmızı biberin üzerine limon suyu ilave edilir. (Yeterli olmazsa su ile tamamlanır). Limon suyu bibere hem doğal rengini verir hem de acısını bir ölçüde almış olur. Kızarmış ekmek ile ceviz robotta çekilir ve bu karışım büyücek bir kasede limonlu biberle birleştirilir. Eğer biber acı ise, bu karışıma daha fazla kızarmış ekmek ilave edilir. Karışım koyu ise daha sonra su ilavesiyle macun haline getirilir ve tuz, gerekiyorsa acı biber, kimyon ve zeytinyağı ilave edilir. Dilim ekmeğin üzerine sürülerek servis yapılır.
1 demet semiz otu (pirpirim),
Yarım demet maydanoz,
1 adet salatalık,
2 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1-2 adet yeşil biber,
1 adet al biber (taze),
Yarım limon,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, toz kırmızı biber (arzuya göre).
HAZIRLANIŞI:
Semizotu (pirpirim) ve maydanoz ayıklanır. Suda bekletile bekletile ve birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır, süzülür. Salatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranır. Soğan, domates, biber, semizotu ve maydanozlar da doğranıp servis tabağına alınır. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir, tuz ve biber ilavesiyle karıştırılarak servise sunulur....
* 1/2 kg. loğlaz,
* 4 adet taze soğan,
* 4 adet taze sarımsak,
* 1 demet maydanoz,
* 1 tatlı kaşığı tuz,
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
* 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi,
* Yeteri kadar su.
HAZIRLANIŞI:
Loğlaz, suda haşlanıp süzülür. Soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Haşlanmış loğlaz soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, kırmızı biber, sumak ekşisi ilave edilip iyice karıştırılır, ayranla servise sunulur.
* 1 su bardağı maş,
* 3-4 tane yeşil soğan,
* 3-4 tane yeşil sarımsak,
* 1 demet maydanoz,
1 yemek kaşığı kırmızı biber,
* 1 limon,
* Tuz,
* Yeteri kadar su.
HAZIRLANIŞI:
Maş, üzerini geçecek kadar su olan bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan maşın suyu süzülür. İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanoz konup karıştırılır, karışımın içine 1 limon suyu, zeytinyağı ve kırmızı biber ve yeterince tuz eklenerek karıştırılır ve servise sunulur.