Onlara saygı duymak lazım

Son güncelleme: 16.04.2008 12:43
  • "Onlara saygı duymak lazım"

    İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones, "Brezilya, İtalya bizden üstün, saygı göstermek lazım" dedi.
    noimage
    İspanyol devlet televizyonu TVE'deki "Sizin için bir sorum var" adlı programa katılan Aragones, 60 kadar İspanyol vatandaşının sorularını yanıtladı. Dünyada en iyi futbolun Brezilya tarafından oynandığını ve her zaman Brezilya futboluna hayran olduğunu kaydeden Aragones, İspanyol futbolcuların teknik kapasitelerinin yüksek olmasına rağmen süratli oyun, defans, hızlı hücuma çıkma gibi futbolun diğer özelliklerinde eksiklerinin bulunduğunu kaydetti.

    Milli takıma geldiğinden bu yana yapılan 46 maçın sadece 4'ünü kaybettiğini vurgulayan Aragones, "Avrupa Şampiyonası'na kazanmak hedefiyle gideceklerini" söyledi. İspanyol teknik adam, Avrupa Şampiyonası'nı kazanmaları halinde Katolik dindarların yaptığı, İspanya'nın kuzeyindeki Galisya bölgesinde tamamlanan ve toplam 800 kilometre olan meşhur Santiago Yürüyüşü'nü karısı ile birlikte yapma sözü verdi.

    Bu arada, Avrupa Şampiyonası sonrası Milli Takım ile olan sözleşmesi bitecek olan Aragones, teknik direktörlük yapmaya devam edeceğini ve İspanya dışında çalışmak istediğini ifade etti.

    İspanya'da her zaman tartışma konusu olan Raul'un Avrupa Şampiyonası'na götürülüp götürülmemesiyle ilgili bir soruya ise Aragones, "Raul, İspanya'nın tarihindeki en iyi futbolculardan biri. Onu şimdi keşfetmedim. 2 yıl benim takımımda oynadı. Avrupa Kupası eleme gruplarındaki ikinci maçta bizden düşük olan Kuzey İrlanda'ya yenildikten sonra takımda revizyon yapmaya karar verdim. Şu anda son 15 maçta 1 yenilgi, 2 beraberlik ve kalan diğer tüm maçlarını kazanan bir takım var" dedi.

    Raul için halen kapıyı tam olarak kapatmayan Aragones, "Baskı olduğu için değil, sadece layık olursa, ikna olursam onu çağırırım" şeklinde konuştu.
#16.04.2008 12:43 0 0 0