Polonya 0–1 Hırvatistan Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Karşılaşması

Son güncelleme: 17.06.2008 10:59
  • Polonya - Hırvatistan

    16/06/2008

    B GRUBU
#14.05.2008 13:12 0 0 0
  • Rakibimiz, Polonya karşısında

    Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nun kaderini çizecek maçlardan biri de çeyrek finaldeki rakibimiz Hırvatistan ile Polonya karşılaşacak. Polonya farklı kazanıp, Almanya'nın tek farklı mağlubiyetini bekleyecek.
    noimage
    Avusturya karşısında uzatmalarda yediği penaltı golüyle büyük bir avantaj yitiren Polonya, lider Hırvatistan'ı yenerek çeyrek finale yükselmek amacında. Ancak Beenhakker'in öğrencilerine kazanmak da yetmeyecek. Polonya'nın tur atlaması için Avusturya'nın da Almanya'yı yenmesi gerekli. Bu kez iş avantaja gelecek. Bu durumda Polonya'nın, Avusturya'dan 1 fazla fark yapması gerekecek.

    Liderliği garantileyen ve çeyrek finaldeki rakibimiz olan Hırvatistan ise yedek ağırlıklı bir kadro ile sahada olacak.
    İşte muhtemel kadrolar

    STAT: Klagenfurt
    HAKEM: Kryoss Vassaras
    POLONYA: Boruc, Wasilewski, Jop, Bak, Zewlakow, Lewandowski, Dudka, Krzynowek, Saganowski, Guerreiro,Smolarek
    TEKNİK DİREKTÖR: Leo Beenhakker

    HIRVATİSTAN: Pletikosa, Corluka, Simic, Knezevic, Pranjic, Vukojevic, Pokrivac, Leko, Rakitic, Klasnic, Kalinic
    TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
#16.06.2008 16:14 0 0 0
  • Kaç kaç biter tahmınlerınız varmı arkadaşlar
#16.06.2008 16:16 0 0 0
  • 2-1 hirvatlar alir diyorum baskada bir sey demiyorum aslardan cikmasalar bi alirlar diyorum
#16.06.2008 16:32 0 0 0
  • byebye polanya :D
#17.06.2008 00:00 0 0 0
  • Hırvatlar firesiz geliyor

    Avrupa Şampiyonası çeyrek finalindeki rakibimiz Hırvatistan, gruptaki son maçında da Polonya'yı 1-0 mağlup etti ve üç maçında da fire vermeden yoluna devam etti.

    Daha önce çeyrek finali ve liderliği garantiledikleri için Polonya maçına Slaven Bilic, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, ilk yarıda etkili olan yine Hırvatlardı. Şu ana kadar oynadığı üç maçta da ilk yarıları çok iyi oynayan Hırvatistan'ın karşısına Boruc çıktı ve devre arasına 0-0 gidilmesini sağladı.

    Ancak ikinci yarıda o da Hırvatları durduramadı. 53. dakikada turnuvanın yıldızlarından Pranjic'in getirdiği topta Klasnic, güzel bir vuruşla Hırvatistan'ı 1-0 öne geçirdi. Başarılı sol kanat oyuncusu Pranjic, ikinci 45 dakikada üstüste ataklarla Polonya savunmasına zor anlar yaşatırken, Polonya'nın en etkili atağında Zahorski, Runje ile karşı karşıya kaldı ama eski Beşiktaşlı gole izin vermedi.
    noimage
    Bu sonuçla Hırvatistan, gruptaki 3 maçını da kazanarak yoluna devam etti ve çeyrek finale grup lideri olarak çıktı. Artık Hırvatların gözü de bizim gibi cuma günü Ernst Happel'deki çeyrek final kapışmasında olacak.

    Polonya ise Dünya Kupası'nın ardından Avrupa Şampiyonası'na da ilk turda veda etti.
    POLONYA-HIRVATİSTAN 0-1

    STAT: Klagenfurt
    HAKEM: Kryoss Vassaras

    POLONYA: Boruc, Wawrzyniak,Dudka, Krzynowek, Saganowski (Dk. 69 Zahorski, Wasilewski, Zewlakow, Lobodzinski (Dk. 55 Smolarek), Murawski , Guerreiro, Lewandowski (Dk. 46 Kokoszka)
    TEKNİK DİREKTÖR: Leo Beenhakker

    HIRVATİSTAN: Runje, Vejic, Simic, Knezevic (Dk. 27 Corluka), Pranjic, Vukojevic, Pokrivac, Leko, Petric (Dk. 75 Kranjcar), Rakitic, Klasnic (Dk. 75 Kalinic)
    TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

    GOLLER: Klasnic (Dk. 53)
    SARI KARTLAR: Lewandowski (Polonya), Vejic (Hırvatistan)

    İLK YARIDAN DAKİKALAR
    9. Dakikada sağ kanattan gelişen Polonya atağında ceza sahasına ortalanan topa hareketlenen Krzynowek'ten önce topa uzanan Runje tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

    11. Dakikada Polonya'nın kazandığı korner atışnıdan gelen topa penaltı noktası üzerinde yükselen Dudka'nın kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

    14. Dakikada Polonya defansının arkasına atılan topla buluşan Pranjic'in, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozsiyonda yaptığı aşırtma vuruşta top auta çıktı.

    20. Dakikada sağ kanattan Rakitic'in kullandığı serbest atıştan gelen topa Polonya ceza sahasında kafa vuran Vejic'in vuruşunda top direğin dibinden auta gitti.

    32. Dakikada hızlı gelişen Hırvatistan atağında, Polonya defansının arkasına atılan topla ceza sahasında buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Klasnic'in vuruşu kaleci Boruc'dan döndü.

    44. Dakikada orta sahada kaptığı topla ilerleyen Leko'nun Polonya ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

    İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
    53. dakikada Pranjic'in getirdiği topta son dokunan Klasnic turnuvadaki ilk golünü atarak Hırvatistan'ı 1-0 öne geçirdi.

    63. dakikada Smolarek'in ortasında Guerreiro dönerek vurdu, top auta gitti.

    87. dakikada gelişen Polonya atağında araya atılan pasa hareketlenen Zahorski, Runje ile karşı karşıya kaldı ama başarılı kaleci gole izin vermedi.

    Ve maç 1-0 Hırvatistan'ın galibiyetiyle sonuçlandı.
#17.06.2008 10:59 0 0 0