2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'dan Güvenlik Desteği

Son güncelleme: 21.05.2008 07:19
  • Almanya'dan güvenlik desteği!


    Almanya'nın, gelecek ay Avrupa Futbol Şampiyonasına (Euro-2008) ev sahipliği yapacak olan Avusturya'ya, futbol müsabakalarındaki taşkınlıklara müdahale konusunda deneyimli 850 polis göndereceği bildirildi.



    Alman polislerin geleneksel yeşil üniformaları ve devriye araçlarıyla görev yapacaklarını belirten Avusturya emniyet makamları, Alman polis ekiplerine bir Avusturyalı polis memurunun da refakat edeceğini bildirdiler.

    Avusturya'ya, Haziran ayı başında gelecek olan Alman polislerinin, Avrupa Futbol Şampiyonası ilk tur maçlarının oynanacağı İnnsbruck, Salzburg ve Klagenfurt kentlerinde görev yapacakları belirtildi.

    Euro-2008 için ülke genelinde toplam 27 bin polis görevlendirildiğini belirten İnnsbruck Federal Polis Müdürü Gerhard Ditz, ''Alman meslektaşlarının deneyimlerinden de yararlanmak istediklerini'' söyledi.

    Almanya'da mevcut yasalara göre polisin ''Spor müsabakalarında taşkınlık yapan ve şiddete başvuran taraftarı tutuklamak, stada girişini yasaklamak veya gerektiğinde sınır dışı etmek hakkına sahip olduğunu'' anımsatan Ditz, Alman
    polislerin bu yetkilerini Avusturya'da da kullanabileceklerini kaydetti.

    Avusturya'daki mevcut yasal düzenlemeye göre polis memurları spor müsabakalarında taşkınlık yapan taraftarları tutuklamak veya sınır dışı etme yetkisine sahip değil.

    -''EURO-2008 FESTİVAL OLACAK''-

    Avrupa şampiyonası için tüm senaryoların dikkate alınarak gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirten içişleri bakanı Günther Platter, ''Ancak, Avrupa Futbol Şampiyonasını bir festival havasında kutlamak istiyoruz'' dedi.

    Bu arada, Viyana'da taraftarlar için özel bir ''taraftar bölgesi'' oluşturuldu. Taraftarların gruplar halinde kent içine dağılmasını önlemek için oluşturulan taraftar bölgesinde, İnnsbruck, Salzburg ve Klagenfurt ile İsviçre'de oynanacak karşılaşmaların gösterileceği dev TV ekranları bulunacağı ve bölge sınırları içinde sert içki satışı yapılmayacağı bildirildi.

    Sivil ve resmi polislerin yanı sıra özel güvenlik ekiplerinin de görev yapacağı ''taraftar bölgesinde'' yiyecek ve içecek satan dükkanlarda da plastik bardak, çatal ve bıçak kullanılacağı belirtildi. 20.05.2008

    Kaynak : AA
#20.05.2008 15:49 0 0 0
  • hayirli olsun
#20.05.2008 16:40 0 0 0
  • TeRöR öRGüTLeRiNiN HePSi KaTLiaMLaR PLaNLıYoR..

    GüVeNLiĞiN SıKı oLMaSı LaZıM..
#20.05.2008 16:55 0 0 0
  • kimse o kadarda cani olmaz olmaz bence bu isin obur dunyasida var onuda hesap etmek lazim
#21.05.2008 07:19 0 0 0