Asrın 3'lüğünü attık

Son güncelleme: 07.12.2004 12:19
  • Türkiye önceki gün Malezya'dan gelen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ev sahipliği haberiyle adeta bayram sevinci yaşıyor. Türk spor camiası dev organizasyonun ekonomik getirilerinin yanı sıra ülkemizin tanıtımı ve Türk Basketbolu için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. 2010 Dünya Şampiyonası için Türkiye asrın üçlüğünü attı tanımlaması yapan otoriteler Avrupa Şampiyonası'ndan yüzümüzün akıyla çıktık, bu dev organizasyonla da bütün dünyanın hayranlığı ve takdirini kazanacağımız görüşünde birleştiler. Bunun herkese nasip olmayacağını dikkat çeken spor adamlarımız Fransa'nın elinden böyle dev bir organizasyonu kapmanın gerçekten büyük bir zafer olduğunu belirttiler.

    ÇOK BÜYÜK OLAY - Aydın ÖRS Fenerbahçe Antrenörü

    BİR defa Turgay Demirel ve federasyon çalışanlarını kutlamak gerekir. Kimsenin hayalinde bile yokken bunu slogan olarak kullanıyordu ama kimseler inanmıyordu. Büyük bir çalışma yapıldı. Hükümetin desteği ve ulusun büyüklüğü de bunda rol oynadı. Herkesi kutluyorum. Olimpiyatlardan sonra takım sporları için alınabilecek en büyük olay. Bu başarıda 2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarımızın etkisi var. Bunu almak kadar başarmak da çok önemli. Burada herkese görev düşüyor. Elbirliği ile bu organizasyonu en iyi şekilde başarmak için mücadele etmeliyiz.

    HEYECAN DUYDUM - Oktay MAHMUTİ Efes Pilsen Antrenörü

    BÖYLESİNE dev organizasyonlar herkese nasip olmaz. Müthiş heyecan duydum. Ülkemiz asrın üçlüğünü attı. Türk basketbolu adına çok büyük bir başarı. Avrupa Şampiyonası organizasyonumuz mükemmeldi. Daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin Avrupa ve Dünya'da tanıtımı için önemli bir fırsat. Ülkemize ve basketbolumuza çok büyük katkılar sağlayacak. NBA ve Avrupa salonlarında oynayan gençlerimiz o tarihlerde en verimli çağlarında olacak. Basketbola olan ilgi daha artacak.

    AB'YE GİRMEK GİBİ - Halil ÜNER Galatasaray Antrenörü

    TÜRK basketbolu içi çok önemli bir gelişme. Avrupa Birliği'ne girmek gibi bir şey. Çok önemsenmesi gereken bir olay. Türk halkının yapabileceği en iyi organizasyon bu olacaktır. 2010 yılında oynama yaşı gelen sporcular bu organizasyona şimdiden hazırlanacaklar. Bu organizasyonun Türkiye'ye gelmesi federasyonun başarısı ve çabasıyla gerçekleşti. Türk basketbolu artık kalkınıyor ve bu olaylarla daha da iyi yerlere gelecek.

    SORUNLAR ÇÖZÜLÜR - ERMAN KUNTER Asvel Antrenörü

    BU ülkemizin büyük bir başarısı. Çok önemli bir organizasyon. Üstelik Fransa ve Sırbistan gibi önemli rakipleri geçerek almak da çok önemli. Benim uzaktan gördüğüm kadarıyla Türk basketbolunda seyirci problemi ve yayın konusunun halledilmesi lazım. Şampiyonaya kadar bu sorunların çözülmüş olacağına inanıyorum.

    Naci ÖZONAY (Büyük Kolej Antrenörü)

    Böylesine büyük bir organizasyonu almak, inanılmaz bir olay. Getirisi büyük olacak

    Engin ÖZERHUN (E.Pilsen Genel Menajeri)

    Türkiye için gurur verici bir organizasyon. 2010 Türk basketbolu için dönüm noktası olacaktır.

    Nihat MALA (Pınar Karşıyaka Menajeri)

    Türkiye ve İzmir basketbolu açısından çok sevindirici bir gelişme. İzmir'de kazanacak.

    Onların payı büyük

    DEV organizasyona ev sahipliği yapma hakkını almamızda Basketbol federasyonumuz ve devlet adamlarımızın olağanüstü çabalarının yanısıra Milli Takımımız'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısının da büyük katkısı oldu. NBA'de Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve İbrahim Kutluay gibi milli yıldızlarımız Türk Basketboluna olan ilgiyi daha da artırdı.

    Ergin ATAMAN Ülker antrenörü

    'Bu Türk Basketbolu'nun özellikle son yıllarda hem NBA, hem de Avrupa'ya ihraç ettiği oyuncularımızın ve teknik adamlarınızın başarısı. 2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinciliğimiz de bu organizasyonun Türkiye'ye verilmesine etki etti.'

    Olimpiyat yolunu açtı

    Malezya'da yapılan ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliğini üstelenecek ülkenin Türkiye olarak belirlenmesiyle ilgili olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Bu büyük organizasyonun ülkemize verilmesi, geldiğimiz noktayı göstermektedir' dedi. Şahin, bunun sadece spor alanında Türkiye'nin ulaştığı noktayı değil, Türkiye'nin gücünün ve etkinliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Bakan, basketbol gibi önemli bir branşta düzenleyeceğimiz organizasyonunun İstanbul'a olimpiyat yolunu açacağına inandığını da kaydetti. Şahin sözlerine şöyle devam etti: 'Başta her türlü spor olayına büyük destek veren Sayın Başbakanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Atalay ve Federasyon Başkanı Turgay Demirel'e teşekkür ve takdirlerimizi sunmak istiyorum. Malezya'dan dönecekk olan Basketbol Federasyonu heyeti, bugün Şahin'i ziyaret edecek.

    Togay Bayatlı TMOK Başkanı - Olimpiyat için referans

    BU organizasyonu hem de Fransa gibi bir ülkenin elinden almak büyük bir olay. Olimpiyatlara talip Paris'in elinden aldık. 6 yıl zamanımız var. Daha önce Avrupa Şampiyonasını gayet iyi düzenledik. Şimdi çok daha mükemmel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum. Bu organizasyon Türkiye'nin 2016 Olimpiyat adaylığına da katkı sağlayacaktır.

    Organizasyon kentlerinde sevinç var...

    Ahmet Sağlam Ankara Gençlik Spor İl Müdürü - Ekip olarak hazırız

    TÜRK sporu için çok güzel bir gelişme. Bu organizasyon bize, 7 bin 500 kişilik yeni bir salon kazandıracak. Biz ekip olarak hazırız. Birçok başarılı organizasyon yaptık. Bunun da üstesinden ülke olarak sıkıntı çekmeden geliriz.

    Tamer Taşpınar İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü - Başarıyla üstesinden geleceğiz

    BÖYLE büyük bir organizasyonu Türkiye'ye alınmasından büyük memnuniyet duyduk. F1 ve Şampiyonlar Ligi finaline de ev sahipliği yapacağız. Olimpiyatların dışında tüm büyük organizasyonları yapmış olacağız. Tüm dünyayı hayran bırakacağız.

    Sabri Sadıklar İzmir Gençlik Spor İl Müdürü - Salon eksiğimiz yok

    İZMİR, bu organizasyonda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirebilecek durumdadır. Dünya Şampiyonası, İzmir ve Türk sporuna önemli katkı sağlayacak. Çünkü olimpiyatlardan sonra en fazla ses getiren organizasyonlardan birisi. Bunun bir ayağının da İzmir'de yapılacak olması bizim için avantaj.

    Nadir Yapsakaloğlu Antalya Gençlik Spor İl Müdürü - Yeni bir tesisimiz olacak

    TÜRKİYE yıllardır bu organizasyona talipti. Böylesine büyük bir organizasyonun Antalya'da yapılması bizi mutlu eder. Bu organizasyon için en az 7 bin 500 kişilik bir tesis lazım. Böyle bir organizasyonun Antalya'da yapılması kentimize bir tesis kazandırır.
#07.12.2004 12:19 0 0 0