İlk raunt Celtics'in

Son güncelleme: 06.06.2008 14:54
  • noimage


    NBA'de sezonun şampiyonunu belirleyecek Boston Celtics - Los Angeles Lakers final serisinin ilk maçında gülen ekip, 98-88'lik skorla Boston Celtics oldu. Celtics böylece seride 1-0 öne geçti.

    Boston TD Banknorth Garden'da oynanan ve son periyoduna kadar büyük bir çekişme ile geçen maçta Celtics üç süper yıldızının hücumdaki başarılı performansı ve müthiş savunması ile sonuca gitti. Maçın ikinci yarısının başında sakatlanarak soyunma odasına giden, ancak daha sonra kısa bir tedavinin ardından salona dönerek hem tribünleri, hem de arkadaşlarını coşturan Paul Pierce 10'da 7 saha içi isabetle 22 sayı, 4 ribaunt gibi bir performans sergiledi ve galibiyette büyük pay sahibi oldu. Özellikle maçın ilk yarısında mükemmel bir performans sergileyen Kevin Garnett, 3. periyot ve 4. periyotun başında hücumda bir ara bocalasa da, maçın son anlarına damgasını vurdu ve attığı sayılarla takımına hayat verdi. Maçı KG 24 sayı ve 13 ribaunt, Ray Allen ise 19 sayı, 8 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. Celtics'in çaylak oyun kurucusu Rajon Rondo ise kendisinden beklenen performansın ötesinde bir performans sergiledi, istatistik hanesine 15 sayı, 7 ribanut ve 5 asist yazdırdı.

    Maçın genelinde rakibiyle denk bir mücadele sergileyen ve devreyi de 51-46 önde tamamlayan Lakers, son periyotta Celtics'in sert savunmasına karşı çözüm üretemeyince sahadan yenik ayrılmak zorunda kaldı. Kobe Bryant kendi standartlarına göre düşük bir performans sergilerken, 24 sayı, 6 asist ve 3 ribauntla oynadı. Kobe 26 saha içi atış kullanırken, bunların sadece 9'unda başarılı oldu. Lakers'ın İspanyol pivotu Pau Gasol ise maça iyi başlasa da, KG ve PJ Brown'un sert savunması karşısında ilerleyen dakikalarda etkisiz kaldı ve 15 sayı ve 8 ribauntluk bir performans sergiledi.

    Ev sahibi ekip ayrıca ribauntlarda da rakibine 46-33'lük üstünlük sağladı. Bu arada finallerle ilgili ilginç bir istatistik göze çarpıyor. Buna göre NBA final serileri tarihinde ilk maçı kazanan takımların yüzde 86'sı seri sonunda mutlu sona ulaşan taraf oluyor.

    Celtics bu sonuçla "efsane final"de 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı pazar gününü pazartesiye bağlayan gece saat 04:00'da yine Boston'da oynanacak.
#06.06.2008 13:28 0 0 0
  • Karanlıktan aydınlığa
    Boston Celtics'in, şampiyonluk hayaliyle taraftarının karşısına çıktığı NBA final serisinin ilk maçı az daha kabusla noktalanıyordu.
    Los Angeles Lakers önünde ikinci yarıdaki genel performansı ve son çeyrekteki etkili savunmasıyla sonuca giden Celtics'te kaptan Paul Pierce üçüncü çeyrek oynanırken bir pozisyon esnasında takım arkadaşı Kendrick Perkins ile çarpışarak sağ dizinden sakatlandı ve soyunma odasına gitmek zorunda kaldı. Bu pozisyonun hemen ardından Perkins de bir başka pozisyonda sakatlanarak kaptanının yanına gitmek zorunda kalınca zaten Pierce'ın sakatlığıyla sessizliğe bürünen TD Banknorth Garden iyiden iyiye sessizliğe büründü.

    Sakatlandığı pozisyon hakkında konuşan Pierce, yere düştüğü sırada dizinden bir ses geldiğini ve o an elini dizine götürdüğünde acı hissettiğini ifade etti. All-Star forvet, o an aklına gelen ilk ihtimalin, diz bağlarında kopma gibi ciddi bir şey olduğunu ifade etti.

    Ancak durumunun o kadar ciddi olmadığını anladığı an ise Pierce, aklından birçok şey geçtiğini ve derhal takımına dönmeye karar verdiğini söyledi.

    Kariyerinin ilk NBA finalinde 24 sayı, 13 ribauntla maçın yıldızları arasına giren Kevin Garnett ise takım arkadaşının, kısa süreli sakatlığının ardından maça dönüşünün hem kendisini hem de taraftarlara güç verdiğinin altını çizerek kaptanını övdü.
#06.06.2008 13:29 0 0 0
  • tesekkurler haber icin
#06.06.2008 14:54 0 0 0