Yaşar Kurt

Son güncelleme: 09.05.2010 12:05
  • 1968 senedinde İstanbul'da doğdu. 1974 - 1989 yılları arasında ilk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul'da yaptı. 1990 yılında Eskişehir Açık Öğretim üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Bu üniversiteden Mezun olmadı.

    1994 yılında ''Sokak Şarkıları'' albüm kaydını Almanya Köln'de gerçekleştirdi. Bu albüm Ada Müzik tarafından yayınlanmıştır. 1994 - 1997 yılları arasında Berlin, Ankara, Biclefeld, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Antakya, Samsun, Karabük, Aydın, Foça, İstanbul vs. bir çok konser verdi.

    1997 yılında ''Göndermeler'' albümü İstanbul Aks Müzik tarafından yayınlandı. Şu anda Boğaziçi Müzik tarafından yayınlanmaktadır.

    2002 yılında ''Reflex'' kayıt İstanbul Güzel Sanat Stüdyosunda gerçekleştirildi. Yapım Ağdaş Müzik tarafından üstlenilmiştir. 1,5 yıllık stüdyo süresinden sonra oluşan Reflex albümünde Yaşar Kurt 1990 - 2000 yılları arasında yaptığı parçalarda 9 şarkıyı içermesinin yanı sıra 3 şarkının da yorumunu yapmış bulunuyor.

    2003 yılında kendi kurduğu plak şirketinden Anne adlı toplama albümünü çıkardı.

    2003 yılında Barışarock organizasyonunun yaratıcılarından biri olarak etkinliğin bütün safhalarında ve sahnesinde gönüllü yer aldı. Barışarock adına düzenlenen bütün etkinliklerde hala görev almaya ve sahneye çıkmaya devam ediyor.

    2004 yılında Atv'de yayınlanan Sevda Tepesi adlı dizinin müziğini yaptı. Anne albümü sanatçının çıkardığı son albüm olup bu tarihten sonra yurtiçi - yurtdışı konserleri ve bar programlarında sahne almaya devam etti.

    2007 yılında Arto Tunç Boyacıyan ile tanıştı o günden beri yeni bir oluşum içerisindeler ve YAŞ-AR adlı grubu kurdular.İnsanların kin ve nefrete karşı durmalarını isteyen ve bunun için birleşmeye davet eden Yaşar Kurt ve Arto Tunçboyacıyan önümüzdeki günlerde yeni bir sıngle ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyorlar.
#24.06.2008 13:07 0 0 0
  • Yaşar Kurt Kimdir - Yaşar Kurt Resimleri - Yaşar Kurt Biyografisi - Yaşar Kurt Hakkında
    noimage

    1974 - 1989 yılları arasında ilk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul'da yaptı. 1990 yılında Eskişehir Açık Öğretim üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Bu üniversiteden Mezun olamadı.

    Bir kaza eseri giremediği konservatuvar sınavları ardından müzik alanında kendi kendini yetiştirmeye çalışmıştır. Kurduğu, Beyaz Yunus grubunda alternatif müzik üretme kaygısını gruptakilere kabul ettirememesi üzerine grup dağıldı. Oyuncu olan arkadaşlarının çağırması üzerine Almanya'nın Wuppertal kentine gitti. 1993 yılında Almanya'da ilk kez gördüğü bir müzik kayıt stüdyosunda ödünç aldığı gitarla yalnızca üç saatte şarkılarını okuduğu bir kayda sahip oldu.

    1994 yılında Sokak Şarkıları albüm kaydını Almanya Köln'de gerçekleştirdi. Sokak Şarkıları isimli bu albümü 1994'te Türkiye'de piyasaya sürüldü. Bu albüm Ada Müzik tarafından yayınlanmıştır. Bu arada Berlin'e yerleşti, Rosa isimli kızı doğdu. Müzik ve tiyatro dışında fabrika işçiliği, gazete dağıtımı, gibi işlerde de çalıştı. 1996 yılında yaz tatili için geldiği Türkiye'de şarkılarının popüler olduğunu gördü ve çalışmalarını bundan sonra Türkiye'de sürdürme kararı alarak müziğe geri döndü.

    1994-1997 yılları arasında Berlin, Ankara, Biclefeld, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Antakya, Samsun, Karabük, Aydın, Foça, İstanbul vs. bir çok konser verdi.

    1997 yılında Göndermeler albümü İstanbul Aks Müzik tarafından yayınlandı. Şu anda Boğaziçi Müzik tarafından yayınlanmaktadır.

    2002 yılında Reflex kayıt İstanbul Güzel Sanat Stüdyosunda gerçekleştirildi. Yapım Ağdaş Müzik tarafından üstlenilmiştir. 1,5 yıllık stüdyo süresinden sonra oluşan Reflex albümünde Yaşar Kurt 1990-2000 yılları arasında yaptığı parçalarda 9 şarkıyı içermesinin yanı sıra 3 şarkının da yorumunu yapmış bulunuyor.

    2003 yılında kendi kurduğu plak şirketinden Anne adlı toplama albümünü çıkardı.

    2003 yılında Barışarock organizasyonunun yaratıcılarından biri olarak etkinliğin bütün safhalarında ve sahnesinde gönüllü yer aldı. Barışarock adına düzenlenen bütün etkinliklerde hala görev almaya ve sahneye çıkmaya devam ediyor.

    2004 yılında Atv'de yayınlanan Sevda Tepesi adlı dizinin müziğini yaptı. Anne albümü sanatçının çıkardığı son albüm olup bu tarihten sonra yurtiçi - yurtdışı konserleri ve bar programlarında sahne almaya devam etti.

    2007 yılında Arto Tunç Boyacıyan ile tanıştı, o günden beri yeni bir oluşum içerisindeler ve YAŞ-AR adlı grubu kurdular.
#19.04.2010 08:53 0 0 0
  • Ben YASAR KURT 1968 yılın da, İstanbul'da,Zeynep Kamil hastanesinde dünyaya geldim.İlk ve ortaokulu "küçük bakkalköy" de okudum.Fikir tepe de ki Mehmet Beyazıt lisesin de uzunca zaman öğrencilik yaptım. Lisenin tiyatro kolun da ki çalışmaları; düşüncelerime ve hayatıma yön veren önemli deneyimlerim oldu.1989 yılında oynadığım yari saka yarı ciddi adlı televizyon kabaresi oyunculuğu meslek edinme kararımı pekiştirdi.Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarına girmek için İzmir'e gittim.Sınavlar bir hafta kadar sürdü.Pasaport limanın da amcama ait bir teknede kalıyordum.Tekne geceden yer değiştirmisti .O gün pazardı ve sınav olacağı kimsenin aklına gelmemişti. Bir saatlik bir gecikmeyle sınav yerine ulaştım.Ancak çoktan bitmişti.Okula giremedim.Bütün planlarım altüst olmuştu.İstanbul'a dönüp açık öğretim iktisat bölümüne kaydımı yaptırdım.Konservatuar i bir daha denemedim.Kendi kendimi yetiştirmeye çalıştım.Kendimi bildim bileli tutkulu bir müzik dinleyicisiyimdir.

    Elime geçen her çalgıyı çalmaya çalıştım.Orta okuldayken teyze oğlumun hediye ettiği akustik gitar en iyi oyuncağım olmuştur.Beste yapıp evdeki teybe kaydederdim.Beste olayı da tamamen iç güdüsel gelişmiştir.Bende hala da öyledir.zamanla bilgi ve deneyimle yoğruldu.İlk müzik gurubum.kadıköy de tanıştığım yetenekli insanlarla kurduğum;Beyaz Yunus tur.Bizi bir araya getiren yetenek.Bir arada tutmaya yetmedi.Benim için çok sancılı dönemlerdi diyebilirim.Yaptığım müziğe arkadaşlarımı inandırmakta güçlük çekiyordum.Ben kayda değer bir alternatif peşindeydim.Bunun için bütün ömrümü harcamaya hazırdım.Ancak benim sivri dilim ve kuraldışı üslubum kendini kabul ettirmekte zorlanıyordu.Gurupta iki kişi kaldık ve sonra dağıldı.Tek başıma sürdürmek istemedim.O sırada Almanya'nın Wuppertal kentinde tiyatro ile uğraşan arkadaşlarım beni davet ettiler.Hemen gittim.

    Yıl 1993 olmuştu.Almanca bilmiyordum.Wuppetal'daki dostlarım müzisyen yanımı gayet iyi biliyorlardı.Birkaç müzisyenle tanıştım.Yılbaşı geliyordu. Her zaman takıldığımız "ada restoran" yılbaşı gecesi müzik yapmamızı istedi.Çaldık.bir çoğu benim sarkılarımdı.Ancak hala stüdyo da yapılmıs bir kaydım yoktu.Hatta prova yaptığımız mekanlar dışında gerçek bir stüdyo görmemiştim.Kölln kentinde dünyanın en iyi stüdyolarından birinde buldum kendimi.Sokak şarkılarımı kaydettik.Üç saat içinde ödünç bir gitar ve ben.kayıt için kullanacağım iyi bir gitara sahip değildim.Sonra o kayıta sokak şarkıları adını verdim.1994 'te Türkiye'de yayınlandı.Berlin'e yerleştim.Rosa doğdu.Müzik ve tiyatro dışında işte de çalıştım.Fabrika işçiliği,gazete dağıtımı,lunapark vb .Oyunculuk yapabilecek kadar almanca öğrenmiştim.Bir gazete ilanıyla alman olmayan bir oyuncu arıyorlardı.Seçmelere girdim ve beni guruba aldılar.1996 yılıydı.Arkadaşlarımla Türkiye'ye yaz tatili için geldik.O zaman sokak şarkılarının ne kadar sevilmiş olduğunu gördüm.Ve sanat çalışmalarımı Türkiye'ye yönlendirdim.

    1997 'de göndermeler albümünü yaptım İstanbul'da 2001 yılında reflex albümü çıktı.Bir çok konser verdim.Müzik benim için yeniden bir yaşam biçimine dönüştü.eski şarkılara yenileri eklendi.Bu yazıda sözü geçen kişileri özellikle isimleri ile anmadığım.Bunu bir gün yazacağım gerçek biyografime saklıyorum.Ve sizler beni dinlemeyi sürdürdüğünüz sürece ben de müzik üretmeye devam edeceğim.

    https://www.main-board.com/unluler/384433-yasar-kurt-resimleri.html#post4158347
#19.04.2010 08:55 0 0 0
  • İyibir çalışma..teşekkürler..
#04.05.2010 12:20 0 0 0
  • yaşar kurt şarkılarının akorlarıda olsaymış daha bi güzel olurmuş
#09.05.2010 12:05 0 0 0