Meksika Ekibine Bayan Yolcu

Son güncelleme: 20.12.2004 14:15
  • Meksika 2. Liginde mücadele eden erkek futbol takımı Celaya, Atina Olimpiyatlarında yıldızlaşan bayan milli futbolcu Maribel Dominguezi kadrosuna kattı.

    Geçtiğimiz sezon Serie Ada kalma mücadelesi veren Perugia da iki İsveçli bayan futbolcu transfer etmek istemiş, FIFA ise kararı İtalya Futbol Federasyonuna bırakmıştı. Yalnız bayan futbolcuların gelmek istememesiyle heyecan verici karar bir başka bahara ertelenmişti.
#20.12.2004 11:00 0 0 0
  • Maribel Dominguez'in bir erkek takımında oynamasına izin verilmedi
    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, Meksika'nın Celaya takımının bayan futbolcu transfer etmesine izin vermedi.

    FIFA Başkanı Sepp Blatter futbolcuların bir yıl içinde iki kez takım değiştirebileceğine ise karar verdiklerini söyledi.

    FIFA toplantısı Zürih'te yapıldı

    Dünya futbolunun patronu FIFA Zürih'te iki gün süren yönetim kurulu toplantısı düzenledi. FIFA bu toplantıda, Meksika ikinci lig takımlarından Celaya'nın bayan futbolcu transfer etme isteğini, 15 takımın Avrupa futbol federasyonu kurma girişimini ve futbolcuların takım değiştirme konularını görüştü.

    FIFA, Meksika'da bayan futbol ligi olmadığı için Amerika Birleşik Devletleri'nde oynayan Maribel Dominguez'in Celaya takımına transfer olmasına izin vermedi.

    Futbolda cinsiyet ayrımı net

    Futbol konusunda erkekler ve kadınlar arasında kesin ve net bir ayrılık olduğunu vurgulayan FIFA Başkanı Sepp Blatter, "futbol, cinsiyet ayırımının yapıldığı bir spordur.. Kurallar aynı olsa bile, uygulanmada daha esnek davranılıyor.. Umarım başka bir takım bir daha böyle bir istekte bulunmaz" dedi.
#20.12.2004 14:14 0 0 0
  • evet ilginc gercekten oynasaydı ıyıdı
#20.12.2004 14:15 0 0 0