kova ve balik burclari

Son güncelleme: 04.11.2022 18:31
  • KOVA (21 Ocak - 19 Şubat) Hava / Sabit

    Yıldızı: Uranüs
    Uğurlu günü: Perşembe
    Uğurlu sayısı: 9
    Uğurlu taşı: Yeşim
    Uğurlu rengi: Lacivert
    Uğurlu çiçeği: Gül
    En büyük özelliği: İşbirlikçilik
    En büyük amacı: İlerlemek
    Uygun partnerler: Yengeç, Terazi, Akrep
    Zayıf tarafı: Başkalarına aşırı hayranlık

    KOVA'nın KARAKTERİ
    Kova burcu, insanlara olan sevgisiyle tanınır. Bencil değildir. Başkalarına yardım etmek onu mutlu eder. Yakınlarının üzüntü ve mutluluklarına ortak olur. Tüm bu takdir toplayan yönlerine rağmen o, daima alçakgönüllü davranır.

    Kova burcunun bir özelliği de, gerçekçi olmasıdır. Herşeyi olduğu gibi kabul eder. Hayallere dalıp gerçek hayatı unutmaz. Dünyayı güzelleştirmeyi, insanları mutlu etmeyi amaç edinmiştir. İnsanları ırk ya da cinsiyet gözetmeksizin sever; herkese yardım etmek ister.

    Alışkanlıklarını sık sık değiştirmese de yenilik ve değişikliklere açıktır. İleri görüşlüdür. Yakınları çoğunlukla ona akıl danışır.

    Özgürlüğüne düşkündür. Bağımsız olmak ister. Bir yere ya da bir kişiye bağlanmaktan hoşlanmaz. Boş zamanlarında günlük hayatın dışında, farklı uğraşlarla ilgilenir.

    İYİ KOVA / KÖTÜ KOVA
    Kova'nın iyi yönleri:İnsancıllık, yaratıcılık.
    Kova'nın kötü yönleri:Dik kafalılık, huysuzluk.

    KOVA ve İLİŞKİLERİ
    Kova insanı, herkesle kolayca iletişim kurabilir. Ancak, ne kadar samimi olursa olsun, insanlarla arasında mutlaka belirli bir mesafe bırakır. Dostlarına karşı içten ve sevgi doludur.

    Kova kadını ve erkekler:
    Kova kadını, özgürlüğüne olan düşkünlüğü yüzünden baskıcı erkeklerle beraber olmak istemez. Çevresindekileri kolayca etkileyebilir. Ancak, kendisi çok zor etkilenir. Beraber olacağı erkekte aradığı en büyük özellik, iyi niyetli olmasıdır. İstediği gibi bir erkek bulduğunda, ona tamamen bağlanıp sadık kalacaktır.

    Kova erkeği ve kadınlar:
    Kova kadını gibi, kova erkeği de özgürlüğüne düşkündür ve kısıtlanmak istemez. Beraber olduğu kadına da kısıtlamalar getirmez. Aradığı kadın güzel olmaktan ziyade, akıllı ve olgundur.

    İŞ
    Kova burcu insanı, çalışkanlığı ve güçlü sezgileri sayesinde kolayca başarıyı yakalayabilir. Ancak sevmediği bir işte çalışırsa bunun tam aksi olacaktır. Kendine güveni tamdır. İddialı işlerde çalışmaktan hoşlanır. Tekdüze ve monoton işler onu sıkar. İyi bir bilim adamı, yazar ya da arkeolog olabilir.

    KOVA BURCUNUN ÜNLÜLERİ
    Wolfgang Amadeus Mozart, Thomas Edison, Charles Darwin, Charles Dickens, John Travolta, James Dean ...

    KOVA BURCU ve SAĞLIK
    Kova burcu insanının, pek fazla sağlık sorunu olmaz. Çünkü hava şartlarına ve ortama kolayca uyum sağlar. Hastalıklara karşı tedbirlidir. Güçlü bir vücudu vardır. Dayanıklılığı yüksektir. Hastalandığında nasıl davranmasını bildiğinden, kolayca iyileşir.
#24.12.2004 16:31 1 0 0
  • BALIK (20 Şubat - 20 Mart) Su / Değişken

    Yıldızı: Neptün
    Uğurlu günü: Salı
    Uğurlu sayısı: 7
    Uğurlu taşı: Firuze
    Uğurlu rengi: Turuncu
    Uğurlu çiçeği: Lale
    En büyük özelliği: Merhamet
    En büyük amacı: Rahata kavuşmak
    Uygun partnerler: Aslan, Başak, Akrep
    Zayıf tarafı: Kendini kötüleme

    BALIK'IN KARAKTERİ
    Balık insanı, cömertliği ve hassaslığıyla tanınır. Zor durumda olan insanlara yardım etmek ister. Kendini beğenmiş değildir, ancak yaptığı iyiliklerden bahsetmekten hoşlanır. Çünkü takdir edilmek ve başkalarını da bu gibi yardımlar yapmaya yöneltmek ister.

    Geleneklere ve kurallara bağlıdır. Dürüstlük onun için çok önemlidir.

    Duyarlı olduğundan büyük acıları kaldıramaz. Böyle durumlarda gerçeklerden kaçar ve hayal dünyasına sığınır. İçinde gizli bir sanatçı yatar. Düş kurma yeteneği sayesinde sanatsal yeteneklerini geliştirebilir. Sonunda, ortaya mükemmel sanat eserleri çıkarır. Ancak kendine güveni olmadığından, biri onun bu yönünü keşfedene dek sessizce çalışmalarına devam eder.

    Estetik zevkleri gelişmiştir. Yaşadığı yerin konforlu olmasının yanı sıra, zevkli olmasına da dikkat eder. Evinde yakınlarını ağırlamaktan hoşlanır. Çok iyi bir ev sahibidir.

    Bir huyu da inatçılığıdır. Damarına basıldığı zaman bu huyu ortaya çıkar ve fikrini değiştirmek neredeyse imkansızlaşır.



    İYİ BALIK / KÖTÜ BALIK
    Balık'ın iyi yönleri:Duygusallık, merhamet, iyi kalplilik.
    Balık'ın kötü yönleri:Dikkatsizlik, kararsızlık.

    BALIK ve İLİŞKİLERİ
    Balık insanı, çok iyi niyetlidir ve herkesle iyi geçinir. Herkese ve her ortama çabucak uyum sağlayabilir. Gerçekçi insanlarla arkadaşlık kurmaktan hoşlanmaz. Kendisi gibi hayalperest insanlarla beraber olmak ister. Kalbi kırıldığında sinirlenebilir. Ancak, kısa sürede keyfi yerine gelir.

    Balık kadını ve erkekler:
    Balık kadınının hayali sonsuz ve mükemmel aşktır. Böyle bir aşk bulduğunda hayatındaki en önemli şey bu olur. Aşırı derecede kıskançtır. Beraber olduğu kişinin yanına dişi sinek bile yaklaştırmaz.

    Balık erkeği ve kadınlar:
    Balık erkeği, estetik değerlerine uygun bir kadınla beraber olmak ister. Romantik ve duygusaldır. Bu nedenle, kısa süreli maceralardan hoşlanmaz. Uzun soluklu ve aşk dolu bir ilişki yaşamak ister.

    İŞ
    Balık insanı sanatsal yeteneklerini kullanabileceği işlerde çalışmak ister. Eğer işini gerçekten severse çok başarılı olabilir. Yarışmak ona göre değildir. Bu nedenle, rekabetin olduğu işlerden hoşlanmaz. İyi bir aktör, yazar ya da fotoğrafçı olabilir.

    BALIK BURCUNUN ÜNLÜLERİ
    Albert Einstein, Victor Hugo, Montaigne, Elizabeth Taylor, Liza Minelli, Jerry Lewis ...

    BALIK BURCU ve SAĞLIK
    Balık burcu insanı hastalıklara karşı pek dayanıklı değildir. Güçsüz bir vücuda sahip olduğu için kolayca hastalanabilir. Hastalıklara olduğu kadar ilaçlara karşı da dayanıksızdır. Yakalandığı hastalıkların nedeni çoğunlukla ayaklarıdır.
#24.12.2004 16:32 1 0 0
  • ben kova burcuyum...!
#24.12.2004 17:44 0 0 0
  • Bende Balik Burcu

    :kalp:



    sagolun tesekür ederim Wish
#29.12.2004 22:17 0 0 0
  • bende kovayım... sımdı bır oncekı kova olan arkadasla aynı ozellıktemıyız yanı

    bılmem. ama yazılanlar bana tamamen uyuyor. anlamadım gıttı..
#15.01.2005 11:48 0 0 0
  • Bende balık burcuyum Bilgi için tesekkürler
#15.01.2005 11:54 0 0 0
  • Bende Balik burcuyum we yazdigin özelliklerin harbiden de aynisini tasiyorum...
#17.01.2005 20:16 0 0 0
  • sey yengec yokmu?? yengec icin yaza kadar beklemelimiyim
#17.01.2005 23:17 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 18:31 0 0 0