akrep, yay, oglak,

Son güncelleme: 30.05.2013 10:22
  • AKREP (23 Ekim - 22 Kasım) Su / Sabit

    Yıldızı: Mars
    Uğurlu günü: Pazar
    Uğurlu sayısı: 4
    Uğurlu taşı: Topaz
    Uğurlu rengi: Mor
    Uğurlu çiçeği: Hanımeli
    En büyük özelliği: Kararlılık
    En büyük amacı: Zenginlik
    Uygun partnerleri: Kova, Yay, Balık
    Zayıf tarafı: Merhametsizlik

    AKREP'in KARAKTERİ
    Akrep burcu insanı kendine her konuda güvenen, kurnaz, enerjik ve marifetli bir kişilik çizer. Yaşamın her alanında tutkuları vardır. Daima başarıyı yakalamak ister. Başarıyı yakaladığındaysa, kendine yeni bir hedef belirleyip yeniden mücadeleye başlar.

    Kelimelere fazla ihtiyaç duymaz. Çünkü içindekileri gözleriyle anlatır. Bir bakışından sevgisini ya da nefretini anlayabilirsiniz.

    Kuşkucu bir karaktere sahiptir. Kolay kolay inanmaz. Fakat inandığı konuyu savunurken asla taviz vermez.

    Fiziksel olduğu kadar manevi açıdan da güçlüdür. Kendini kandırmaz. Gerçekle acı da olsa yüz yüze gelmekten çekinmez.

    Lüks ve gösterişli yaşamı sever. Çünkü bunlar kendini başarılı hissetmesini sağlar.

    Herkesin kolay kolay altından kalkamadığı sorunları anında çözebilecek pratik bir zekaya sahiptir. Bunun yanı sıra, ileri görüşlüdür. Geleceğe dair tahminleri genellikle gerçekleşir.



    İYİ AKREP / KÖTÜ AKREP
    Akrep'in iyi yönleri:Sezgi yeteneği, amaca bağlılık, kararlılık.
    Akrep'in kötü yönleri:Kıskançlık, kuşkuculuk, inatçılık.

    AKREP ve İLİŞKİLERİ
    Dostlarının güvenini kolayca kazanır. Çünkü ağzı sıkıdır. Çevresindekilerin en önemli sırlarını bilir ama kimse bu bilgileri onun ağzından alamaz. Dostlarının ona olan güvenine rağmen o, başkalarına kolay kolay güvenmez. Bu nedenle, bazı düşünce ve sırlarını kendine saklar. Ukala, kendini beğenmiş ve iki yüzlü insanlardan hoşlanmaz.

    Akrep burcu kadını ve erkekler:
    Gururuna oldukça düşkündür ve kendini ezdirmez. Ama sevdikleri için arada bir ufak tavizler verebilir. Burçlar arasında en kıskanç kadın tipi Akrep burcu kadınıdır. Aldatılmaktan nefret eder. Kişilikli ve saygılı erkeklerden hoşlanır.
    Akrep burcu erkeği ve kadınlar:
    Hoşlandığı insanı bakışlarıyla etkileyebilir. Çünkü saatlerce dil dökmek yerine, söylemek istediğini bakışlarıyla anlatabilir. Cinselliğe oldukça düşkündür.

    İŞ
    Tek başına çalışmaktan hoşlanır ve bu şekilde başarılı olur. Çalışmalarında sabırlı ve özenlidir. Hedefinden asla şaşmaz ve ona ulaşana dek elinden gelen herşeyi yapar. İyi bir psikolog, polis ya da asker olabilir.

    AKREP BURCUNUN ÜNLÜLERİ
    Prens Charles, Pablo Picasso, Dostoyevski, Voltaire, Jody Foster, Alain Delon ...

    AKREP BURCU ve SAĞLIK
    Akrep burcu insanı, hastalıklardan nefret eder. Hastalandığında yatıp dinlenmek yerine çalışmayı tercih eder. Güçlü ve enerjik bir yapıya sahiptir. Mücadele ve cesaret gerektiren sporlardan hoşlanır.
#24.12.2004 16:29 0 0 0
  • YAY (23 Kasım - 22 Aralık) Ateş/ Değişken

    Yıldızı: Jüpiter
    Uğurlu günü: Cumartesi
    Uğurlu sayısı: 1
    Uğurlu taşı: Lal
    Uğurlu rengi: Pembe
    Uğurlu çiçeği: Menekşe
    En büyük özelliği: Canlılık
    En büyük amacı: Dünya çapında ün
    Uygun partnerler: Akrep, Balık
    Zayıf tarafı: Alaycılık

    YAY'ın KARAKTERİ
    Yay burcu insanı özgürlüğüne olan düşkünlüğüyle tanınır. Kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmaz.

    Olaylar karşısında zayıflık göstermez. Daima güçlüdür. Başkalarının zorlandığı konuları kısa bir sürede kavrar ve pratik çözümler üretir.

    İçtenliği ve iyimserliği sayesinde birçok dost kazanabilir. Sevilen bir özelliği de adil oluşudur. Hayatın her alanında, herkese eşit davranmaktan hoşlanır. Bir diğer önemli özelliği ise ileri görüşlü olmasıdır. Olayların sonuçlarını, gelecekte olacakları tahmin edebilir.

    Gelişmiş espri yeteneği ve düzgün konuşmasıyla çevresindekileri etkileyebilir.

    Gizemli, keşfedilmemiş konular ilgisini çeker. Bu nedenle farklı yerler görmeyi, yeni insanlarla tanışıp değişik kültürler öğrenmeyi sever. Ancak, farklı ilgi alanları bulmasına rağmen alışkanlıklarına da sımsıkı bağlıdır. Kolay kolay onlardan vazgeçemez.

    İYİ YAY / KÖTÜ YAY
    Yay'ın iyi yönleri: İyimserlik, güler yüzlülük, özgürlükçülük, dürüstlük.
    Yay'ın kötü yönleri:Dikkatsizlik, kapris, patavatsızlık.

    YAY ve İLİŞKİLERİ
    Yay burcu insanı yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Çevresinde devamlı birilerinin olmasını ister. Herkesle çok çabuk iletişim kurabilir. Ancak dost seçiminde titizdir.

    Çevresindeki insanlara daima saygılı davranır. Herkese karşı sevgi doludur. Kimseyi kırmak istemez. Bu amaçla davranışlarına çok dikkat eder.

    Çok çabuk sinirlenebilir. Ancak kısa sürede sakinleşir. Kimse için kötülük düşünmez ve kin tutmaz.

    Yay kadını ve erkekler:
    Yay kadını, beraber olacağı erkekle öncelikle dost olmak ister. Onun için önemli olan, karşısındakiyle herşeyi paylaşabilmektir. Özgürlüğüne düşkündür. Kısıtlanmak istemez. Tek gecelik ilişkilerden hoşlanmaz. Kalıcı, sağlam beraberlikler ona göredir.

    Yay erkeği ve kadınlar:
    Yay erkeği, cazibesiyle çevresindeki birçok kadını etkileyebilir. Beraber olacağı kadını iyice tanımak ve karakterinin derinine inmek ister. Çünkü onun için önemli olan sadece güzellik değil, zeka ve estetiğin mükemmel birleşimidir.

    İŞ
    Yay insanı becerikliliği sayesinde her işin altından kolayca kalkabilir. Aynı anda birçok işle ilgilenebilir. Bilmediği şeyleri öğrenme konusunda isteklidir. Birçok yabancı dil bilir. Ara sıra risklere atılabilir. Başarılı olmadığı takdirde hatalarından ders çıkarmayı bilir. İyi bir araştırmacı, öğretmen ya da avukat olabilir.

    YAY BURCUNUN ÜNLÜLERİ
    Jimmi Hendrix, Walt Disney, Nostradamus, Woody Allen, Frank Sinatra, Tina Turner ...

    YAY BURCU ve SAĞLIK
    Yay insanı oldukça hareketlidir. Yerinde duramaz. Bu nedenle daima formdadır. Ancak aşırı hareketlilik yanında yorgunluğu da getireceğinden arada bir bünyesi zayıf düşebilir. Sinir sistemi zayıftır. Bu nedenle bazı sağlık sorunları yaşayabilir. Hava sporlarını çok sever. Ancak bu sporları yaparken, sabırsızlığı yüzünden bazı sakatlıklar yaşayabilir.
#24.12.2004 16:30 0 0 0
  • OĞLAK (23 Aralık - 20 Ocak) Toprak/ Öncü

    Yıldızı: Jüpiter
    Uğurlu günü: Pazar
    Uğurlu sayısı: 8
    Uğurlu taşı: Çakıl
    Uğurlu rengi: Kahverengi
    Uğurlu çiçeği: Kamelya
    En büyük özelliği: İnat
    En büyük amacı: Yükselmek
    Uygun partnerler: Koç, Boğa, Başak
    Zayıf tarafı: Başa geçme merakı

    OĞLAK'IN KARAKTERİ
    Oğlak insanı güvenilir ve dürüst olmasıyla tanınır. Disiplinli ve mantıklıdır. Her konuda çok dikkatli davranır. Bu nedenle az hata yapar.

    Oğlak insanının iki yönü vardır. Biri yabani, diğeri evcil. Oğlak'ın yabani yönü, onu hayatın hareketli ve heyecanlı taraflarına çekerken, evcil yönü onu evine düşkün, anaç bir tip yapar. Bu yönleri sayesinde hayatında orta noktayı bulabilir.

    Önemli bir özelliği de çalışkanlıktır. Tembellik nedir bilmez. Boş zamanlarında bile mutlaka yapacak birşeyler bulur.

    İyi bir konuşmacıdır. Nerede, ne diyeceğini çok iyi bilir. Eli açık ve yardımsever bir kişidir. Yardım etmek uğruna kendi çıkarlarından bile vazgeçebilir.

    Espri yeteneği gelişmiştir. Kısa ve öz cümlelerle çevresindekileri kahkahaya boğabilir. Yeniliklere kolay kolay alışamaz. Alışkanlıklarına ve geleneklere bağlıdır.

    Gösterişten hoşlanmaz. Sakin ve huzurlu bir yaşam arar.

    İYİ OĞLAK / KÖTÜ OĞLAK
    Oğlak'ın iyi yönleri:Güvenilirlik, azim, sabır, disiplin.
    Oğlak'ın kötü yönleri: Kötümserlik, tutuculuk.

    OĞLAK ve İLİŞKİLERİ
    Dostları tarafından en sevilen yönü güvenilir olmasıdır. En büyük sırları bile saklayabilir. Karşısındakine güven verdiği gibi o da güvenebilmek ister. Eğer birine güvenirse, onunla dostluğunu hiçbir zaman bozmaz.

    İnsanlarla ilişki kurmakta zorlanır. Bunun nedeni, oldukça utangaç olmasıdır.
    Oğlak kadını ve erkekler:
    Oğlak kadını, beraberliklerinde kontrolü elinde tutmak ister. Kendi istekleri doğrultusunda ilerleyen bir ilişkiden hoşlanır. Beraber olacağı erkeğin kibar ve dürüst olmasına önem verir. Kıskanç değildir.

    Oğlak erkeği ve kadınlar:
    Oğlak erkeğinin bir ilişkide aradığı en önemli unsur bağımsızlıktır. Kısıtlanmaktan ve kontrol edilmekten hoşlanmaz. Kendisine benzeyen kadınlardan hoşlanır. Yani çalışkan, güvenilir ve dürüst.

    İŞ
    Oğlak insanı çalışkanlığı sayesinde daima başarıyı yakalayabilir. Çalışkanlığının yanı sıra, disiplinlidir. Hedeflerine ulaşmak için ciddi ve planlı bir şekilde hareket eder. Düzenli ve dolgun maaşlı işlerden hoşlanır. İyi bir politikacı, mühendis ya da yönetici olabilir.

    OĞLAK BURCUNUN ÜNLÜLERİ
    Isaac Newton, Elvis Presley, Rod Stewart, Mel Gibson, Gerard Depardieu ...

    OĞLAK BURCU ve SAĞLIK
    Oğlak burcu insanı, hastalıklara karşı oldukça dirençlidir. Küçükken geçirdiği çocuk hastalıklarının dışında kolay kolay hastalanmaz. Ancak dişleri ve kemikleriyle ilgili problemler yaşayabilir. Bu nedenle, romatizma ağrıları ya da diş sorunları çekebilir. Kilo konusunda sorunu yoktur. Çünkü ölçülü yemek yer.
#24.12.2004 16:30 0 0 0
  • Benimde hayalimde bir akrep var ama insallah birgün karsima cikar.tesekürler.
#29.12.2004 22:38 0 0 0
  • insallah cikar bir gün karsina
#29.12.2004 23:00 0 0 0
  • slm ben de bi akrebim sewdiğimiz insanları mutlu edebiliriz
#01.02.2009 15:39 0 0 0
  • her kes oglak burcunun displinli oldugunu soyler ama ben oyle diyilim
    kanunlar bozmak icin yazilir
#19.02.2013 11:53 0 0 0
  • eyvallah be sabahdan beri okuyorum da duygusuz tepkisiz duvar gibi souk sert dsiplinli yaziyor her yer oglak burcu icin oysa ben macera heyecan haraket seven biriyim
#30.05.2013 10:22 0 0 0