Evet sizlere tarifini vereceğim tatlı güllaçtır. Gerçekten çok hafif ve bir o kadarda leziz bir tatlıdır. E ne de olsa padişahlarımızdan kalma bir tatlıdır.
Malzemeler:
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 paket güllaç
250 gram dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI :
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Soğuk servis yapın.
Yurtdisinda yasayan biri olarak Ramazanlari ozellikle gullaci cok ozledigimi belirtmeliyim...sizin sayenizde ben de burada yapmayi deneyecegim...tesekkurler..