Gereçler:
250gr. Margarin (Eritilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardagı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı süt
yarım limon suyu
alabildiğince un
Arasına: 1 su bardağı ceviz
1 su bardagı toz şeker
bir miktar tahin
Yapılışı:
Eritilmiş margarin, 1 çay bardağı toz şeker, sıvı yağ, süt, limon suyu, yumurta, kabartma tozu karıştırılır, aldıgı kadar un eklenir, kulak memesi kıvamında hamur yapılır.. Hamur 3 eşit parçaya bölünür. Her bir hamur kalın yufka gibi (mantı hamuru gibi) merdane ile açılır. Hamurun tamamına tahin sürülür. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1 su bardağı toz şeker ile karıştırılır. Yufkanın üzerine serpilir. Hamurun kenarından rulo halinde sıkıca sarılır. 2-3cm lik kesilir. Rulo görüntülü yüzleri tepsiye gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Tepsi iyice soğuyunca kurabiyeler servis tabağına alınır. Aksi taktirde hamur gevrek oldugu için kurabiyeler kırılabilir. Afiyet Olsun..