Mantar Soslu Yeşil Makarna

Son güncelleme: 09.09.2008 15:10
  • noimage

    Malzemesi:

    150 gr. Yeşil Makarna (ıspanaklı)
    1 Bardak Mantar
    1 soğan
    150ml su
    50 ml süt
    2 Kaşık Un
    İnce kıyılmış, yeşil soğan maydonoz, dereotu,tuz biber
    2 Yemek Kaşığı sıvı Yağ
    1 Yemek Kaşığı tereyağ


    Hazırlanışı:
    Makarnaları suda haşlayalım.
    Soğanları ince ince doğrayıp 2 kaşık sıvı yağla tavada kavuralım.
    Soğanlar pembeleşince mantarları ince ince doğrayıp soğanlara ekleyelim..
    Başka bir kap
    ta su, süt ve unu telle karıştıralım. Baharatları içine ilave edip tekrar karıştıralım.
    Bu karışımı tavada pişen mantarlara ekleyip karıştıralım.
    Mantar sosu kaynamaya başlayınca altını kısalım.
    Pişen makarnaları süzgeçe alalım. Bir kaşık tereyağını tencerede
    kavurup süzdüğümüz makarnayı ekleyelim. Karıştırıp ocaktan alalım.
    Makarna tabağına makarnayı, üzerine mantar sosunu dökerek sıcak sıcak servis yapalım.
#23.08.2008 15:42 0 0 0
  • Güzel tarifin için saol Nerqishcigim,emegine saglık.
#24.08.2008 12:18 0 0 0
  • hemen deniycem, ellerine sağlık kardeşim
#09.09.2008 15:10 0 0 0