Fırında Şenlik var

Son güncelleme: 08.09.2008 12:16
  • noimage

    Malzeme

    2 adet Yeşil Biber
    2 adet kırmızı biber
    4 domates
    2 patlıcan
    Kekik, karabiber, tuz
    1 diş sarımsak
    1 Şeker kaşığı Limon
    1 bardak zeytinyağ
    1 kase kuşbaşı et (olmasa da olur) (veya tavuk, köfte de koyabilirsiniz)


    Yanında Bulgur Pilavı
    Mevsim Salatası / Cacık ile servis yapabilirsiniz.


    Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayıp yarım
    saat tuzla suda bekletelim.
    Geriye kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayalım.

    Patlıcanları süzüp tekrar yıkayalım ve temiz bir
    bezin üzerinde kurutalım.

    Fırınımızı 180 dereceye alalım.

    Zeytinyağına kekik, karabiber, tuz ve limonu
    ekleyip iyice karıştıralım. Sarımsakı 2 ufak parçaya bölüp ekleyelim.
    (Tad vermesi için)

    Fırına dayanıklı cam kaba önce patlıcanlanları
    sonra biberleri ve kuşbaşı etimizi dizelim, üzerine
    zeytinyağını dökelim ve 20 dakika fırında pişirelim..

    Cam tepsiyi fırından alıp üzerine domatesleri
    koyalım eğer gerekiyorsa biraz daha yağ veya yarım
    çay bardağı su ekleyip tekrar fırına sürelim.
    Yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alalım.

    İsteğe göre bulgur pilavı ve cacık ile servis yapabilirsiniz.

    Afiyet Olsun
#23.08.2008 15:45 0 0 0
  • Eline saglık yogurt ve pilavla ne güzel olur.
#24.08.2008 12:16 0 0 0
  • yarinda bunumu pisirsem
#08.09.2008 12:16 0 0 0