Aşkın İngilizcesi Broken English

Son güncelleme: 23.08.2008 18:59
  • Aşkın İngilizcesi (2008)


    Vizyon Tarihi: 05 Ağustos 2008

    Oyuncular: Parker Posey,Drea de Matteo,Tim Guinee,Gena Rowlands
    Peter Bogdanovich,Justin Theroux,Melvil Poupaud

    Senaryo: Zoe R. Cassavetes

    Yönetmen: Zoe R. Cassavetes

    Görüntü Yönetmeni: John Pirozzi

    Tür: Komedi, Dram

    Yapım: USA, Fransa, Japonya 2008 97 Dakika (Renkli)

    Dil: İngilizce, Fransızca

    Dağıtıcı Firmalar: 35 Milim Filmcilik


    Zoe Cassavetes'in ilk senarist/yönetmenlik deneyimi olan "Aşkın İngilizcesi" Parker Posey, Drea de Matteo, Tim Guinee ile Gena Rowlands'ı biraraya getiriyor.

    Parker Posey, aşk ve birliktelik konularına alaycı bir şekilde yaklaşan, 30'larındaki Manhattanlı Nora Wilder'ı şaşırtıcı derecede olgun ve incelikli bir oyunculukla canlandırıyor.

    Nora, şehir merkezindeki lüks bir otelde gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır ve arkadaşı Audrey'nin (Drea De Matteo) 'mükemmel evliliği' kadar ideal bir birliktelik yakalamak için ne yapması gerektiğini merak etmektedir. Otoriter annesinin (Gena Rowland) Nora'ya bu yaşta yalnız olduğunu hatırlatmak için her fırsatı değerlendirmesi de can sıkıcıdır. Felaketle sonlanan bir dizi ilk randevunun ardından, yaşam tutkusuyla dolu, pervasız Fransız Julien'le (Melvil Poupaud) tanışır. Yine kötü sona yaklaştığını hisseden Nora, aynı hataları yapmaktan kaçınmaya çalışır. Eski şablonlardan kurtulmak isterken kendini Paris'te bulur. Nora'nın hayat ve daha önemlisi aşk üzerine yeni bir bakış açısı geliştirebilmek için kendi içine bakması kaçınılmazdır.


    noimage
#23.08.2008 18:59 0 0 0