1 kg temizlenmiş yıkanmış işkembe
-1 limon
-1 soğan
-1 bardak süt
-1 yumurta
-4 diş sarımsak
-2 kaşık un
-kırmızı pul biber
-1kaşık tereyağ.
Yapılışı :
İşkembeler irice doğranır.Soğan rendelenir.Sadece suyu sıkılarak alınır.İşkembelerimiz tuz - soğan suyu ve 2 bardak su ilavesiyle yumuşayıncaya ve suyu az kalacak kadar pişirilir.Diğer taraftan süt-un ve yumurta çırpılır.İçine 1 limon suyu ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir.Bu sos pişen işkembelerimize ilave edilir.10 dakika pişirilir.Üzerine tereyağda yakılan kırmızı pul biber ilave edilir.
Kardeşim hem "Kolestrolünüz artar"diyorlar,hem de işkembe çorbası tarifi veriyorsunuz.Ama ne olursa olsun,bayılırım işkembe çorbasına,sağolasın şu anda olsa da yesek,inan ağzım sulandı.
Tamda işkembe almış kara kara nasıl pişireceğimi düşünüyordum. Çok iyi oldu. Sağ ol.
Yanlız pişerken konulacak tuz işkembeyi sertleştirmezmi?
Saygılar,