İşkembe Mıhlaması

Son güncelleme: 05.04.2009 16:32
  • Malzemeler :

    1 kg temizlenmiş yıkanmış işkembe
    -1 limon
    -1 soğan
    -1 bardak süt
    -1 yumurta
    -4 diş sarımsak
    -2 kaşık un
    -kırmızı pul biber
    -1kaşık tereyağ.

    Yapılışı :

    İşkembeler irice doğranır.Soğan rendelenir.Sadece suyu sıkılarak alınır.İşkembelerimiz tuz - soğan suyu ve 2 bardak su ilavesiyle yumuşayıncaya ve suyu az kalacak kadar pişirilir.Diğer taraftan süt-un ve yumurta çırpılır.İçine 1 limon suyu ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir.Bu sos pişen işkembelerimize ilave edilir.10 dakika pişirilir.Üzerine tereyağda yakılan kırmızı pul biber ilave edilir.
#24.09.2008 22:26 0 0 0
  • Paylasima tesekkürler.
#07.11.2008 22:16 0 0 0
  • Kardeşim hem "Kolestrolünüz artar"diyorlar,hem de işkembe çorbası tarifi veriyorsunuz.Ama ne olursa olsun,bayılırım işkembe çorbasına,sağolasın şu anda olsa da yesek,inan ağzım sulandı.
#17.12.2008 10:04 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için ablacım.
#17.12.2008 10:09 0 0 0
  • tarifleriniz için tşkr
#20.12.2008 00:21 0 0 0
  • çok severim işkembe çorbasını..
    olsada içsek şimdi:)
    tarif için teşekkürler arkadaşım
#05.01.2009 22:59 0 0 0
  • Güzel Paylasim Ellerine Sağlık
#06.02.2009 17:18 0 0 0
  • Ellerine Emegine saglik tesekkürler
#25.02.2009 20:09 0 0 0
  • Tamda işkembe almış kara kara nasıl pişireceğimi düşünüyordum. Çok iyi oldu. Sağ ol.
    Yanlız pişerken konulacak tuz işkembeyi sertleştirmezmi?
    Saygılar,
#02.03.2009 08:19 0 0 0
  • deneyecem inş. paylaşım için teşekkürler
#27.03.2009 23:48 0 0 0
  • ahhhh olsada yesek:s
#05.04.2009 16:32 0 0 0