Aydın-kuşadası davutlar kaplıcası

Son güncelleme: 25.09.2008 02:20
  • Aydin ilinin Kusadasi - Davutlar ilçesindedir. Kaplicada üç adet kaynak yer almaktadir. Bu sular, radyoaktif özellik tasimakla birlikte, sicakliklari 23,5 ile 26 derece arasindadir. Kaplicada yer alan havuzlarda uygulanan bir takim kürler, vücut agrilarina iyi gelmektedir.

    Türkiye'de 1 litresinde 5 gr. mineral yogunluguna sahip ve 21 çesit mineral içeren tek kaplicadir. Kaplicada, basta tibbi ve dogal tedaviler olmak üzere birçok yeni tedavi uzmanlar gözetiminde uygulaniyor. Termal suyundaki, "gençlestirici mineral" olarak bilinen silisyum dioksit elementi, kür merkezinde basta cilt hastaliklari olmak üzere, uyku bozukluklari, yüksek tansiyon, stres halleri, alerji ve sindirim bozukluklari gibi hallere çok önemli bir destek tedavisi olusturmaktadir

    Romatizma için Davutlar Kaplıcası

    Kuşadası'ndaki Natur-Med Kaplıca Suyu'nun sıcaklığı 41 derece ve litresinde 5 gr mineral mevcut... Türkiye'de nadir bulunan bu mineraller, tam 21 çeşit.

    İstanbul Üniversitesi Tıbbı Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin Natur-Med Kaplıca Suyu ile ilgili balneolojik değerlendirme raporuna göre; kaplıca yüzde 20 milivanı aşan iyonlarına göre yapılan kimyasal isimlendirmede, sodyum, sodyumklorür ve bikarbonatlı mix su özelliğini taşıyor.

    Bu kaplıca suyunun iyi geldiği hastalıklar:
    * Romatizmal hastalıklar (subalkut ve kronik dönemde)
    * Tuzlu su olması nedeniyle Psöriasis
    * Atopik dermatit
    * Nörrodermatit
    * Akne
    * Seboroik egzama ve cilt hastalıkları
    * Karbondioksitli su olması nedeniyle yüksek tansiyon
    * Çevresel damar tıkanıkları
    * Fonksiyonel damar dolaşım bozuklukları
    * Nörovejetatif ve psikosomatik nedenli kalp ve dolaşım bozuklukları
    * Kronik venöz yetmezlik
    * Venöz ülserleri, trofik bozukluğuna bağlı cilt ülserleri gibi damar hastalıkları
#25.09.2008 02:17 0 0 0
  • noimage

    Ulaşım Olanakları &n


    bsp;
    Davutlar Beldesine ve kaplıca tesislerine karayolu ile ulaşım imkanları çok geniş ve elverişli olmakla beraber Muğla Dalaman Hava Alanı, İzmir Adnan Menderes ve Çiğli Hava limanları 1-1,5 saat mesafede olması sebebiyle hava alanı ulaşımı elverişlidir. Ayrıca yat ve yolcu gemisi trafiği yönünden önemli bir hudut kapısı olma niteliğini taşımakta olan 17 km mesafede ki Kuşadası Limanı ile deniz yolu ulaşımı sağlanmaktadır. Kuşadası limanı yaklaşık 650 yat kapasiteli yat limanı ile turist gemilerinin yanaştığı iki adet iskelesi ile hizmet vermekte olup yat limanından Yunan Adası olan Sisam (Samos)'a bahar ve yaz aylarında her gün yolcu seferleri yapılıp, kış aylarında bu seferler charter olarak devam etmektedir.

    Yükseklik
    Kaplıca alanı deniz seviyesinden 200 m yüksekliktedir.

    İklim Özellikleri
    Akdeniz ikliminin hakim olduğu kaplıca alanında, ılıman iklim koşullarına sahip olması sebebiyle nisbi nem, ortalama sıcaklık, bulutlu gün ve kapalı gün sayısı yönlerinden yörede her mevsim iklim koşulları elverişlidir.Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olan Akdeniz ikliminin etkisi altında bulunmaktadır. Bölgede yarı nemli iklim tipi hüküm sürmektedir. Ortalama sıcaklığın en yüksek olduğu ay Temmuz ve Ağustos, en düşük aylar ise Ocak ve Şubat aylarıdır.

    Tedavi (Endikasyon) Özellikleri
    Kaplıca suyunun tedavi özellikleri tesisler bünyesinde verilmiştir.

    Termal Su Özellikleri
    Fiziksel Özellikler Kendine has tat, renk (Pt, Co)5, bulanıklık normal değerde, çökelti yok.

    Kimyasal Özellikler
    Sodyum florürlü, florürlü karışık nitelikte termomineralli sudur.

    Fiziko Kimyasal Özellikler
    PH: 6,5
    Elektirik iletkenliği : 9730 µx/cm
    Yoğunluğu : 1.0060 gr/cm3
    Toplam Mineralizasyon : 6016,97 mg/Lt
    Sıcaklık : 42,5 ºC
#25.09.2008 02:20 0 0 0