Ahlat Reçeli

Son güncelleme: 07.11.2008 22:23
  • Ahlat Reçeli Tarifi - Ahlat Reçeli Nasıl Yapılır - Ahlat Reçelinin Yapılışı
    Malzemeler:

    2 kg ahlat,
    1,5 kg şeker,
    yarım limon.

    Yapılışı:

    Ahlatlar, kuşbaşı doğranır. Büyükçe bir tencereye ahlatlar şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir. Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır. Bu şekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamışsa, üzeri dolacak şekilde su ilave edilir. Tencere kısık ateşte kaynatılır. Daha sonra limon sıkılarak reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
    Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanır.
#04.10.2008 23:00 0 0 0
  • Tesekkür.
#07.11.2008 22:23 0 0 0