Türkiye’nin En Akıllı Köpeği Cindy

Son güncelleme: 14.10.2008 13:07
  • noimage


    Türkiye'nin çeşitli illerinde katıldığı yarışmalarda aralarında "Türkiye'nin En Akıllı Köpeği" unvanı da bulunan 3 kupayı elde eden Alman Çoban Köpeği Cindy yetenekleriyle dikkati çekiyor.

    Cindy'i Rusya'dan Türkiye'ye getiren ve aynı zamanda köpek eğitmeni olan Rahmi Karagöl, Rusya'dan 11 yıl önce henüz 3 aylıkken Türkiye'ye getirdiği köpeği, eğitimlere tabi tutarak, çok sayıda yetenek kazandırdığını söyledi.

    Birçok köpeğin "otur, kalk, yat ve gel" gibi komutları yerine getirmesinin bile sahiplerini mutlu etmeye yettiğini ifade eden Karagöl, "Köpeğimizle tanışmamızdan kısa bir süre sonra, bu gibi komutları yerine getirmeye başladı ve ilerleyen süreçte ise bizi bile şaşırtan tepkiler vermeye başladı" dedi.

    Köpeğin şu an çevreye çöp atanlara havlayıp, yerden çöpü topladığını, ardından da onu çöp kutusuna attığını belirten Karagöl, Cindy'nin hazırlanan engelleri başarıyla geçtiğini, gösteri amaçlı hazırlanan kapkaç senaryolarında da çalınan çantayı yakalayıp, sahibine ulaştırdığını kaydetti. Rahmi Karagöl, köpeğiyle ilgili şu bilgileri verdi:
    "Ayrıca enkaz altından ceset ve canlı bulabilme yeteneği de kazanan Cindy'i Ankara'da düzenlenen bazı yarışmalara gönderdik. Bu yarışmalardan, güzellik, fizik birincilikleri elde etti. Ayrıca geçtiğimiz yıl yine Ankara'da düzenlenen verilen komutları yerine getirme becerisine ilişkin düzenlenen yarışmada ise (Türkiye'nin en akıllı köpeği) unvanını aldı."

    Cindy ile Türkiye'nin birçok yerinde gösteri düzenlediklerini dile getiren Karagöl, "Şimdiye kadar 50'den fazla gösteride boy gösteren köpeğimize her geçen gün daha fazla talep oluyor ve düzenlenen çeşitli etkinliklerde yer almasını istiyorlar" diye konuştu.

    Köpeklerin ne kadar başarılı yeteneğe sahip olursa olsun yaşları ilerledikçe, komutları yerine getirmekte zorlandıklarını anlatan Karagöl, "Bu yıl 11 yaşına basan Cindy, ilerleyen yaşına rağmen komutlara anında yanıt veriyor" dedi.

    Cindy'nin seslerin yanı sıra el kol hareketleriyle de tepki verdiğini anlatan Karagöl, köpeğinin yaklaşık 300 metre kadar uzaklıkta bile el ve kol hareketlerini hissedip, gerekli tepkileri gösterdiğini söyledi.
#14.10.2008 13:07 0 0 0