GARİPLİK BENDEMİ YOKSA

Son güncelleme: 04.11.2022 18:32
  • İdeal insan modeline misal teşkil eden ne kadar vasıf var ise Avrupalılara atfediyoruz her nedense.

    Letafet bağlamında söylenebilecek en dolu cümleleri Avrupalılar için sarfediyor,beynimizi 'nasıl Avrupalı olunur?' mevhumu ile yormaktan müthiş haz alıyoruz.Aslımızı inkar pahasınada olsa Avrupa şakşakçılığını medeni olmanın alamet-i farikası olarak addediyoruz.Dünyada biz de dahil olmak üzere ahını almadığı millet bırakmayan Avrupalılara hiçte haketmediği şekilde yüklediğimiz bu misyon hayatımızın hemen hemen her alanında söylem olarak dilimize yansıyor.



    'Ya adamlar...' diye başlayan ve olabilecek en müsbet istikamette ilerleyen beyanlarımızı Avrupalı kavramıyla özdeşleştimekten ziyade hiç bir şey yapmıyoruz.Tarihin en büyük medeniyetinin asil bir ferdi olmanın bahtiyarlığını yaşamak yerine,köhnemiş haçlı zihniyetinin zavallı bireylerini hayallerimizin en ulaşılamayacak noktasına koyuyoruz...

    Zulmeti,ihaneti,kalleşliği ve daha saymadığım bir sürü kahpe vasfı bünyesinde asırlardır barındıran bu medeniyet müsvettesi zihniyet için en kutsi değerlerimizi bile heba etmekten çekinmememiz hangi aklın,hangi mantığın ve hangi duygunun ürünüdür anlayamıyorum.Anlamaya çalışmam ile birlikte dimağım,idrakim ve hissiyatım infilak ediyor.

    Avrupalı deyince acizane şahsımın aklına gelenler ise avamın kanaatlerinin tamamen tersi istikamette.

    Avrupalı deyince aklıma,bin sene öncenin çapulcu şövalyeleri geliyor.Avrupalı deyince aklıma binlerce entrikanın kol gezdiği Bizans geliyor.Mondros geliyor,Sevr geliyor,PKK geliyor,ASALA geliyor,DHKP-C geliyor bilmem ne bela gelyor..

    ...

    Avrupalı deyince aklıma fuhuş geliyor,uyuşturucu geliyor,insan ticareti geliyor.Avrupalı deyince aklıma misyonerlik geliyor,asimilasyon geliyor,emperyalizm geliyor..

    Hamile gelinimin karnındaki mızrak,kundaktaki bebeğimin süt kokan sinesinde kurşun,al sancaklı tabutlara kapanarak ağlayan şehit analarının kalbindeki intizar olan bu Avrupayı sevmem kesinlikle mümkün değil...

    Bu ve buna benzer binlerce argüman var Avrupa denince aklıma gelen.Başkalarının aklına gelen güzel şeyler nereden geliyor anlayamıyor ve gariplik bendemi diye kendi kendime soruyorum

    ...

    MURAT AVCI
#23.01.2005 12:29 1 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım...bu sözlerin çoğunun altına bende imzamı atıyorum müsade edersen...aynı leğen içine sümkürüp, sonra yüzünü yıkayıp traş olabilen avrupalıya, çeşme denilen starilizasyonu götürmüş osmanlı...adaleti, merhameti, cesareti öğretmiş alem-i cihana...ancak, bir soru varki aklımı kurcalayan, daha ne kadar süre bu söylemleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymaktan vazgeçip, fikirlerimizin pozitif olanlarını ve alternatif görüşlerimizi ortaya koyabileceğiz...kaç kişi paylaşılan konulardaki doğruları irdeleyip, bilinçaltına kazıyacak...sakın aklına yanlış bir düşünce gelmesin arkadaşım zira sana destek bir yorum getirmeye çalışıyorum...main-board'u minyatür bir sosyal alan olarak değerlendirip, kendi adıma açtığım iki konuyu takip ediyorum...biri islamla ilgili, diğeri erotizm heyecanı veriyor...basit bir paratonel grafik ile sunmayı becerebilsem, islamın bu istatistikle çöktüğünü, erotizmin ise nasıl doruk yaptığını görürüz.çöküşten kastım islamın kendisi haşa olamaz ama anlayışın nerelerde olduğu konusunda en azından bana fikir verebiliyor...haklısın arkadaşım, avrupalının küpesini, uyuşturucu keyfiyetini, insanın diğerine olan umarsızlığını, yabancı insanları 2. sınıf görmesini, göbek ve düşük bel pantolon teşhirciliğini, kurnazlık öğretisi masallarını (la fountain-karga, tilki klasiği gibi...) ve daha bilumum robotic tükenişin alt yapılarını kendimize kanalize edebiliyoruz...! sağlık için akılcı adımlarını, çalışkanlıklarını, planlı yaşamlarını, kurallara uyumunu, çevrelerine verdikleri önemi, dünyanın geleceği hakkındaki öngörülerini ve daha nice insan yaşamına yaraşır nitelikli olan değerleri algılamak, adeta sindirim sistemimizde sorun üretiyormuşcasına zorumuza gidiyor...Oysa şanlı TÜRK milleti değilmiydi, adaleti, merhameti, sosyal yardımlaşmayı, onurlu yaşamayı, başkasının hatun kişisini bacı bilmeyi, dünya barbarlıkla meşgulken manieizm denilen ahlak dinini yaşamlarına maletmeyi ve daha saymakla bitiremiyeceğim daha nice haysiyet anlamı taşıyan unsurları ziyadesiyle yaşayan...ne oldu acaba ki, komşum açken benim tok yaşamamam gereken yüksek manevi bilinç körelmeye başladı...bir yanda 4x4 jeep'ler hemen yanıbaşında halk ekmek kuyrukları ve aç insanlar...durdur bir 4x4'ü ve sor müslümanmısın diye, kuvvetle ihtimal elhamdülillah diyecektir...Peygamber efendimiz(S.A.V) bir hurma tanesi yediğinde bile defalarca tövbe edermiş, acaba haram bir iş varmıydı ki yada birisi ben bunu yerken aç mı diye...bunları örnek almak nedense bir türlü işimize gelmez...bana bir 4x4 karıya mercedes...! fazla mal göz çıkarmaz çünkü...! yanlışlarım olduysa şimdiden özür dilerim ve başımı eğerim...! Allah'a emanet olunuz. Saygılar.
#23.01.2005 13:13 1 0 0
  • haklısın demeketen gayrı aklıma hiç bir şey gelmiyor arkadaşım. Bu hususun latif kelimelerden terkib olunan cümlelerle anlatılması artık klasizm meyanında zirve yapmış vaziyette.

    KİMSEYE ETMEM ŞİKAYET AĞLARIM BEN HALİME
    TİTRERİM MÜCRİM GİBİ BAKTIKÇA İSTİKBALİME
    PERDE-Yİ ZULMET ÇEKİLMİŞ KORKARIM İKBALİME
    TİTRERİM MÜCRİM GİBİ BAKTIKÇA İSTİKBALİME

    Bu nihavend eserin güftesi inan şu an itibariyle içimde köklenen halet-i ruhiyeyyi birebir yansıtıyor....

    Alternatif.... Şu an itibariyle batı şakşakçısı vaziyet idarecilerinin hükümran olduğu garabet ikliminde üretilmesi en zor mevhumlardan birisi... Ancak her ferdin belli bir oranda dert yüklenme pahasınada olsa üstüne düşen vazifeyi yapması aklıma ilk gelen fikriyat argümanı...

    Ben kendimce bu alternatif üzerinde düşünen ve düşündürmek isteyen birisi olarak çam sakızı çoban armağanı babından bir şeyler yapıyorum...

    Kendinize çok iyi bakınız
#23.01.2005 17:48 1 0 0
  • Birbirimize vede tüm insanlık adına edebileceğimiz dua'larımız var...Her şeye rağmen kaybetmeyi göze alamadığımız dürüstlüğümüz var...Dünyamızı, memleketimizi,şehrimizi, mahallemizi, komşularımızı, ailemizi düşünebilme ve sokaktaki aç bir hayvancağızı bile kayırabilme adına merhametimiz var...Peygamber efendimiz(S.A.V) gibi bir liderimiz, şeyh edebali gibi nasihatçilerimiz var...Her şey bir yana, tek ve en yüce vekilimiz Rabbimiz(cc) var...yeis'te olmak bize yaraşmaz...! Çanakkalemiz var, Havranlı Seyit Onbaşılarımız var, Mehmet Çavuşlarımız,Hasan-mavzuf'larımız, Kınalı kuzu'larımız var...Her karışı şehit kanı değmiş topraklarımız var...Güneş batıdan doğmadıkça, dağlar yürümedikçe ben umudumu yitirmeyeceğim efendim...Allah'a emanet olunuz...Saygılar..
#23.01.2005 21:19 1 0 0
  • sizlere katılıyorum
    en önemlisi de aile yapısı bozulmuş olan avrupalıya türk aile yapısı örnek alınarak özel dersler verilmesi.bu gurur verici bişey.kültürümüzü,kendimize ve çevremize olan saygımızı,sevgiyi aileden alarak yaşatıyoruz,geliştiriyoruz.

    güzel olan herşey örnek alınmalı bence.anti parantez belirtmeliyim,kesinlikle birebir örnek alınmamalı
#05.02.2005 20:07 0 0 0
  • walla sizin gibi buyuklerimin dediklerinden sonra ben susuyorum
#05.02.2005 20:31 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 18:32 0 0 0