Muğla Marmaris-Bozburun

Son güncelleme: 26.10.2008 08:46
  • Bozburun

    Bozburun Resimleri

    Bozburun Gezilecek Yerleri


    noimage

    Bozburun, Marmaris Yarımadası'nın en bakir kıyısı. Öylesine sessiz, öylesine kıpırtısız ki her şey... Bülent Ortaçgil'in "Bozburun" şarkısında anlattığı kadar var. Ne diyor Ortaçgil: "En küçük bir ses bile sanki gök gürültüsü". Gece 23.00 civarı herkes yatmış, siz de sırtüstü kayan yıldızları izlerken, kıyıda oynaşan yakamozlara bakıp, sessizliğin bir parçası olduğunuza şükrediyorsunuz. Ne yıldızlara rakip tek bir neon ışığı var, ne de en ufak bir disko cıp-tısı. Kafa dinlemek isteyen, yazları sahilleri dolduran kalabalıktan kaçmak isteyenler için harika bir tatil alternatifi sunuyor Bozburun.

    Tamam belki biraz boz bir kasaba, çam ormanları yerine makilerle kaplı tepelere bakıyorsunuz gün boyu; ama o tepeler koruma altında olduğu için görüntünüzü bozacak tek bir apartman, otel, vesaire yok etrafta. Bozburun'da sahilde oturduğunuzda senenin 2007 olduğunu hatırlatan hiçbir yapı yok anlayacağınız, tamamen siz, deniz ve karşı tepeler baş başasınız.



    Akşam güneşi tepelerin ardında ağır ağır alçalana dek Pembe Yunus'un önünde, sahildeki şezlonglarda pineklemeli, akşama kadar tüm dergileri ve yanınızdaki portatif külliyatı hatmedip, yeterince uyukladıysanız, doğru Zuhal Restoran'a! Philippe Delerm'in bahsettiği "uzanıp giden bahçelerde su gibi berrak, nar şurubu renkli akşamlar, sessizlik ve hanımeli" Zuhal'in bahçesinden esinlenmiş olsa gerek. Hangi tadın hangisine yakışacağını çok iyi bilen Zuhal Hanım, ananaslı ciğer gibi sofistike lezzetler yakalamış mutfağında. Buraya kadar geldik, deniz ürünü yemeden gitmeyelim, derseniz, kendi tuttukları taptaze balıkları, enfes kalamar ızgaraları ile sahildeki Fisherman House'u öneririz. Özellikle fazla popüler yerlerden sıkılıyorsanız, bu iddiasız görünümlü sahil lokantası tam size göre. Eğer "cıs-tak seslerinden bunaldım, her şeyi bırakıp, denize ve doğaya kaçmak istiyorum, sükûnet istiyorum" derseniz, Bozburun'dan daha iyi bir yer bulamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Hemen yakınındaki Kızkumu Plajı, Sedir Adası, Selimiye ve Orhaniye'ye ise sadece bir dolmuş uzaklığındasınız. Haydi bavullarınızı toplayın, nar şurubu renkli akşamlar Bozburun'da sizi bekliyor.


    Yapmadan gelmeyin


    * Kızkumu'nda denizin içinde yürüyüşe çıkmadan,

    * Pembe Yunus'un önünde akşamı etmeden,

    * Zuhal'in Restoranı'nda ev yapımı dondurma yemeden,

    * Fisherman's House'da kalamar ızgaranın tadına bakmadan,

    * Yıldızların altında bir gece uyumadan...
#26.10.2008 08:46 0 0 0