Roka Biberli Haydari

Son güncelleme: 10.11.2008 13:03
  • noimage

    MALZEMELER
    2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
    4 Çuha Biber
    1 Demet Roka
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Diş Sarmısak
    Tuz


    YAPILIŞI

    Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.
    Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.
    Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.


#05.11.2008 16:22 0 0 0
  • abla denicem sağol
#05.11.2008 16:24 0 0 0
  • Eline saglik hayatim ben isimleri hic bilemiyorum bu tur soguk mezelerin
#08.11.2008 12:10 0 0 0
  • Teşekkürler
#10.11.2008 13:03 0 0 0