Melekler Ve Şeytanlar Angels Demons

Son güncelleme: 08.11.2008 00:19
  • Melekler Ve Şeytanlar (2009)


    Vizyon Tarihi: 15 Mayıs 2009

    Oyuncular: Tom Hanks,Ayelet Zurer,Ewan McGregor,Stellan Skarsgård
    David Pasquesi,Cosimo Fusco,Armin Mueller-Stahl,Pierfrancesco Favino

    Yönetmen: Ron Howard

    Senaryo: Dan Brown(Kitap), Akiva Goldsman(Kitap)

    Tür: Suç, Dram, Gizem, Gerilim

    Yapım: ABD 2009 (Renkli)

    Dil: İngilizce, İtalyanca, Latince


    Filmin konusunu ise sanırım en rahat ve detay vermeden kitabın kapağından alıntı yaparak özetleyebilirim:

    Harvard Üniversitesi'nin dünyaca ünlü Simgebilim Profesörü Robert Langdon anlaşılmaz bir yazıyı çözmek için İsviçre'deki bir araştırma merkezine çağrılır. Çözülmesi istenen yazı, öldürülen bir fizikçinin göğsüne dağlanmıştır. Bu korkunç cinayet, gerçekte sırlarla dolu olaylar zincirinin kapısını aralar. Öldürüne kurbanın göğsündeki yazının anlamı, yüzyıllarca önce Katolik Kilisesi'nden intikam almaya yemin etmiş gizli bir kardeşlik cemiyeti olan Illuminati'nin sembolüdür.

    Langdon, güzel ve gizemli bir fizikçi olan Vittoria Vetra ile birlikte bu olayı araştırmaya başlar. Ama çılgın bir koşuşturma içinde pek çok mezarı, gizli mahzeni ve katedrali araştırırlarken süreleri gitgide azalmaktadır. Çünkü birileri akıl almaz bir hedefi havaya uçurmak için saati çalıştırmıştır...

    Notlar

    noimage

    Tüm dünyada satış rekorları kıran, aylarca raflarda en çok satanlar bölümüne demir atan Dan Brown'ın Da Vinci Şifresi adlı kitabının aynı isimli filminin ardından şimdi de Dan Brown'ın bir diğer çok satan kitabı Melekler ve Şeytanlar beyaz perdeye aktarılıyor.

    noimage

    "Yukarıdaki ambigram soldan sağa ve ters çevrildiğinde aynı şekilde okunuyor. Bu çok eski sanatsal teknik, Melekler ve Şeytanlar adlı gerilim romanının düğüm noktasıdır."

    Columbia Pictures, başrolünü Oscar ödüllü ünlü aktör Tom Hanks'in üstleneceği filmin çekimlerine 2008 Şubat ayında başlanacağını ve filmin 19 Aralık 2008 tarihinde vizyonlara girmesini hedeflediklerini duyururken, Da Vinci Şifresi'nin beyaz perdeye uyarlama senaryosunu yazan senarist Akiva Goldsman'ın hiç durmaksızın filmin senaryosu üzerinde çalıştığı ifade edildi.

    Başrolünde Tom Hanks'in Robert Langdon isimli simgebilimci bir Harvard profesörünü canlandıracağı filmde, gözler şimdiden belirlenmiş diğer oyuncuya çevrildi: "Gisele Bundchen". Dünyanın en çok kazanan top-modeli sıfatına sahip olan Brezilyalı'nın film için 13 milyon dolar alacağı söyleniyor. Ancak bu para Tom Hanks'in bu filmden alacağı söylenen 75 milyon doların yanında devede kulak kalıyor. Ha, unutmadan söyleyeyim eğer bu söylentiler gerçekse Tom Hanks'e ödenen bu miktar şu ana kadar Hollywood tarihinde bir aktöre bir film için ödenen en yüksek miktar olacak.

    Bunun yanısıra yönetmen koltuğu, A Beautiful Mind filminden tanıdığımız Ron Howard'a teslim edilmiş.



    noimage noimage noimage

    noimage noimage

    noimage
#08.11.2008 00:19 0 0 0