3-4 adet buyuk boy havuc, kabuklari soyulup, rendelenmis
3-4 dis sarimsak, dilim dilim kesilmis
1 kk nane
3 yk sizma zeytinyag
1 kap Suzme Yogurt
Tuz
Karabiber
Uzeri icin:
Yeteri kadar yariya bolunmus ceviz
Pul biber
Once tavada yag ile sarimsagi kokusu cikana kadar sote edin. Hemen uzerine havuclari atin. 3-4 dakika orta isida, arada karistirarak pisirin. Uzerine tuz ve karabiber serpin, naneyi ilave edin ve sogumaya birakin. Suzme yogurt ile karisitirin. Servis tabagina yerlestirin. Yarim ceviz taneleri ve pul biber ile susleyip servis yapin. Her turlu Kebap yaninda, pide ile birlikte meze olarak ikram edin.
Malzemeler
2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
Tuz
Yemeğin Tarifi
Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.
Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.