Havuçlu Haydari

Son güncelleme: 10.05.2009 12:23
  • 3-4 adet buyuk boy havuc, kabuklari soyulup, rendelenmis
    3-4 dis sarimsak, dilim dilim kesilmis
    1 kk nane
    3 yk sizma zeytinyag
    1 kap Suzme Yogurt
    Tuz
    Karabiber

    Uzeri icin:
    Yeteri kadar yariya bolunmus ceviz
    Pul biber

    Once tavada yag ile sarimsagi kokusu cikana kadar sote edin. Hemen uzerine havuclari atin. 3-4 dakika orta isida, arada karistirarak pisirin. Uzerine tuz ve karabiber serpin, naneyi ilave edin ve sogumaya birakin. Suzme yogurt ile karisitirin. Servis tabagina yerlestirin. Yarim ceviz taneleri ve pul biber ile susleyip servis yapin. Her turlu Kebap yaninda, pide ile birlikte meze olarak ikram edin.
#08.11.2008 12:11 0 0 0
Han Han foto
  • Bunu ne kadar cok sevdigimi tahmin bile edemezsin :)
#08.11.2008 13:43 0 0 0
  • evet bende bayılırım,
    hatta bunu rendelenmiş kabakla bile yaparım günlerde falanda iyi gider.
#08.11.2008 14:05 0 0 0
Han Han foto
  • Aaa evet kabakla olanini da yedim. O da cok guzel :) Muhakkak deneyin!
#08.11.2008 14:16 0 0 0
  • Emegine saglık çok güzel olur.
#08.11.2008 17:07 0 0 0
  • teşekkürler
#10.11.2008 13:02 0 0 0
  • Roka Biberli Haydari (4 Kişilik)


    Malzemeler
    2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
    4 Çuha Biber
    1 Demet Roka
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Diş Sarmısak
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

    Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.

    Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.
#10.05.2009 12:23 0 0 0