Keten Tohumu Mucizesi

Son güncelleme: 12.11.2008 13:11
  • Keten tohumunun faydaları
    10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

    Keten tohumunun yararları

    * Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    * Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    * Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    * Bağışıklık sistemini güçlendirir
    * Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    * Kalp-damar hastalıklarından korur
    * Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    * Yüksek tansiyonu düşürür
    * Romatizmal hastalıkları önler
    * Sinir sistemini güçlendirir
    * Hafızayı güçlendirir
    * Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    * Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    * Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    * Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    * Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    * Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    * Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    * Öksürüğü giderir
    * Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
    kullanılır
    * Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır

    Keten tohumu ne içerir?

    * Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    * Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    * Protein
    * Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    * Vitaminler
    * Mineraller
    * Aminoasitler

    Keten tohumu nasıl tüketilir?

    * Kaynatılarak içilebilir.
    * Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
    atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    * Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
    tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
    bir tada kavuşur.
    * Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    * Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
    mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    * Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
    yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

    Keten tohumunun yararları:
    Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır.
    Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor.
    Bağırsakları yumuşatır.
    Kemikleri güçlendirir.
    Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
    Kalp-damar hastalıklarından korur.
    Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.
    Yüksek tansiyonu düşürür.
    Romatizmal hastalıkları önler.
    Sinir sistemini güçlendirir.
    Hafızayı güçlendirir
    keten tohumu yararları : İktidarsızlık, prostat ve kısırlığa karşı etkilidir.
    keten tohumu faydaları : zayıflamaya etkisi vardır
    keten tohumu faydaları : kilo vermeye yardım eder.
    keten tohumu faydaları : romatizma
    keten tohumu faydaları : Keten tohumuyla zayıflama ve diyet ...
    selülit ve selülitten kurtulma yolları..
    keten tohumu yararları : sağlıklı, doğal zayıflama ve diyet...
    keten tohumu yiyerek sindiriminizi düzenleyip kilo verebilirsiniz.
    1 tatlı kaşığı keten tohumu da günlük omega 3 ihtiyacınızı karşılar.


    KETEN TOHUMU İLE ZAYIFLAMA / DİYET


    Keten tohumunun zayıflamaya etkisi, diyet zayıflama, keten tohumu yağıyla kilo vermek:
    Keten tohumu sindirim sistemini düzenleyerek zayıflamaya katkı sağlar, kilo vermek için kullanılır. Zayıflamak için kullanıyorsanız Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Diyet yaparken hayvansal kaynaklı yağ alımı yerine bitkisel kaynaklı yağları almaya özen göstermelisiniz. Omega-3; retina, beyin ve sperm hücrelerinin işlevi açısından da son derece önemli. Eksikliği; retinada görme fonksiyonunun azalmasıyla sonuçlanıyor, ayrıca dikkat ve davranış bozukluklarına da neden olabiliyor. Omega- 3; ceviz, fındık, soya fasulyesi, lahana, ıspanak, brokoli, marul, keten tohumu, yağlı balıklar ve balık yağında zengindir. Lifler, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme tavsiyelerinin en tepelerinde yer bulmaya başladı. Keten tohumu çözünür ve çözünmez lifler bakımından da oldukça zengindir.Liflerim midede doygunluk hissi yaratması diyet için son derece önemlidir, üstelik hemen hemen hiç kalori vermediği de düşünülünce kilo vermek için vazgeçilmezdir, zayıflamak isteyenler için, lifi seçkin bir araçtır. Çok etkili müshil ilaçlarının, sürekli kullanım halinde bağırsakları tahriş ettiği ve organizma için gerekli olan minerallerin (özellikle potasyum) azalmasına yol açtığı artık biliniyor. Halbuki, keten tohumu kullanımında bu tür yan etkiler kesinlikle söz konusu olmaz. Çünkü keten tohumunun müshil etkisi mekaniktir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere, en az ikişer yemek kaşığı dolusu, ezilmiş veya öğütülmüş keten tohumu, bol suyla yutulmalı, daha sonra da 1-2 bardak su içilmelidir. Bağırsaklara ulaştığında genişlemeye başlayan keten tohumu, bağırsakları uyarır


    Bu özellik sayesinde keten tohumu düzenli kullanımda bir süre sonra barsak peristaltiği normal olarak çalışmaya başlar. Barsak pasajlarından geçerken içermiş olduğu değerli sabit yağlar da emilime uğrar. Böylece gereksinim duyulan enerji karşılanmış olduğu gibi, tokluk, barsakta doluluk hissi vermesi, özellikle rejim yapan kişilerde sağlıklı kilo verilmesine yardımcı olur.
#08.11.2008 18:18 0 0 0
  • keten tohumunu zaman zaman tüketirim fakat diyet yönünü bilmiyordum,

    teşekkürler nergish
#08.11.2008 20:10 0 0 0
  • Keten bitkisinin faydalarını biliyorum çok sık olmamakla birlikte kullanırım.
#08.11.2008 20:15 0 0 0
  • teşekkürler
#11.11.2008 20:40 0 0 0
  • Ellerine sağlık faydalarını bildiğimiz halde nedense çok sık kullanmıyoruz
#12.11.2008 13:11 0 0 0