karnıbahar turşusu

Son güncelleme: 08.11.2008 21:07
  • karnıbahar turşusu

    Malzemeler:

    10 karnıbahar
    sarımsak
    yeşil biber
    iri taneli tuz
    isterseniz bikaçtane kornişon

    Yapılışı.

    malzemeler yıkanır.Turşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edre.dilersek aralara kornişonda atabiliriz.bu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar bekleriz.sirke kullanılmıyor sirkeli olsun derseniz kullanabilirsiniz.

#08.11.2008 20:42 0 0 0
  • Benim meshur tursumdada karnibahar var tadi harika oluyor gercekten eline saglik
#08.11.2008 21:07 0 0 0