Terbiyeli TavuklU karnıbahar

Son güncelleme: 01.08.2008 16:44
  • Gereçler:
    1 tane tavuk biftek (küçük parçalar halinde doğranmış)
    1 adet büyük soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy karnıbahar
    2 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kimyon
    1/2 adet limon suyu
    Yapılışı:
    İncecik doğranmış soğanı hafif yağda pembeleştirelim. İçine tavuk parçalarını atalım. 15 dak. pişirelim. Bu esnada farklı bir tencerede parçalanmış karnıbaharı 15-20 dak. haşlayalım.Kavrulan tavuğun içine salçamızı ekleyelim. Biraz da salça ile kavuralım. Daha sonra sıcak 3 su bardağı sıcak su ekleyelim. Haşlanmış karnıbaharı içine koyalım. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tavda bir çorba kaşığı sıvı yağ içinde unumuzu kavuralım. Kavrulan unu karnıbaharın içine yavaş yavaş salalım. Hafif karıştırdıktan sonra içine kekik,karabiber,kimyon ve limon suyunu ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Daha sonra ocağın altını kapalım.Afiyet olsun.
#23.11.2005 19:24 0 0 0
  • ellerinize sağlık kardeş teşekkür ederiz.
#24.11.2005 14:20 0 0 0
  • Ellerine saglik
#27.11.2005 14:04 0 0 0
  • Ellerine
    sağlık kardeşim teşekkürler
#11.12.2005 18:39 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
#25.12.2005 13:01 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:17 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:21 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 19:26 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 14:51 0 0 0
  • paylaşım için thanks
#07.07.2008 18:49 0 0 0
  • Sağolasın
#31.07.2008 15:09 0 0 0
  • slm
#01.08.2008 16:44 0 0 0