antep yöresine ait muamara mezesi

Son güncelleme: 03.02.2010 23:15
  • MALZEMELER
    300 gram ceviz,10 tane baş biber(kuru acı kırmızı biber),2çorba kaşığı acı biber salçası,1 tane kahke 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
    YAPILIŞI: Baş biberler ıslanır ve yıkanır ardından cevizler ile biberler bir arada robotta beraber çekilir daha sonra kahke ıslatılır robotun içine atılır kimyonu tuzu ve biber salçası ilave edilir ve robottan bir kez daha çekilir İsteğe bağlı olarak zeytin yağı yada herhangi bir sıvı yağ da ilave edilerek karıştırılır serviz için hazırdır., AFİYET OLSUN
#13.11.2008 11:07 0 0 0
  • Güzel tarifiniz için teşekkürler. kahke ne acaba
#13.11.2008 17:38 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Muamara gerçekten çok lezzetli oluyor

    Kahke nedir diye arama yaptigimda böyle bir sonuç çikti. Dogru mu degilmi bilmiyorum


    Kahke, Gaziantep'te yıllar önce çocuklara oruç tutmayı sevdirmek amacıyla sadece Ramazan ayında yapılan ve bir tür simittir.
#13.11.2008 17:52 0 0 0
  • antep mutfahı dünyanın en iyi mutfahıdır bolu mutfahı biraz fransa italyan mutfahına kactıgı icin tarzını sevmem
#16.11.2008 17:52 0 0 0
  • tsk ederim guzel di tarif emeginize saglik
#03.02.2010 18:31 0 0 0
  • Kahke, Gaziantep'te yıllar önce çocuklara oruç tutmayı sevdirmek amacıyla sadece Ramazan ayında yapılan ve bir tür simittir.

    Aynen dediğiniz gibi lakin ekstra zamanlardada yapılıyor çünkü çok güzel bi pasta simit gibi yiyebileceğimiz yemektir ...
#03.02.2010 23:15 0 0 0