Ispanaklı Baklava

Son güncelleme: 27.11.2008 22:58
  • Malzemeler:

    1 paket hazir baklavalik yufka (454 gr)
    2 stick tuzsuz tereyagi (226 gr)
    1 bardak ceviz

    Keki icin:
    1 avuc dolusu taze ispanak
    2 yumurta
    1 bardak seker
    1 bardak un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    Serbeti:
    3,5 bardak seker
    3 bardak su
    az limon suyu

    Yapılışı.

    Once serbeti hazirlayip sogumaya birakin. Sonra ispanakli keki robotta hazirliyoruz. Ispanagi haslamadan robotta pure haline getiriyoruz. Iyice ezilmedi diye telaslanmayin uzerine yumurtalari kirip kopurene kadar calistirin. Sonra sekeri ilave edip tekrar calistiriyoruz. Unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Kek normal kekten biraz daha koyu kivamli.

    Baklavalik yufkayi ikiye ayiriyoruz. Tepsiyi erittigimiz tereyagla yaglayip yufkalarin yarisini tepsiye koyup uzerine keki dokuyoruz . Bir bardak cevizi uzerine serpip kalan diger yufkalarida dosuyoruz ve baklavamizi dilimliyoruz. Uzerine erittigimiz tereyagini dokup isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

    Soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz.
#13.11.2008 23:01 0 0 0
  • paylasim yapan ellerinize saglik
#17.11.2008 18:54 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler su-perısı
#24.11.2008 16:11 0 0 0
  • Ispanaklı baklava mı olurmuş kardeşim,baklavanın adını da kötüye çıkarmayın,ağzımızın tadını bozdurmayın bize.
#27.11.2008 21:04 0 0 0
  • @M.Kutsi Çil adlı üyeden alıntı:
    Ispanaklı baklava mı olurmuş kardeşim,baklavanın adını da kötüye çıkarmayın,ağzımızın tadını bozdurmayın bize.
    Orijinali Göster...

    Denemenizi tavsiye ederim gerçekten çok nefis oluyor.
#27.11.2008 22:58 0 0 0