Hz.İsa

Son güncelleme: 19.11.2008 08:07


  • Hz. İsanın Hayatı
    Kitabı: İncil

    Hz. İsa, tarihi kaynaklara göre, bundan yaklaşık 2000 yıl önce yaşamış, Allahın dünyada ve ahirette seçkin kıldığı bir elçisidir. Hz. İsanın M.Ö 7-6 yılları arasında doğduğu tahmin edilmektedir.

    Allah, Kuranda Hz. İsanın doğumundan ölümüne kadar her konuda, diğer insanlardan büyük farklılıklar gösterdiğine dikkat çekmiştir. Her şeyden önce Hz. İsa, bilinen sebeplerin dışında doğmuş ve babasız olarak dünyaya gelmiştir. Allah, o doğmadan önce, birçok özelliğini ve onu insanlar için bir Mesih olarak gönderdiğini melekleri aracılığıyla annesi Hz. Meryeme bildirmişti.

    Hz. İsa, peygamber olduğunu bildirince, Yahudiler inanmayıp bir mucize göstermesini istediler."Bu hastayı iyileştir" dediler. O da mübarek elini sürünce hasta iyileşti."Şu körün gözünü aç" dediler. O da mübarek elini sürünce gözleri açıldı. Baktılar mucizeler oluşturabiliyor daha zor bir şey istediler."Şu ölüleri dirilt" dediler. Hz. İsa, dua edince, istedikleri ölüler de dirildi.

    Daha zor bir şey aradılar."Çamurdan bir kuş yap, memeli ve dişleri olsun, hayz görsün, yavru doğursun" dediler. Hz. İsa, çamurdan yaptığı şekle üfürünce, bildirdikleri vasıfta bir hayvan [yarasa] meydana geldi.

    İsrailoğulları, İsa (a.s.) ve ona tâbi olanları durdurmak için pek çok yol denediler ama başarılı olamadılar son olarak da Hz. İsayı öldürmeğe karar verdiler. Ancak Allah, onların planlarını etkisiz hâle getirdi. Yahudiler, İsa (a.s.)a benzeyen birini yakalayıp çarmağa gerdiler ve "Meryem oğlu İsa Mesihi öldürdük" dediler. Ama kutsal kitabımız Kuranı Kerîm, bu durumu şu şekilde açıklar: "Halbuki onlar İsayı öldürmediler. Fakat kendilerine bir benzetme yapıldı. Ayrılığa düştükleri şeyde, doğrusu şüphededirler. Onların bu öldürme olayına ait bir bilgileri yoktur. Ancak kuru bir zan peşindedirler. Kesin olarak onu öldürmediler, bilakis Allah, onu kendi katına yükseltti. Allah güçlüdür, hâkimdir


    hz. isan hakkinda bilgi, hz. isanın basindan gecen olaylar, hz. isanın biyografisi, hz. isanın hakkinda, hz. isanın hayati, hz. isanın kitabi, hz. isanın olumu, hz. isanın yasami, hz.isa
#18.11.2008 10:47 0 0 0
  • bebekken konuşmasıda mucizelerinden biridir teşekkürler
#19.11.2008 08:07 0 0 0