Koca Pişirme Tarifi

Son güncelleme: 07.08.2010 12:24
  • Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.

    Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.

    Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.

    Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.

    Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
    Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir.

    Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
    Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.

    Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!
    Afiyet Olsun..
#20.12.2008 04:45 0 0 0
  • :)
#14.02.2009 13:16 0 0 0
  • PayLa$ım İçin Te$ekküRLeR :D
#15.02.2009 14:20 0 0 0
  • ellerine sağlık
#24.02.2009 19:57 0 0 0
  • Güzel bir paylasım.ellerinize saglık.
#25.02.2009 00:30 0 0 0
#25.02.2009 07:29 0 0 0
  • Cok hos bilgilerdi:) Özellikle evli hanımların eslerine uygulaması sart. bekarların da ileride kullanmak icin saklayacagı pratik bir tarif olmus
#25.02.2009 15:37 0 0 0
#25.02.2009 17:18 0 0 0
  • Koca pişirmeyi de hiç duymamıştım,kaç dereceli fırında pişiriyorsunuz ?
#17.03.2009 22:20 0 0 0
#17.03.2009 22:26 0 0 0
  • bence güzel bir yazı ellerinize sağlık
#18.03.2009 11:45 0 0 0
  • :)...ellerine sağlık ama burada bence hanım pişirme tarfii olsa :)
#18.03.2009 12:28 0 0 0
  • çok harika bi tariff kaybetmeyelim bunu
#31.07.2010 20:12 0 0 0
  • PayLa$ım İçin Te$ekküRLeR :D
#02.08.2010 13:31 0 0 0
  • üzerine isteğe göre sos dökebilir miyiz ? :D:D
#04.08.2010 13:09 0 0 0
  • oldu olacak benimki salçalı olsun
#07.08.2010 10:37 0 0 0
  • Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.
    hiç olmadı bölesi dha
#07.08.2010 12:24 0 0 0