Fasulye Ezmeli Dilimler

Son güncelleme: 22.01.2009 23:51
  • 6-kişilik
    Malzemeler :
    1 su bardağı kuru fasulye
    4 diş sarımsak
    2 tatlı kaşığı domates salçası
    Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
    Kızarmış ekmek dilimleri
    Kaşar peyniri
    Kırmızı toz biber
    Kekik
    Tuz
    Hazırlanışı :
    Fasulyeleri bol suyla yıkayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 gece bu şekilde bekletin. Sonra suyunu dökün ve fasulyeleri bir tencereye aktarın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir kaba aktarın ve çatalla ezin.

    Sarımsakların kabuğunu soyduktan sonra iyice dövün ve fasulyelerin üzerine ekleyin. Salçayı, zeytinyağını, kekiği, kırmızıbiberi ve tuzu ilave edin

    Malzemeleri ezerek karıştırın ve kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Üstlerine rendelenmiş kaşar dilimlerini serperek ezme sıcakken servis yapın.
#20.01.2009 08:39 0 0 0
  • Emeğine Sağlık Canım..
#22.01.2009 23:51 0 0 0