Komünizm Öldü Başınız Sağolsun

Son güncelleme: 27.03.2009 16:07
  • Açıkçası günümüzde insanlığa en az zarar veren akım olarak komünistleri görüyorum. (*1)

    21. yüzyılda halen mezarının başında komünizmin yeniden dirileceğini sanan çok az sayıda insan var ve her geçen gün insanları niteliklerine göre değerlendirmeyen, iyi ile kötüyü, çalışkan ile tembeli ayırt etmeden hepsini koyun gibi gören bu zihniyete inanmaktan vazgeçen ve artık dirilmez diyenlerin sayısının arttığı bir çağda yaşıyoruz.

    Neden dinsizlik ile komünizm sürekli birlikte anılıyorlar?

    Komünizm temelinde asl olan devlettir ve devlete bağlılık bağbında insanların dikkatini çekecek ve bu temele zarar verecek her olgu tehlikedir ve bu nedenle dini yok etmekte komünizmin bir misyonudur.

    Komünüzmin en büyük hedeflerinden birisi ayrımcılık, üstünlük, farklılık gibi olguları kabul etmemesidir ve insanlar arasında eşitliği sağlamaktır. İşte bu nedenle din komünizmin ortadan kaldırması gereken bir tehlikedir.

    Elbette günümüzde komünizmi yaşamamış ve sadece masal kitaplarından öğrenen ve ben müslümanım diyen kişiler var öyledirler de bu ALLAH ile kul arasındadır. Ama sorun şudur ki bu kimseler komünizmin dine karşı olduğunu ve içinde dinsizliği barındıran bir sistem olduğunun ya farkında değiller yada körü hörüne ben komünistim diyorlar.

    Bakınız komünizm islama karşıdır demiyorum, bu önemli bir ayrıntıdır ve malesef komünizm karşıtı bazı kimselerde konuya bu şekilde yaklaştıkları için kutuplaşmalar oluyor ve sen nasıl benim müslümanlığıma söz söylersin nidaları yükseliyor. Komünizm tüm dinlere karşı bir görüştür. Liderleri ve kurucularına bir bakın bu adamları ve komünizmi iyice araştırmadan ben komünistim demek bu yüzden bir müslüman için çok tehlikeli bir deyiştir.

    Hoşuma giden bir de komünist fıkrası var paylaşmak isterim. :)

    Stalin bir gün limuzininde şoförüyle sohbete dalar. "Söyle bakalım, devrimden sonra daha mı mutlu oldun, daha mı mutsuz oldun?" Şoför cevap verir: "Daha mutsuz oldum çünkü devrimden önce iki tane takım elbisem vardı, şimdi bir tane var." Stalin karşılık verir: "Ohoo, sen haline şükret. Afrika'da halk çırılçıplak koşturuyor!" Şoför sorar: "Öyle mi? Onların devrimi ne zaman olmuştu?"

    Dünyada halen çürümüş olan Evrim Teorisine inanan insanlar olduğu gibi malesef kokuşmuş komünizm felsefesi peşinde koşan insanlarda mevcut.

    Komünizmi gerçekten iyi bilen ve onu her hali ile kabul edenler bir yana, ama ben müslümanım ve komünistim diyenler benim şu yazımada itibar etmesinler tek isteğim körü körüne bu yolda yürümesinler nedir ne değildir, liderleri kimdir görüşleri nedir iyice araştırsınlar.

    Evet komünizm öldü ve dediğim gibi ölüler insanlara zarar veremez ama bu felsefe din düşmanıdır belkide ölmesininin sebebide dini kendisine düşman olarak görmesi ve aklın yolunun bir olmasıdır.

    Konu her ne kadar sanki islam bölümünde açılsa daha mı iyi olurdu gibi görünsede günümüzde komünizm siyasi bir görüş olmaktan öte geçemediği için görüşlerimi bu bölümde aktarmayı uygun gördüm.

    Bir de özellikle ülkemizde Laikim, Atatürkçüyüm vede nasıl oluyor ya da olunabiliyorsa komünistim diyen beyinsizler var onlar ise şu yazımı okusunlar...

    Selam Ve Dua ile

    Engin 26.01.2009


    (*1) Elbette insanlığa geçmişte çok zararı olmuş bu akım halen büyük tehlikedir. Artık insanlığın bunlara prim vermeyeceği umuduyla...
#26.01.2009 02:04 0 0 0
  • Levis kardeş yazdıklarına tamamiyle katılıyorum anlatmak istediğini güzel açıklamışsın gerçekten bende anlamıyorum her yönü ile insanı doyurucu ıslam varken bir müslümanın diğer akımlara kapılmasıni aklım almıyor ıslam da ne yerseniz kölenize de yedirin ne giyerseniz kölenize de giydirin anlayışı varken bunu diğer akımlar da bulamazsın ancak baştan sona zulüm bulursun gerçekten benim de ricam bu komünistliği kuran liderleri bir arastirsınlar bu gerçek ortaya çıkar
#26.01.2009 07:15 0 0 0
  • güzel fıkraydı

    abicim devrimcilik islama yada dinimize karşı gelmekse özgürlük adı altında ben bu devrime karşıyım
#26.01.2009 08:00 0 0 0
  • @Karakiz

    Signaturunde YaziLan ésarét BaqLarında Çiçék oLacaqıma
    özqürLük daqLarında Diken oLurum Sozu Turkiyenin Ataturkten sonra Gelen Buyuk devrimcisi oLan Deniz Gezmise aittir Onun Icin Kullandigin CumLeLere Dikkat! Et Icinde oLdugun HaLde farkina varmiyorsun Bazi seyLerin.



    Mustafa KemaLin zamaninda Bazi Kimseler Icin Bu Su O YASAK! Dedigi seyleri savunan Buyuk Bir Devrimcidir Bazi KimseLer Bugun Bi Yerlere Giremiyorsa Cikamiyorsa Elbetteki Buyuk Payi Vardir...

#26.01.2009 10:46 0 0 0
  • farkındayım ama ben din düşmanı değilim bu aynı şöle bişey

    her kürt pkklı değildir yada ben deniz geçmiş yusuf güney sewiorum die diğer dewrimcileri sewiyor değilim
#26.01.2009 10:52 0 0 0
  • dakika bir gol birle başlayan ve uzadıkça mide bulandıracak olan bir konu.seyredelim bakalım bizde
#26.01.2009 10:55 0 0 0
  • neyse ben sustum
#26.01.2009 11:12 0 0 0
  • klasik dindar değil dinci fıkraları..
#26.01.2009 11:31 0 0 0
  • Kesin bu komünizmi diriltmeye çalışanlarda ergenekondur bu da onların işidir baksanıza pkk yi kuran onlar hizbullahı kuran onlar hizbullah adı altında müslümanları öldürüp toprağa gömen onlar ne kadar karanlık iş varsa onların parmağı var
#26.01.2009 11:38 0 0 0
  • MecLise PKK'Liyida Geciren Onlar Ve RecepLer...
#26.01.2009 11:53 0 0 0
  • @YoRGun-ŞaiR

    Bu nasıl bir bakış açısındır??? Sen yazdıklarının farkında mısın peki?

    Sen şimdi komünist devrimciler ile Atatürk' ü nasıl aynı kefeye koyuyorsun ve sanki aynı yola baş koymuşlar gibi bir misal veriyorsun?

    Hatta misali bırak komünistin birisi için Atatürk' ten sonra gelen ifadesini kullanıyorsun.

    Komünizm ve Cumhuriyet ateş ve sudan daha zıt iki görüştür. Birisi halkın kendi kendini idare etmesi diğeri ise tam aksine halkı sadece devletin yönetmesi görüşündedir.

    Bence ilk önce Cumhuriyet ve Komünizm arasındaki farkları öğrenmelisin.


    ----------------

    Atatürk tam bir komünizm düşmanıdır ve her zaman bu akımın karşısında olmuştur.

    Ayrıca bu nedenle ortalıkta bir yandan Laiklik ve Atatürkçülük diye nutuk atarken öte yandan da ben komünistim diyenleri anlamıyorum. Siz ya Atatürkü tanımıyorsunuz ya da aklınız ile zorunuz olmalı.

    Hem Komünistim hem de Atatürkçüyüm diyen arkadaşlarım şu yazıyı bir okusun ve kendi hallerine kahkahalarla gülsünler...


    Sağda solda ben Atatürk genciyim ve komünistim diyen beyinsizler görürseniz yollayın buraya alttki yazıları ve direk Atatürkün ağzından çıkan cümleleri okusunlar...(Bu cümle sadece ikisini birden üzerinde barındığını iddia edenleredir)

    Ben kemalist değilim ama Atatürk düşmanıda değilim. Gerçek bir komünist Cumhuriyet ve Atatürk düşmanıdır. Aksini iddia eden ya komünist değildir ya da ahmaktır...

    Aksini iddia edebilecek varsa buyursun hodri meydan...





    ---------

    ATATÜRK'ÜN DİKKAT ÇEKTİĞİ TEHLİKE: KOMÜNİZM

    "Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."
    -Mustafa Kemal Atatürk-

    Atatürk, millet realitesinin ve milliyetçiliğin temel unsurlarını red ve inkar eden Marksizm'in ve komünizmin kesinlikle karşısındadır. Ülkeyi felakete sürükleyecek, sınıflara bölecek, menfaat gruplarını çatışmaya sokacak bu ideolojilerin her zaman karşısında yer almıştır. Atatürk'ün başlattığı Türk Devrimi doğuşundan itibaren bu tehlikelerle karşılaşmış, Bolşevik liderler, Türkiye'de komünist köylü hareketin yapılmasını sürekli teşvik ve tahrik etmişlerdir. Komünistler, Türkiye'de milli ve bağımsız bir devletin kurulmasını istememişlerdir. Sosyal Hariciye Komiseri Çiçerin, daha 13 Eylül 1919'da, Sivas Kongresi sıralarında, Türk köylüsünün komünist olmayan idarecilere karşı isyan etmesini tavsiye ederek, Türk hareketine karşı davranış ve anlayışını göstermiştir.
    Komünizmin Türk Devrimi için sakıncalı ve tehlikeli olduğunu, Büyük Atatürk çeşitli vesilelerle değişik zamanlarda ifade etmiştir. Sivas Kongresi'nden hemen sonra, Amerikalı General Harbord'a verilen 27 Eylül 1919 tarihli muhtırada Mustafa Kemal Paşa, Milli Harekat'ın amacını anlatmış ve komünizmle ilgili görüşlerini şöyle dile getirmiştir:
    "Bolşeviklere gelince, bizim memleketimizde bu doktrinin hiçbir şekilde bir yeri olamaz. Dinimiz, adetlerimiz ve aynı zamanda sosyal bünyemiz tamamiyle böyle bir fikrin yerleşmesine müsait değildir. Türkiye'de ne büyük kapitalistler, ne de milyonlarca zanaatkar ve işçi vardır. Diğer taraftan zirai bir problemimiz yoktur. Son olarak, sosyal bakımdan dini prensiplerimiz bolşevizmi benimsemekten bizi uzak tutmaktadır." (Atatürk'ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, IV., 1917-1938, Ankara, 1964, s.78)
    Ayrıca Atatürk, çeşitli zamanlarda komünizmi tehlikeli gördüğünü ve hiçbir zaman bu karanlık sisteme geçit vermeyeceğini ifade etmiştir. Atatürk'ün bu konudaki bir sözü şöyledir:
    6 Şubat 1921'de,
    "Komünizm içtimai bir meseledir. Memleketimizin hali, memleketimizin içtimai şeraiti, dini ve milli ananelerinin kuvvetli, Rusya'daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini teyit eder bir mahiyettedir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. III, 2. Baskı, s .20)
    2 Kasım 1922'de,
    "Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare, bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşevizim ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir." (Ag.e, c .3, 2. Baskı, s. 20)
    21 Haziran 1935'te,
    "Türkiye'de bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü, Türk Hükümeti'nin ilk gayesi halka hürriyet ve saadet verme, askerlerimize olduğu kadar, sivil halkımıza da iyi bakmaktır." (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99)
    Son derece ileri görüşlü bir insan olan Atatürk'ün her zaman olduğu gibi bu düşüncesinde de yanılmadığı açık bir gerçektir.
    Nitekim, Rus yöneticilerin bu rejimi uyguladıkları ilk yıllarda, kendi vatandaşlarına bile nasıl zalimce davrandıkları bilinmektedir. Kitleler halinde Rus halkının katledildiği gerçeği, tüm dünyanın şahit olduğu bir olaydır. Lenin ve onu izleyen komünist yöneticiler, SSCB'ni meydana getiren milletlere bolluk, refah ve güzel bir yaşam vaad etmiş, ancak sözlerinde durmamışlardır. İnsanlara güzel bir hayat getireceği iddiasıyla ortaya çıkan bu sistem, uygulandığı ülkelerin halklarına ölüm, esaret ve sefaletten başka bir şey getirmemiştir.
    Bütün bu olayları yakından izlemiş olan Atatürk, 1932 yılında Amerikalı subay Mac Arthur'la yaptığı bir konuşmada komünizmle ilgili düşüncelerini bütün açıklığıyla şöyle ifade etmiştir:
    "Bugün Avrupa'nın doğusunda bütün uygarlıkları ve hatta bütün insanlığı tehdit eden yeni bir güç belirmiştir. Bütün maddi ve manevi imkanlarını top yekün bir şekilde, dünya ihtilali gayesi uğruna, seferber eden bu korkunç kuvvet, üstelik Avrupalılar ve Amerikalılarca henüz malum olmayan, yepyeni siyasal metodlar tatbik etmekte ve rakiplerinin en küçük hatalarından bile mükemmelen istifade etmesini bilmektedir. Avrupa'da çıkacak bir savaşın başlıca galibi ne İngiltere, ne Fransa, ne de Almanya'dır. Sadece bolşevizmdir. Rusya'nın yakın komşusu ve bu memleketle en çok savaşmış bir millet olarak biz Türkler, orada cereyan eden olayları yakından izliyor ve tehlikeyi bütün çıplaklığıyla görüyoruz. Uyanan Doğu milletlerinin düşünce yapılarını mükemmelen sömüren, onların milli ihtiraslarını okşayan ve kinleri tahrik etmesini bilen bolşevikler, yalnız Avrupa'yı değil, Asya'yı da tehdit eden başlıca kuvvet halini almışlardır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 94-95)
    Büyük Önder Atatürk Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektupta komünizm tehlikesine karşı Türk Milleti adına duyduğu endişeyi şöyle dile getirmiştir:
    "Komünistliğin memleketimizde değil, henüz Rusya'da bile tatbik kabiliyeti hakkında açık kanaatler hasıl olamadığı anlaşılmaktadır. Bununla beraber içerden ve dışardan çeşitli maksatlarla bu akımın memleketimizi içine girmekte olduğu ve buna karşı akla uygun tedbir alınmadığı takdirde milletin pek çok muhtaç olduğu birlik ve sükununu bozan durumların ortaya çıkması da imkan dairesinde görülmüştü. ..." (31 Ekim 1920, SD, IV, s. 360-361, Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektuptan)
    Atatürk, tüm dünyayı tehdit eden bu tehlikeye karşı, milletin düşüncelerinde ve sosyal kurumlarda uygulanacak yöntemleri çözüm olarak görmektedir. Bu tehlikeye karşı öngördüğü değişiklikleri ise kendi sözleriyle şöyle özetlemek mümkündür:
    "Rusya hariç olmak üzere bütün dünyada, her kişi menfaat ve zararı kendine ait olmak üzere hayatını düzenler. Yalnız her kişiye çalışmalarında yeni yasal vasıtalar ve haklar verilir." (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 68)


    "Devlet bireyin yerini alamaz, fakat, bireyin gelişme ve kalkınması için genel koşulları göz önünde bulundurmalıdır. Devlet eliyle yapılacak işler, bireyin büyük kar getirmediğinden dolayı yapmayacağı işler veya milli çıkarlar için gerekli olan ekonomik işleri kapsar. Özgürlüklerin ve yurt bağımsızlığının sağlanması ve korunması ile iç işlerinin düzenlenmesi nasıl devletin görevi ise, devlet vatandaşların öğretimi, eğitimi, sağlığıyla ilgilenmek zorundadır. Devlet, memleketin asayiş ve savunması için yollarla, demir yolları ile, telgrafla, telefonla, memleketin hayvanlarıyla, her türlü taşıtlarıyla, milletin genel servetiyle yakından ilgilidir. Memleket yönetiminde ve savunmasında, bu saydıklarımız, toptan, tüfekten, her türlü silahtan daha önemlidir. ... Özel çıkarlar çoğunlukla, genel çıkarlarla tezat halinde bulunur. Bir de, özel çıkarlar, en nihayet rekabete dayanır. Oysa, yalnız bununla ekonomik düzen kurulamaz. Bu kanıda olanlar kendilerini, bir serap karşısında, aldatılmaya terk edenlerdir. ...Bir de, ferdin kişisel çalışmaları, ekonomik kalkınmanın esas kaynağı olarak kalmalıdır. Ferdin inkişafına (gelişme) mani olmamak bilhassa iktisadi sahadaki özgürlük ve teşebbüsler önünde devletin kendi faaliyeti ile bir engel yaratmaması demokrasi prensibinin önemli esasıdır. (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 46-47)


    Türkiye'ye sosyal, ekonomik ve kültürel yön vermeyi hedefleyen Atatürk, hedefini gerçekleştirmede komünizmi, halkı için büyük bir tehlike olması dışında farklı bir şekilde değerlendirmemiştir. Çünkü, bu kuramda fert yok, devlet vardı. O, "Ferdin hakkı ferde, devletin payı devlete" diyordu. Ne ferdi yutan devlet, ne devleti sömüren fert olmalıydı. Bu nedenle devletçilik ilkesini esas aldı.
    Bu düşüncelerinin aksi yani komünizmin uygulanması halkın özgürlüğünün alınması, ülkenin kalkınma yerine yok olma sürecine girmesi demekti. Bu nedenlerledir ki, Atatürk komünizmi aziz Türk Milleti için büyük bir tehlike olarak görmüştür. Komünizmin hiçbir şekilde, hayatını adadığı vatanına girmesini istemeyen Atatürk Milleti'ni bu büyük tehlikeye karşı uyarmıştır. Yüce Atatürk'ün, "Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük tehlikesidir. Her görüldüğü yerde ezilmelidir." (Faruk Şükrü Yersel, Eskişehir Gazetesi, 1926) sözlerinde Türk Milleti'ne yaptığı uyarı açıktır. Bu nedenle Türk Milleti, komünizmi en büyük düşman bilmeyi ve gördüğü her yerde ezmeyi, Türklüğe karşı manevi bir sorumluluk olarak kabul etmektedir.
    Kaldı ki, Türk Milleti'nin üstün zekasının bilincinde olan Atatürk, komünizmin Türkiye'de hiçbir zaman başarılı olamayacağını, bizzat defalarca ifade etmiştir. Örneğin, 1935 yılında yaptığı bir konuşmada "Türkiye hiçbir zaman bolşevik olmayacaktır. Çünkü Türk Hükümeti'nin ilk amacı halka özgürlük ve mutluluk vermek, askerlerimize olduğu kadar sivil halka da iyi bakmaktır." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 3, s. 99) ifadelerini kullanmıştır.



    Atatürk başka konuşmalarında da komünizme karşı olan kesin kararını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Aynı zamanda Büyük Önder komünizmi, faşizm ve Nazizm'le birlikte şu sözleriyle değerlendirerek bu konulardaki düşüncelerini de şöyle dile getirmektedir:



    "Biz büyük savaşlar görmüş, büyük bir milletiz.. Ama savaşçı değil, barışçı felsefeyi benimsemiş bir milletiz. ... Kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Dünya nimetlerinin emperyalist ülkeler tarafından zaman zaman pervasızca paylaşıldığını ve bu paylaşma esnasında gelişmemiş ülkelerin tarihten silindiğini hafızalardan silmek kadar gaflet olamaz. Dünyanın bugünkü durumu hiç de parlak görünmüyor. Her ülke, gençliğini bir başka ideolojiye sahip olarak yetiştirme gayreti içinde. İtalya faşizm ideolojisine dört elle sarılmış. Bu ülkenin diktatörü olan Mussolini ülkesinin sekiz milyon faşist gencinin süngüsü üzerinde yaşadığını haykırıp duruyor... Almanya'da Hitler'in yaratarak geliştirmekte olduğu Nazilik de faşizmin bir başka, bir büyük tehkileli benzeridir. Hitler bir ırkçıdır. Dikkat buyurunuz, milliyetçi demiyorum, ırkçıdır diyorum. Alman ırkını en üstün ırk olarak gören bir mecnundur. Tekmil Alman gençliğini peşine takmış, onlara bu ideali aşılamıştır. Moskova'da oynanan oyun ise bir başka türlüdür. Stalin yalnız kendi gençliğine değil, dünya gençliğine komünistlik ideolojisini aşılamaya çalışıyor. Komünistlik propagandasının, fukarası ve cahili çok ülkelerde ne kolay taraftar topladığı ise ortada bir gerçektir." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.155)

    "... Hayır. Ne komünizm ne de faşizm... Bu iki ideoloji de memleketimizin, ulusumuzun gerçeklerine karakterine asla uymaz. Şunu da hemen ilave edeyim ki, ne faşizmin ne de Nazizm'in sonu yoktur." (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.159)

    Bu sözlerden de açıkça anlaşıldığı üzere, Atatürk açık beyanlarıyla komünizmi "en büyük düşman" ilan etmiştir. Faşizmin de komünizmin de Türk Milleti içinde barınamayacağına dikkat çekmiştir. Milletine, komünist veya faşist olmamayı, bu eğilimleri her görüldüğü yerde ezmeyi ve komünist yayılmacılığa karşı Misak-ı Milli sınırlarını korumayı vasiyet etmiştir.



    Kaynak: http://www.atamizindeyiz.com/01/ata15.htm
#26.01.2009 12:00 0 0 0
  • Karakız daha adamların isimlerini doğru yazamıyosun deniz geçmiş değil Deniz Gezmiş yusuf güney değil Yılmaz Güney.Madem Devrim karşıtısın signatüründeki o sözü sil!
    Birileri lafı boş attım dolu tuttu demeğe getirmiş ama boşa.
    Ayrıca hem Komünist'im deyip hem Atatürk'çüyüm diyenleri biz zaten Komünist'ten saymıyoruz.
#26.01.2009 12:17 0 0 0
  • @Ghost Rose

    Ayrıca hem Komünist'im deyip hem Atatürk'çüyüm diyenleri biz zaten Komünist'ten saymıyoruz.

    Sorun yok, açık olduğun için seni sadece tebrik ederim.

    Özellikle 2. yazım bunu kavrayamayan zavallılar içindi.
#26.01.2009 12:23 0 0 0
  • Herkez Anladigi Kadar BiLsin Yeter De Artar. Biz AtaturKu Taniyoruz Tanimayan KimseLerde HaLa Ortadir...

    Ben Deniz Gezmisi AtaturkTen Sonra Gelen En Buyuk Devrimci oLarak TanimLiyorum Siz Ne Yaparsiniz Bilmem Nasil TanimLarsiniz Bilmem Ama Benim Gorusum Bu...



    Fikir özgürlüğüne ve anayasayı paravan yapanlar önceleri Atatürk'cü gecinirken onun fikir ;
    ve sahsiyetinide küçük görmeye basladılar ..
    Sadece Mustafa Kemal tarafını beydan ediyolardı seklinde bir cümle meshurdur ..
    Bunu kesin olarak terk edioyorum ve asla kabul etmiyorum ..
    Diğer yurtseverlerde bunu kabul etmezler ..
    BU kasten tarif edilmek isteniyor bu cümle art niyetle bağlanmıstır ..
    BU memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa ONLARDA BİZLERİZ ...

    Deniz GezmiŞ
#26.01.2009 12:29 0 0 0
  • arkadaşlar kimse panik olmasın ya da sevinmesin komünizmin öldüğü filan yok, aslanlar gibi ayaktayız. (=
    komünistim demek öyle sizin sandığınız gibi basite indirgenebilecek birşey değil, kimse kimseye iyice bilmeden ahkam kesmesin.. durup durup iyice okuyup komünizmi öğrenipde gelin demeye gerek yok.. bir insanın kendisi için komünistim diyebilmesi için sürekli okuması tartışması gerekiyor zaten.. komünizm de körü körüne bağlılık yoktur arkadaşlar..
    bugün biz kendi içimizde bile en ufak birşeyi bile enine boyuna tartışıyoruz, araştırıyoruz, çoğunuzun yaptığı gibi körü körüne şurda şu yazmıştır şu şunu demiştir deyip kabullenmiyoruz.. bırakın komünizmi destekleyen kitapları, komünizm karşıtı kitapları daha çok okuyoruz.. bir insanın kendi görüşlerini savunabilmesi tam olarak benimsemesi için karşıt fikirleri daha iyi bilmesi gerekir.. yani öyle öğrenip de gelin diyerek bitmiyor bu iş ((; biz de öğrenmek dediğiniz kavram bitmez öyle çoğunun yaptığı gibi birkaç cümleyi ezberleyip ahkam kesmeyiz..
    evet şuan ben ateizmi destekliyorum, açıkca ve mertce söylüyorum..
    kimse bana hiçbir komünist arkadaşım ateizmi desteklemen konusunda baskı da yapmadı yapamaz yapmazlar da.. bu söz konusu mevzu bahis bile olmaz.. benim ateist olmam da komünizmi desteklememin hiçbir payı yoktur.. ben kendim kafamda senelerdir birşeyleri sorgulayarak bu noktaya vardım.. Kuran-ı kerimi de okudum meali ile, arapça da öğrendim.. sorduğum sorular sorguladığım konular karşısında cevap bulamadım ve bu beni ateizme yöneltti.. körü körüne ateizmi benimsemiş değilim.. ben ateizmi benimsediğimde daha komünizm den haberim bile yoktu.. bilen bilir bugüne kadar ne kimsenin dinine inançlarına saygısızlık gösterdim ne de aşağıladım, buna hakkımda yok.. aynı sizinde olmadığı gibi, saygı göstermek bu kadar zor olsa gerek.. hiçbir komünist de bunu yapmaz, herşeyden önce komünistim diyen bir insan herkesin görüşüne ırkına dinine saygı ve hoşgörü gösterir.. evet şimdi sizin dışlamalarınızı bekliyorum, çoğunuzun bunu yapacağına adım gibi eminim..
    merak ediyorum, benim bildiğim kuran-ı kerim de hoşgörü sevilir..
    ayrıca cangülünde dediği gibi Atatürkçü ve komünist kelimesi bir insanda bir arada bulunamaz, imkansızdır.. Atatürk iyi bir önder olabilir ama fikirleri komunizm ile bağdaştırılamaz..
#26.01.2009 12:33 0 0 0
  • 1 kominist değilim
    2 atatürkçü değilim
    3 sadece hoşuma giden bi söz oldu için yazdım
#26.01.2009 12:43 0 0 0
  • 1-Kominist değil Komünist ;)
    2-Atatürk'çü ve Komünist değilsen nesin?
    3-Arkasında durmayacağın bir sözü sırf hoşuna gitti diye yazman yanlış.
#26.01.2009 12:44 0 0 0
  • Allah rahmet eğlesin

    Allah tahsilatını affetsin ne diyelim
#26.01.2009 12:45 0 0 0
  • arkadaşlar,
    vatanın milletin
    aklı başında dinini Allah'ını bilen ,milli birlik ve beraberliğimiz için
    elinden geleni yapan ,
    çalışkan azimli pırıl pırıl gençlere ihtiyacı var,
    bırakın Allah aşkına m.ö sinin Komünistini devrimcisini artık birazda gerçekçi olun
#26.01.2009 12:49 0 0 0