Bahçeli - Sen Top Koşuştururken Biz Can Veriyorduk

Son güncelleme: 06.02.2009 03:39
  • SEN TOP KOŞUŞTURURKEN BİZ MİLLET İÇİN CAN VERİYORDUK

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa'da yaptığı konuşmada, 29 Mart yerel seçiminde milletin AKP'ye 'Osmanlı tokatı' atmasını istedi. Ve konuşmasına şu sözlerle devam etti.

    MHP'yi kimsenin küçümseyemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, Erdoğan'a şu sözlerle tepki gösterdi: "Sen Kasımpaşa'da top koştururken, her gün bu milletin birliği için fidanını kaybeden bir Milliyetçi Hareket Partisi vardı. MHP'nin hangi güçlüklerle mücadele ederek buralara geldiğini görmek lazım. Hor görmemek lazım. Başka partiye oy verebilirsin, ama bilinmesi gereken bir şey var, oda MHP'ye saygı duyulmasıdır."

    Bahçeli, 6 yıl 2 aylık iktidarı döneminde yalan, yoksulluk ve yolsuzluğun AKP'nin karekteri haline geldiğini ileri sürdü. Bu yerel seçimde en iddialı partinin MHP olduğunu belirten Bahçeli, "AKP iktidarı demokrasi içinde uzaklaştırılmalıdır. Bunun yolu seçimdir. Bu iktidar, bu dönemde uyarıyı milleten alıp kendine çeki düzen verirse o zaman belki Türkiye önümüzdeki büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olur" dedi.

    Bahçeli, AK Parti'nin 6 yıllık iktidarı sürecinin 'yalan, yolsuzluk ve yoksulluk' dönemi olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, şunları dile getirdi: "2 bin 251 günden bu yana yani 6 yıl 2 aydan buyana ülkemizi AKP yönetmektedir. Cenabı Allah hiç kimseye yüzde 36, arkasından 47 ile iktidar yapmamıştır. Siyasi istikrarsızlığın ardından bir ekonomik kriz yaşanmıştır. Koalisyon yapısı siyasi geleneğimizle çok fazla örtüşmediği için koalisyonlar kopma noktasına geliniyor.


    "SEN NASIL BAŞBAKAN OLDUN ?"

    Erdoğan'a, 'Senin nasıl başbakan olduğunu millet biliyor" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Şimdi cezaevine nasıl girdiğin, cezaevinden nasıl çıktığın, villaya benzer bir cezaevinde kaç gün kaldığın, sonra partin sonuç alıp sen dışarıda kalınca CHP ile nasıl paslaşarak Siirt'ten seçilmiş bir kardeşini aşağıya çekip kendin aday olmak üzere milletvekili olup, nasıl Başbakan olduğunu bu millet biliyor. Nasıl başbakan olduğuna bu millet vakıf iken, 57 hükümeti birden yok sayarak, Türkiye'yi 58., 59. ve 60'ıncı hükümetlerle her şeyi yapıldığını iddia etmek, olsa olsa kendini beğenmişlik olur. Bu millete senden önce hizmet edenlere önce saygıyı öğrenmeli, ondan sonra kendi yaptığın çalışmaları anlatabilmelisin. Sanki Türkiye Cumhuriyeti 1923'de değil de 2002'de kurulmuş gibi, '2002'de şuydu, 2008'de buydu' tekrarından başka ne yapıyorsun, Sayın Başbakan. Geçmişte yapılanların hepsini inkar ederek 'Her şeyi ben yaptım' diyorsan bu dönemin adı yalan dönem olarak adlandırılabilir."


    "İŞSİZLİK SOSYAL PATLAMANIN DİNATİMİ"

    Ekonomik krizin okyanus ötesinden dalga dalga geldiğini, binlerce kişinin işini kaybettiğini söyleyen Bahçeli, "Sosyal patlamanın en önemli dinamiti işsizliktir" dedi.

    Milletin AKP iktidarından demokrasi içinde kurtulması gerektiğini söylerken Bahçeli, "Millet artık bu iktidara Osmanlı tokadı atmalı. Böyle bir tokadı yiyenler, biliyorsunuz ki 600 yıl kendilerini doğrultamadı. Şimdi Osmanlı tokadını Tayyip Erdoğan bir yemiş olsa Türkye'de geriye bir ayak izini bile göremezsiniz" diye konuştu. AKP'nin muhalefeti inkar ettiğini söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "İktidarı parti devletine dönüştürmek, Ortadoğu'da Baas partisine özenmek demektir. O yüzden muhalefeti inkar edemezsiniz. Bugün iktidarsan yarın muhalefet. Yarın muhalefet olursan iktidar olabilirsin. Bu demokrasinin en güzel rengidir. Bugün aldığınız oyla muhalefeti küçük görmek yanlıştır. Yüzde 46.46 benim dostum, geri kalanları yoktur, varsa da 'düşmanımdır' mantığı felaket getirir. AKP'ye inanıp oy verenler bu gerçeği görmeli. Recep Tayyip Bey'e ulaşıp onun dikkati çekmeli. Yanarsa AKP değil, Türkiye'ye de yanar. Ama en fazla AKP ve yandaşları yanar."
#27.01.2009 16:07 0 0 0
  • Milletin tokatı kime atacağı belli ;) ip atmaya benzemez :D
#27.01.2009 17:28 0 0 0
  • noimage

    MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezindeki imamı kovduğu öne sürüldü.

    İşte Yeniçağ yazarı Sabahattin Önkibar'ın köşesine taşıdığı iddialar

    ALPASLAN TÜRKEŞ'İN DOSTU

    Adı: Mehmet Demirdelen.
    Emekli Müftü.
    Alpaslan Türkeş"in yakın dostu ve MHP eğitimcisi.
    Merhum Türkeş döneminde görevle defalarca Avrupa"ya ve ABD"ye gönderilmiş.

    BAHÇELİ'YE 'CUMAYA GELİN RİCASI

    Demirdelen Hoca bir gün Genel Başkan Bahçeli"den randevu ister ve şunu söyler:
    -Efendim beni bağışlayınız. Sizinle olan uzun dönemli tanışıklığımıza binaen cesaret alarak söylüyorum. Gençler Devlet Bey bir kez olsun Cuma namazına niye gelmiyor diye fısıldaşıyorlar. Cuma Namazlarını teşrif etseniz.
    Bahçeli"den cevap:
    - İnşallah, inşallah.
    Aradan bir süre daha geçer.
    Mehmet Demirdelen Hoca bir gün namazın ehemmiyeti ve Cuma namazının önemi üzerinde vaaz verirken şunları söyler:
    - Cuma namazlarını mazeretsiz üç kere üst üste kılmayanların eli bile sıkılmamalıdır.

    İMAMI KOVMA ANI

    Bu vaazın iki gün sonrasında Mehmet Hoca, Genel Başkan Devlet Bahçeli"nin koruma ve özel kalem görevlilerince yaka paça alınıp, karga tulumba Genel Başkanlık katına çıkarılır.
    Bahçeli ilk kez alışılmışın dışında masasında değil, odasının kapısındadır.
    Koruma ordusu ile getirilen 70 yaşındaki Demirdelen Hoca"ya elini uzatır.
    Mehmet Hoca da uzatılan eli sıkar.
    O ana kadar susan Bahçeli işte o anda gürler:
    - Neden sıktın elimi?
    Mehmet Demirdelen:
    - Uzattınız sıktım efendim.
    Devlet Bahçeli:
    - Hani benim elim sıkılmazdı?
    Mehmet Demirdelen:
    - Ben öyle bir şey demedim.
    Devlet Bahçeli:
    - Vaazında söyledin ya?
    Mehmet Demirdelen:
    - Vaazda ben Allah"ın(cc) emirlerini söyledim. Söylemese miydim?
    Bahçeli korumalara ve özel kalem görevlilerine döner:
    - Derhal kovun bunu. Sakın ha bir daha Genel Merkeze de sokmayın. Teşkilatlar da yasak buna.
    70 yaşındaki Mehmet Hoca"nın gözleri nemlenir ve son söz olarak şunları söyler:
    - Ben o sözü sizi kastederek söylemedim. Ben Cenab-ı Hakkın emrini dillendirdim. Sizin hatırınıza da Alahu Tealanın emrini değiştiremezdim.
#27.01.2009 19:05 0 0 0
  • Bende Basına yansıyan bu olayı ekleyeyimde tartışmaya
    başka boyutdan bakalım:D
#27.01.2009 19:06 0 0 0
ChE ChE foto
  • :D karışmayın devletime
#27.01.2009 19:07 0 0 0
  • Osmaniye nire Ceyhan Nire
#27.01.2009 19:10 0 0 0
ChE ChE foto
  • 40 km bize
    ama osmaniye ve ceyhanlılar birbirlerini sevmezler pek
#27.01.2009 19:11 0 0 0
  • evet sayın bahçeli...bu işler böyle oluyor ...
    Önce müslüman türk milliyetçisiyim dersin...bu alfabenin ilk harfidir aslında..ve o düşüncenin en saf hâli....sonra ilerlemeye başlarsın!
    zamanla türk milliyetçisi olursun....biraz daha ilerlersin turancı olursun...
    ve bir yalan sevda uğruna ;ayağında çarık bile olmayan 90 bin vatan evladının üzerine sarıkamışın karlarını kefen diye serersin....ardına bile bakmadan gidersin..
    en son merhalede artık şaman olur çıkarsın..evet bu işler böyle başlar ve böyle biter..
#27.01.2009 19:21 0 0 0
  • İmamı kovma anı çok ilginç geldi. Doğru mu?

    MHP de, ılımlı parti değil.
#27.01.2009 19:25 0 0 0
  • @Darth Vader

    Evet Doğru bir çok gazeteden aynı haberi detaylı şekilde okudum
#27.01.2009 19:29 0 0 0
  • Dün Gazetelere Yansıyan Bir Diğeri Meral Akşener'in Açıklaması..
    Tartışmayada Birde Bunu Ekliyelim..




    ''Böyle Nezaketsiz Ve Şımarık İktidar Görmedim''

    TBMM Başkanvekili Meral Akşener, AK Parti iktidarını eleştirerek, ''Üç dönemdir Meclisteyim böyle nezaketsiz ve şımarık iktidar görmedim'' dedi.

    Akşener, MHP'nin Akçakoca Belediye Başkan Adayı Okan Yanmaz'ın tanıtım töreni için Düzce'nin Akçakoca ilçesine geldi. Bir restorandaki tanıtım töreninde konuşan Akşener, 22 Temmuz seçimlerinin adaylar ve siyasi partiler arasında hizmet yarışından çok laiklik kaygısı ve cumhurbaşkanlığı seçimi odaklı geçtiğini belirtti.

    O dönem seçim çalışmalarında, Bakırköy'de laikliği, Esenler'de ise Müslümanlığı koruyacağına dair seçmenlerce kendisine yemin ettirildiğini aktaran Meral Akşener, MHP'nin cumhurbaşkanının eşinin türbanına karışmadığını, ama eşi türbanlı bir cumhurbaşkanı seçilmesiyle de kimsenin tenceresindeki yemeğin artmadığını söyledi.

    Kendisinin üç dönemdir Mecliste olduğunu kaydeden Akşener, ''Böyle nezaketsiz ve şımarık iktidar görmedim. 'Oyun kadar konuş' tarzı görmedim. Mecliste bir nezaket olur, nezahet olur. Zaman zaman mutabakat olur. Bize muhalefet görevi verildi, onlara iktidar görevi'' dedi.

    ''Ergenekon'' soruşturmasına, milli değer sayılan ''Ergenekon'' adının verilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden TBMM Başkanvekili Akşener, şöyle devam etti:
    ''Suçlu kimse, hukuk devleti, cezasını verecektir, ama bir korku atmosferi oluşturulmaya çalışılıyor. Artık herkes dinlediğini hissediyor. Ev hanımları bile yemek tariflerini 'telefonda olmaz, yüz yüze vereyim' diyor. Siyaset itibarsızlaştırıldı. Asker, polis itibarsızlaştırılıyor. Hukuk itibarsızlaştırılıyor. 28 Şubatta 'gücün hukuku' kavramını kullananlar, bugün 'oyun kadar konuş' diyenler. Dünün zulme uğrayanları bugün 'gücün hukuku'nu kullanıyorlar, ama bunun kimseye faydası olamaz.''
#27.01.2009 20:21 0 0 0
  • Koray Aydının vurduğu voleler geldi aklıma nedense:D
#27.01.2009 20:44 0 0 0
  • bunu ilk burda duyuyorum.. ama nedense sasırmadım mahkemeye verıp turbanlıları univ. attıran chp carsap acılımını yaptı.. mhp de oy iicn.. ilimlı ıslam konusmaları yapar.. hepsi bole maksat oy secımden sonra.. gercek yuzlerinı ortaya koyarlar

    sasırmadım...:)
#28.01.2009 01:45 0 0 0
  • toprak gazetelerin yaziyor olmasi haberin gercek oldugu anlamina gelmez.
    zaten gazeteler genelde grup halinde ajans/holdinglerin.
    bir medya ajansi bi haber yaptimi altindaki gazetelerde degisik sayfalarda ve kelime oyunlariyla olur ama yayinlanir.

    Ev hanımları bile yemek tariflerini 'telefonda olmaz, yüz yüze vereyim' diyor.

    asil bu ne simariklik ciddiyetsizlik,TBMM baskanvekili boylemi konusur.

    senin iktidarinida gorduk sayin bahceli,sizde sehitlerimizin cogaldigi bir donem girebildiniz tbmm ye.

    herhafta siyasi finansal krizi sizden ogrendik.
#31.01.2009 00:06 0 0 0
#05.02.2009 04:34 0 0 0
  • @termeli
    @ufuk

    Flood yapmayı kesin sizin arkanızda hizmetçi yok sürekli mesajlarınızı toparlayacak.

    Forumun en eski üyelerindensiniz ama forum kuralları ve kullanımından haberdar değilsiniz.

    Flood nedir?
#05.02.2009 11:02 0 0 0
  • @ufuk

    Haber bir çok gazetede çıktı sadece akp yanlısı gazetelerde deği bunu sende biliyosun hatta ufak bir araştırma yaparsan haberin yeraldığı aynı tarihliçeşitli gazetelere ulaşman mümkündür
    bu işler kürsüden ip atmayla olmuyor banka hortumlamayla hiç omuyor
    kendi idolojisine aykırı bir partiyle koalisyon yapmayla hiç ama hiç olmuyor
    Ayrıca sizin bahçeye gelen Bahçeliydi Ufo felan değildi:D
#05.02.2009 18:54 0 0 0
  • ben ne baykalı severim nede bahçeliyi yasal mafya olan mhp den nefret ederim özellikle. ama rte yi başkan göreceğime türk olmasaydım daha iyiydi memleket size memleket devam edin...

    Birde sevgili LEVİS karsında cocuk yok nasıl bir konusma tarzıdır bu ya düzgün söylemenin bir yolu yokmu sende böyle konusmayı kes bence...
#06.02.2009 03:39 0 0 0