Fener 'Damir' gibi! 70-67

Son güncelleme: 16.03.2005 06:36
  • noimage

    FIBA Arupa Kupası Çeyrek Final mücadelesi nefesleri kesti... Fenerbahçe ilk raundu önde kapadı. Beşiktaşı yıkan isim ise Damir Mrsiçti... Boşnak yıldız attığı 23 sayıyla geceye damgasını vurdu.

    FIBA Euroleague Çeyrek Finalinde karşı karşıya gelen iki temsilcimizin Abdi İpekçideki mücadelesini kazanan Fenerbahçe karşılaşmadan 70-67 galip ayrılarak seride avantajlı duruma geçti. Maça Fenerbahçe, Mrsiç, Ömer, Erdal, Salyers ve Harvey, Beşiktaş ise El Amin, Bekir, Haluk, Ellis ve Varda beşlisiyle başladı. İki takım da adam adama savunmayı tercih ederken El Amin ilk basket atan isim oldu. İki ekip de savunmaya önem verip, hücumda basit hatalar yapınca kısır bir skorla başlayan mücadelede 4. dakika 5-4 Beşiktaş üstünlügüyle geçildi. Bu dakikaya kadar Fenerbahçenin attığı 4 sayının sahibi de Ömer Onan oldu. Kalan sürede El Amini durdurmakta güçlük çeken Kanarya, ilk periyodu 13 - 9 geride bitirdi.

    Devre eşit bitti
    İkinci periyota da Beşiktaş El Aminin 3 sayılık basketiyle başladı ve farkı 9 sayıya çıkardı. Siyah - Beyazlılar, benchten gelen Erkan ve Tolganın da skor üretmesiyle 15. dakikada farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 12-23. Alan savunmasına dönen Sarı Lacivertliler, Beşiktaşı hücumda durdurunca farkı azaltmaya başladı. Vardanın erken faul problemine girmesiyle pota altını devreye sokamayan Beşiktaş, dış şutlarda da umduğunu bulamayınca Fenerbahçe Harveyin basketleriyle oyunda dengeyi kurmayı başardı. Fenerbahçe son 5 dakikada 13-2lik bir seri yakalarken devrenin de 25-25lik eşitlikle bitmesini sağladı. İlk yarıda Fenerbahçe 7, Beşiktaş ise 8 top kaybı yaparken, ribaundlarda 30-27lik Beşiktaş üstünlüğü skora yansımadı.

    Harvey iyi günündeydi
    İkinci yarıya da alan savunmasıyla başlayan Fenerbahçe, bir hafta önce ligde kaybettiği karşılaşmada yaptığı hataları bu kez yapmadı ve rakibin kendisini göbekten delmesine izin vermeyip dış atışlara zorladı. Salyers ve Ömerin basketleriyle 21. dakikada skoru 29-25e getiren Kanarya, Bekir ve Halukun 3 sayılık basketlerine engel olamayınca 24. dakikada 34-31lik skorla 3 sayı geriye düştü. Ancak geçmiş maçlara oranla çok daha kontrollü oynayan ve faul problemine girmeyen Harvey, çember altında hem savunmada, hem de hücumda çok iyi kullanıp, rakibin farkı açmasını engelledi, son çeyreğe de 39-39luk eşitlikle girildi.

    Mrsiç sahneye çıktı
    4. periyotta Fenerbahçe adına maçın suskun ismi Mrsiç çıktı. Yıldız oyuncu alan savunmasına dönen Beşiktaş karşısında Harveyin perdelemeleri sonucunda bulduğu üç sayılık atışları çok iyi değerlendirdi. 5 dakika içinde Mrsiç ile 4, Salyers ile de 1 üç sayılık basket bulan Fenerbahçe, 35. dakikada 57-46 öne geçmeyi bildi. Mükemmel savunma yapan Sarı Lacivertli ekip, rakibi hücumda hep zor atışlara iterken, 27. dakikada farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 59-46. Bitime 2 dakika 40 saniye kala Salyersın 5 faul almasıyla ribandlardaki etkinliğini rakibe kaptıran Kanarya, rakibe daha fazla hücum şansı verip, El Amini de durduramayınca fark 61-57lik skorla 4 sayıya indi. Kalan sürede ikki takım da taktik faullere başvururken, bunları daha iyi değerlendiren Fenerbahçe, maçı 70-67 üstün bitirerek seride 1-0 öne geçti. Akatlarda oynanacak ikinci maçı da Sarı Lacivertliler kazanırsa adını Final Foura yazdıracak takım olacak, aksi takdirde tur son maça kalacak.

    İpekçi doldu taştı
    Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki çeyrek final ilk maçına, iki takım taraftarı da büyük ilgi gösterdi. Abdi İpekçi Spor Salonunda yapılan karşılaşmada, hafta içi olmasına rağmen tribünlerin büyük bölümü doldu. Maç başladıktan sonra da taraftarların salona geldiği gözlendi. Fenerbahçe ev sahibi takım olmasına rağmen, futbol maçlarının aksine Avrupa Liginde yapılan derbi maçta tribünlerde iki takım taraftarı da hemen hemen eşit sayıda yer aldı. Karşılaşmadan yaklaşık 1.5 saat önce salona alınmaya başlanan taraftarlar, maç başlamadan tribünlerde tezahüratlara başladı.

    Sıkı önlem
    Güvenlik güçleri de İpekçi Spor Salonu çevresinde ve salon içinde önlem aldı. İki takım taraftarları arasına ikişer sıra çevik kuvvet polisi oturtulurken, karşılaşmada 725 polis ve 40 özel güvenlik elemanının görev yaptığı bildirildi. Karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yöneticilerle, Fenerbahçe Kulübü Erkek Basketbol Şubesi Sorumlusu Semih Özsoy ve Bayan Basketbol Şubesi Sorumlusu Işık Eyigüngör de izledi.
#16.03.2005 06:36 0 0 0