Şiveydiz Çorbası

Son güncelleme: 11.02.2009 21:19
  • noimage

    Malzemeler:
    300 gr. kuzu eti
    2 su b. haşlanmış nohut
    tuz, karabiber
    su

    Terbiyesi için:

    1 kase yoğurt
    2 çorba k. un
    soğuk su
    sıcak su

    Sokaracı için:

    1 çorba k. tereyağı
    1 soğan
    5 dal taze sarımsak

    Hazırlanışı:

    Önce tencereye etler alınır üzerine su eklenerek pişmeye bırakılır. Etler iyice pişince üzerine haşlanmış nohutlar ilave edilir. Tüm malzeme pişince terbiyesi icin yourt ve un iyice çırpılır. Terbiyeye sıcak su eklenerek ılıtılır ve tencereye ilave edilir.

    Tuz ve su kıvamı ayarlandıktan sonra sokaracı için tereyağında minik kesilmiş soğanlar iyice kızartılır. servis edilmeden önce sokarıç da eklenip karıştılıp sıcak ikram edilir.mümkünse taze sarımsakla şiveydizi pişirmek gerekir.
#05.02.2009 00:40 0 0 0
  • Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
#06.02.2009 17:00 0 0 0
  • Degişik bir adı varmış ilk defa duyuyorum.
#11.02.2009 21:19 0 0 0