Turkcell Süper Lig'in 31. haftasında Sivasspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak maçın biletleri satışa çıktı. Öte yandan Sivasspor Briç Takımı'nın Türkiye şampiyonasında Bordemaic kategorisinde 52 rakibini geride bırakarak mutlu sona ulaştığı belirtildi.
Ligde 30. hafta sonu itibariyle 60 puanla lider durumda bulunan Sivasspor ile 33 puanla 16. sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında 9 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00'da, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak maçın biletleri satılmaya başladı.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivaspor gişesinde satılan biletlere, Sivassporlu futbolseverler ilgi gösteriyor. Gişede, maraton ve kapalı yanı tribünü biletleri 10, kale arkası tribünü biletleri ise 5 TL'den satılıyor.
Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor ile alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak maça, Sivaslı futbolseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
-SİVASSPOR BRİÇ TAKIMININ BAŞARISI-
Öte yandan, Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan ''Briçte Türkiye şampiyonu olduk'' başlıklı haberde, Sivasspor Briç Takımı'nın Türkiye şampiyonasında Bordemaic kategorisinde 52 rakibini geride bırakarak mutlu sona ulaştığı belirtildi.
Yahya Küçükkılıç, Oktay Geçit, Adnan Ekşioğlu ve Erol İlmez'den kurulu olan Sivasspor Briç Takımı'nın tüm zamanların en iyi performansını elde ederek, uzun bir briç maratonunun ardından mutlu sonu yakaladığı kaydedildi. Haberde görüşlerine yer verilen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor'dan önce briç takımının Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek, ''Arkadaşlarımızı kutluyorum. Biz de futbol takımı olarak mutlu sonu yakalamak istiyoruz. İnşallah 4 hafta sonra biz de şampiyonluğumuzu ilan ederiz'' ifadelerini kullandı.
Sivasspor Briç Takımı Kaptanı Yahya Küçükkılıç ise ekiplerinin 52 takımı geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olduğunu ve önemli bir başarıya imza attığını belirtti.
Sivasspor, çalışmalarını sürdürdü
Son 4 haftaya lider giren Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına hazırlanıyor Türkiye Süper Ligi'nde 30. hafta sonunda 60 puanla birinci sırada bulunan ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak dikkat çeken Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Gaziantepspor yenilgisinin ardından kulüp tesislerinde toplanarak 9 Mayıs Cumartesi günü yapacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başlayan Sivasspor'un antrenmanı, neşe içinde gerçekleştirildi. Antrenmana düz koşu ile başlayan futbolcular, daha sonra 3 ayrı gruba ayrılarak dar alanda 7'ye 2 pas çalışması yaptı. Dar alanda top kapmaya yönelik bu çalışmasının ardından antrenman, isabetli pas ve yarı sahada yapılan taktik ağırlıklı çit kale maç ile tamamlandı.
Öte yandan takımın başarısında büyük pay sahibi olan ve gelecek sezon için Fenerbahçe'nin başına geçeceği şeklinde yapılan yorumlara cevap veren Teknik Direktör Bülent Uygun, kamuoyunun kendisine böyle bir görevi yakıştırmasından son derece gurur duyduğunu, Ancak Sivas'taki misyonun devam ettiğini hatırlatarak böyle bir değişikliğin şimdilik söz konusu olmadığını belirtti.
Şampiyonluğa ulaşarak tarih yazmak isteyen Sivasspor'da Mehmet Yıldız ile İbrahim iddialı açıklamalar yaptı.
Mehmet Yıldız, Büyükşehir maçıyla kritik bir döneme gireceklerini belirterek, "İnşallah bu maçtan 3 puanla ayrılıp, şampiyonluk yolunda da bir engeli daha aşmış olmak istiyoruz. Tabi bunun için de sahada özverili mücadele etmek ve çok koşmak gerekiyor. Hafta sonundaki maçta çok koşup 3 puanla ayrılan taraf olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş yenilmesi bize artı bir motivasyon oldu" diye konuştu.
Cezası yüzünden forma giyemediği Gaziantepspor maçında eksikliği hissedilen başarılı orta saha oyuncusu İbrahim ise "Büyükşehir'in durumu ortada. Zor bir maç olacak, ancak bizim hedefimiz bu maçları kazanmak ve şampiyonluğa ulaşmak. Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak herkese nasip olmaz. Biz de kısmetli insanlarız bence, inşallah sezon sonunda bunu yaşarız" ifadelerini kullandı.
Polis oldular
Sivassporlu futbolcular, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinliklerine katıldı. Mehmet Yıldız, Musa, Faruk, Sedat, Hayrettin ve Abdurahman trafik polisi yeleği ve şapkası giydi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bugün kritik bir maça çıkacak olan lider Sivasspor, karşılaşmanın son hazırlıklarını tamamladı.
Rakibi karşısında üç puan hedefleyen kırmızı-beyazlılarda Sylla ve Musa'nın hafif sakatlıklarının bulunduğu, Sedat'ın ise oynayabilecek duruma geldiği bildirildi. İstanbul ekibiyle bugüne kadar üç kez karşı karşıya gelen Yiğido, bu karşılaşmaların hepsini galibiyetle kapamayı bildi. Geçen sezon Sivas'taki maçı 2-1, deplasmandaki maçı ise 2-0 kazanan kırmızı-beyazlılar, bu sezon yine deplasmanda oynadığı maçta Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 mağlup etti. Rakibine 7 gol atan Sivasspor, kalesinde sadece 1 gol gördü.
SİVAS - Sivaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lig'de yarın 4. kez karşı karşıya gelecek.
Ligde şampiyonluk mücadelesi veren lider Sivasspor, ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yarın sahasında konuk edecek.
İkinci Futbol Ligi'nde birçok kez karşılaşan iki ekip, yarınki maç ile birlikte Süper Lig'de 4. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında Süper Lig'de bugüne dek oynanan 3 maçı da Sivasspor kazanmıştı. İstanbul ekibinin Sivasspor'a karşı Süper Lig'de galibiyeti bulunmuyor.
Geçen sezon Sivas'taki maçı 2-1, İstanbul'daki karşılaşmayı ise 2-0 kazanan Sivasspor, bu sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçtan da 3-0 galip ayrılmıştı.
Sivasspor, yarın İstanbul ekibine karşı Süper Lig'deki 4'üncü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Sivas takımına karşı ilk galibiyetine imza atmak için mücadele edecek.
MAÇIN ÖNEMİ
Ligde son 4 haftaya 60 puanla lider olarak giren Sivasspor ile 33 puanla 16. sırada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un mücadelesi, hem ligin zirvesi, hem de alt sıraları açısından büyük önem taşıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek haftayı 3 puanla kapatmak ve ligde kalan son 3 haftaya rakiplerinin önünde lider olarak girmek isteyen Sivasspor, zirvedeki en yakın takipçisi Beşiktaş'ın da Ankaraspor ile deplasmanda yapacağı karşılaşmada puan kaybetmesini bekleyecek.
Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Sivasspor'u deplasmanda mağlup ederek ligde kalma ümitlerini son 3 haftaya taşımak istiyor.
Sonucu futbol kamuoyu tarafından merakla beklenen bu zorlu maçı, hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Muharrem Yılmaz'ın yapacağı maçta, Mürvet Sezer dördüncü hakem olarak görev alacak. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak.
Öte yandan, maçın hazırlıklarını dünden itibaren kulüp tesislerinde basına kapalı olarak sürdüren Sivasspor, bugün öğleden sonra yapacağı idmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.
Sivasspor ile karşılaşacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise havayoluyla Sivas'a geldi. İstanbul ekibi, kamp yapacağı otele yerleşti.
Peş peşe gelen mağlubiyetler Yiğido'yu zirveden indirdi...
SİVASSPOR - BELEDİYE: 1-2
Stat: 4 Eylül
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Muharrem Yılmaz
Sivasspor: Petkoviç, Bilica, Sedat, Abdurahman, Hayrettin, İbrahim, Murat Erdoğan, Musa, Herve Tum, Kamanan, Mehmet Yıldız
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Mehmet Ali, Marcin Kus, Marcus Cesario, Barbosa, Ekrem, Serhat, Zeki, Efe, Tjkuzu, Gökhan Kaba, İbrahim Akın
Saat: 19:00
Hakem: Bülent Yıldırım