2011 Avrupa Gençlik Başkenti TRABZON - 2011 European Youth Capital TRABZON

Son güncelleme: 03.06.2009 10:01
  • TRABZON

    2011

    AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ

    ADAYI
    noimage



    Avrupa Gençlik Forumu (European Youth Forum) 'nun düzenleyicisi olduğu 2011 Avrupa Gençlik Başkenti (2011 European Youth Capital) için TRABZON adaylığını koyuyor.

    Yalnızca bağımsız gençlik oluşumları ve gençlik konseylerinin desteği ile adaylık başvurusu yapılabilen 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projesi için Trabzon Belediyesi'nin öncülüğünde ve diğer kurumların iyiniyet beyanları ile Trabzon Gençlik Merkezi olarak; Trabzon'u aday göstereceğiz.

    Resmi adaylık başvurusunu Trabzon Belediyesi yapacak olup, yereldeki gençlerin Avrupa Gençlik Başkenti ünvanı isteğini canlandırmak ve onları motive etmek, ayrıca organizasyonunun planlamasında söz sahibi olarak yönetimsel mekanizmalarda gençlerin yer almasını sağlamak Trabzon Gençlik Merkezi'nin görevi olacaktır.

    NEDEN TRABZON AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ İÇİN SEÇİLMELİ ?

    Türkiye'nin Karadeniz bölgesinin ve hatta çevresindeki çok daha geniş bir bölgenin ekonomik ve kültürel merkezi olan Trabzon ili, EYC (Avrupa Gençlik Başkenti) 'ye 2011 yılında ev sahipliği yapma adaylığını açıklamadan mutluluk duyar.

    Trabzon'un EYC adaylığında hem Trabzon açısından oluşacak yararlar hem de bunun Türkiye adına yapacağı katkılar göz önünde bulundurulmaktadır. Nüfusunun ortalama yaşı 26 olan ve 14 yaşın altında 24 milyon insanın yaşadığı Türkiye, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahiptir. Trabzon'un EYC ev sahipliğine verdiği önem, bu organizasyonun, kentin altyapısının radikal bir şekilde geliştirilmesi ve kentin ve etrafındaki bölgenin kaynaklarının genç nüfusun faaliyetlere aktif katılımının desteklenmesine kanalize edilmesi konularında sahip olduğu büyük potansiyelden kaynaklanmaktadır. Bu nedenlerle, EYC'nin Trabzon'da düzenlenmesi sosyal bir proje hüviyetine de bürünmektedir.

    Şehrin tanıtımına yapacağı bariz katkıların yanı sıra, EYC'nin en az bunlar kadar önemli başka hedefleri de bulunmaktadır: bu organizasyonun uzun vadede bölgenin genç insanlarının programdan sağlayacağı faydaları azamiye çıkarması; yerel nüfusun, kentlerini Avrupa boyunda bir şehir olarak yeniden algılamaya ve değerlendirmeye yöneltmesi; ve yerel-bölgesel-ulusal-uluslararası ziyaretçilerin çerçevesinde Trabzon'un gençlerin şehri olduğu anlayışının güçlendirmesi hedeflenmektedir.

    Trabzon bir organizasyon şehri olma yolunda marka haline gelmiştir. 2007 yılında Trabzon'da 1. Karadeniz Oyunları düzenlenmiştir. Bunun yanısıra 2011 yılında yine Trabzon'da 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali düzenlenecektir. Neden bu denli önemli organizasyonların düzenlendiği Trabzon, 2011 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmasın ki... Herşey bizim elimizde. Gençlerin desteğini aldığımız sürece bu ünvana kavuşur ve Trabzon'u Avrupa'da marka haline getirebiliriz.Esasında herşey hazır. Trabzon bu imkanları kullanabilecek ve iyi yönde değerlendirebilecek gençlere, yöneticilere ve halka sahip bir şehir.

    Dünyaca ünlü sosyal ağ sitesi olan Facebook'ta Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı ile ilgili olarak açılan gruba 2.500 kişi üye olmuş ve grup duvarına Türkçe -İngilizce dillerinde yüzlerce destek mesajları yazılmıştır.


    noimage
#10.02.2009 16:30 0 0 0
  • Trabzon ve Erzurum'a, 2011 yılı içinde evsahipliği yapacağı iki büyük organizasyon için para akacak.
    Trabzon Erzurum ihya olacak

    Erzurum'daki 2011 Universiad Kış Oyunları ve Trabzon'da organize edilecek 2011 Avrupa Gençlik Oyunları için her iki ile toplam 418 Milyon 518 Bin 759 TL'lik bütçe aktarılacak. Bu bütçe içinde, Erzurum ''aslan payı''nı alırken, bu kente tesis yapımı ve makine teçhizat alımı kapsamında toplam 283 Milyon 576 Bin 419 TL'lik kaynak aktarılması planlanıyor.

    Ocak ayı içinde düzenlenecek kış oyunları için Hınıs, Konaklı ve Kandilli bölgelerinde inşa edilecek tesisler içerisinde, Palandöken'de planlanan 5 atlama kulesinin yapımı 53 Milyon 100 Bin TL ile en büyük harcama kalemini oluşturuyor.

    Bunun ardından 45 Milyon 793 Bin 440 TL'lik proje maliyetiyle 4 adet telesiyej ve 24 Milyon 778 Bin 820 TL'ye inşa ettirilmesi öngörülen 3 bin kişi kapasiteli buz pateni ve antrenman salonu sıralanıyor. Yarış pisti düzenlenmeleri ise 354 Bin TL'lik bütçesiyle en az harcama yapılacak kısmı oluşturuyor.

    Erzurum'daki oyunlar için gerçekleştirilecek ve 2009 ile 2010 yıllarında bitirilmesi planlanan projelerin bazılarının ihale süreci devam ederken, bazılarının ise ihalesine henüz çıkılmadı.

    TRABZON VE GENÇLİK OYUNLARI

    Trabzon da Türkiye'nin son yıllardaki büyük organizasyonlara evsahipliği kapsamındaki iller içinde yer aldı.

    Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek 2011 Avrupa Gençlik Oyunları için Trabzon kentine toplam 134 Milyon 942 Bin 340 TL'lik bir bütçe aktarılacak.

    Harcamalar, spor salonu, atletizm pisti ve aydınlatması, merkez olimpik açık yüzme havuzu ve atlama kulesi, basın merkezi ile Avni Aker Stadı'nın bakım ve onarımının yapılması yönünde kullanılacak.

    Bu kalemler içinde en büyük payı 44 Milyon 265 Bin 340 TL ile 5 bin seyirci kapasiteli spor salonunun inşaatı oluşturacak. Atletizm pisti ve aydınlatması için 34 Milyon 669 Bin TL, merkez olimpik açık yüzme havuzu ve atlama kulesi yapımına da 31 Milyon 8 Bin TL'lik harcama yapılması öngörülüyor. Projeler içinde en az maliyet 5 milyon TL'lik bütçesiyle basın merkezine ayrıldı.

    Trabzon'daki organizasyon için yapılması planlanan ve 31 Aralık 2010 yılında bitirilmesi öngörülen tesislerin henüz ihaleleri gerçekleştirilmedi.
#03.06.2009 10:01 0 0 0