UEFA: Chelsea ihraç edilebilir

Son güncelleme: 23.03.2005 12:29
  • UEFA sözcüsü William Gaillard, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun yaptığı açıklamalardan dolayı İngiliz kulübünün Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilebileceğini belirtti.

    William Gaillard, yaptığı açıklamada, Jose Mourinho'nun, Şampiyonlar Ligi 3. tur ilk maçının devre arasında Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ı hakem Anders Frisk'in odasına girerken gördüğü ve hakemi etkilemeye çalıştığı yönündeki iddiaları nedeniyle soruşturma başlatıldığını kaydetti.

    Chelsea'ye uygulanacak yaptırımın takıma uyarı cezası verilmesinden, Şampiyonlar Ligi'nden ihracına kadar geniş bir alanda ele alındığını ifade eden Gaillard, soruşturmanın çok ciddi bir şekilde devam ettiğini bildirdi. UEFA'dan maçla ilgili yapılan açıklamada ise Mourinho'yu yalancılıkla suçlamaktan vazgeçilirken, Portekizli teknik adamın maça gölge düşürdüğü, maçta olumsuz bir atmosfer oluşturduğu kaydedildi.
    Mourinho'ya soruşturma açan UEFA, ayrıca FC Chelsea Kulübü, menajer yardımcısı Steve Clarke ve güvenlik yetkilisi Les Miles hakkında da inceleme başlattı.

    MOURİNHO'NUN İDDİALARI
    FC Chelsea Teknik Direktörü Mourinho, Şampiyonlar Ligi 3. tur ilk maçının devre arasında Rijkaard'ı hakemin odasına girerken gördüğünü ve Anders Frisk'i etkilemeye çalıştığını ifade ederek, maçın ikinci yarısında Didier Drogba'nın atılmasında ve maçı 2-1 kaybetmelerinde bu görüşmenin etkili olduğunu ima etmişti. Londra'daki maçı 4-2 kazanan FC Chelsea, Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nden elemeyi başarmıştı.
    UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin FC Chelsea-Barcelona maçını 31 Mart tarihinde görüşeceği ve kararını vereceği bildirildi.

    İNGİLTERE'DE CEZA ALMIŞTI
    Chelsea'nin Portekizli çalıştırıcısı, Stamford Bridge Stadı'nda oynanan ve 0-0 biten Lig Kupası yarı final maçında Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle de para ceza almıştı. Ferguson'un hakem Neale Barry'i etkilemeye çalıştığını ileri süren Jose Mourinho'ya İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 9 bin 600 dolarlık para cezası verilmişti.
#23.03.2005 02:18 0 0 0
  • Bence bir teknik direktörün hatası tüm takıma maledilmemeli o takımın üzerinde futbolcuların ve yönetimin hakkı daha fazla
#23.03.2005 09:33 0 0 0
  • Chelsea yazık olur ama uefada ingiliz lobisi sorunu halleder...Ama herşeyden önce centilmenlik kurallarına bağlı kalınması gerekir.
#23.03.2005 12:29 0 0 0