Eğme Başını Yere İhanet Değilse Gidişin

Son güncelleme: 23.02.2009 21:25
  • İhanet; kişinin kendi elleriyle kendi kalbini ve aklını idamıdır. en başta ihanet eden kalpten asıl ve ulvi sevgi çıkar ve yerine menfaat sevgisi gelir. menfaatini düstur edinen kşinin akıl melekesi yerini sadece nefsin ipine kaptırır. çünkü akıl insanı her tür hatadan ve kötülükten alıkoyacaktır. menfaaat ise hata ve kötülüklere açılan bir sandaldır.

    eğer bu sandala bir defa bindiyseniz etrafınızdaki herkesi kıyıda bırakır ve açılırsınız. ilk zamanlar güzel güzel yüzen sandalınız gün gelir (daha fazla menfaat için) yelken ve demir ister. ama maalesef bulamazsınız çünkü bunu sağlayacak olanları menfaat sandalına binerken yanınıza almadınız.

    bir süre sonra yönünüzü tayin etmek ve güzel yolculuklar için akıl melekesine ihtiyaç duyacaksınız ama heyhat o da kıyıda kalmış. dostlarınız yok, aklınız yok ve sevenleriniz yok. ama hani sizi sevenler vardıya sizinle beraber sandalda olanlar, işte onlar da en yakından geçen bir başka sandala taşınıverirler. nasılsa herkesin amacı menfaat ve dünya menfaat dünyası. bir bakarsınız ki koskaca bir hiçlik ve utanç boşluğunda dostsuz, akılsız, sevgisiz ve kimsesiz kalıvermişsiniz.

    her menfaatçinin sonu menfaat denizinde boğulmaktır. dostlarınızı kandırırken ve menfaatinizin peşine düşmeden önce dikkat edin ve kandırdığınız yüze iyi bakın. sakın o siz olmayasınız...

    her kandıran kendini kandırır ve her menfaat peşine düşen sonunda o menfaat denizinde boğulmaya mahkumdur...

    menfaat bir merdivendir, ayağının altına alan yükselir, başının üstüne alan alçalır.
#23.02.2009 18:10 0 0 0
  • Tesekkürlerr
#23.02.2009 21:25 0 0 0