Limonlu Tulumba Tatlısı

Son güncelleme: 06.03.2009 18:01
  • Malzemeler:
    2.5 su b.un
    2 su b.su
    50 gr.margarin
    1 tatlı k.toz şeker
    1 çay k.tuz
    3 yumurta
    1 çorba k.irmik
    1 çorba k.nişasta
    1 limon kabuğu rendesi

    Şerbeti için:

    3.5 su b.toz şeker
    2.5 su b.su
    1 dilim limon

    Hazırlanışı:

    Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin. Hamurun suyu bitince ocaktan alın. Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın. Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin.

    Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın.

    Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun.

    Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın. Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin...
#24.02.2009 23:19 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler serap.
#25.02.2009 23:31 0 0 0
  • hiç tatmadım ama güzele benziyor
#06.03.2009 18:01 0 0 0