Yalancı Midye Tava

Son güncelleme: 26.03.2009 19:53
  • midye tava - midye tava yapımı - deniz yemekleri

    noimage

    Malzemeler:

    1/4 şişe bardağı sirke. ben 1/2 su bar. ekledim
    3 adet tavuk göğüsü
    8 adet sarımsak
    2 çorba kaşığı kekik

    kızartmak için:

    sıvıyağ
    un

    Yapılışı:

    kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.
#19.03.2009 23:30 0 0 0
  • Çocukluğumuzda,Kumkapıda dalgakıranda kayalıklardan midye çıkarır,ateş yakar,tenekelerin üzerinde pişirir yerdik.Bir gün rahmetli babam "Oğlum midye yenmez günahtır" dedi ve ben ondan sonra hiç midye yemedim.Aradan yıllar geçti,bir doktorun yazısını okudum."Midye,denizin bütün mikroplarını toplar,pistir bu yüzden yenmesi doğru değildir,yemeyin" diyordu doktor.Babam haklıymış.Zaten eskilerin söylediklerinin hemen hemen hepsi doğru çıkıyor.
#26.03.2009 19:53 0 0 0