Zahter turşusu

Son güncelleme: 29.03.2009 21:57
  • Dağ Kekigi Turşusu - Zahter Turşusu Yapımı - Turşu Yapımı

    Malzemeler:
    3 demet taze zahter
    2 bardak zeytinyağı
    1 kaşık biber salçası
    10 diş dövülmüş sarımsak
    3 limon suyu
    2 kaşık tuz
    Yapılışı:
    Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüyoruz.Ben 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçte.Zeytinyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza dolduruyoruz.Ertesi günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale geliyor.Uzun süre buzdolabında bu şekilde muhafaza edebiliriz.Acı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.
#29.03.2009 21:57 0 0 0