Çok şükür Fethullah Efendi'ye!

Son güncelleme: 14.04.2009 13:14
  • Çok şükür Fethullah Efendi'ye!


    'Büyük muhterem' ABD'deki saltanat köşkünden uyarıyor. Fethullah Gülen'in yıllardır yaptığı 'uyarılarla', ülkemizde Sünni-Alevi kavgasının önüne geçtiğini biliyor muydunuz?

    Fethullah Gülen'in gazetesi olarak bilinen Zaman gazetesinde Hüseyin Gülerce tarafından yazılan yazıda, Gülen'in darbe engellemekten Sünnî-Alevî kavgasını önlemesine kadar "müthiş faziletleri" anlatıldı.

    "Gülen, neden uyardı?" başlıklı yazı, "Muhterem Fethullah Gülen'in, yeni bir irtica kampanyası açılabileceği konusundaki uyarısı, geniş bir çevrede merak uyandırdı" sözleriyle başlarken, Gülerce, siyasetin önemli isimlerinin bu "uyarıya" dikkat kesildiğini öne sürdü. Gülerce yazının devamında, Gülen'in 'uyarılarının ne kadar kıymetli olduğunu' ifade etmek için sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Gülen, kritik dönemlerde, bazıları rahatsız olsa da ülkemizin ve insanımızın geleceği adına her defasında ikaz ve tavsiyelerde bulunuyor. 12 Mart 1995'te İstanbul'da Gazi Mahallesi olaylarının hemen ertesinde Zaman'ın arka sayfasını boydan boya kaplayan "Ben de Alevîyim" başlıklı yazısını hiç unutmuyorum. Bu ülkede Sünnî-Alevî kavgası çıkarmak için komplo kuran insanların oyununu bu yazı bozmuştu. O olay bahane edilerek 27 Mayıs türü bir darbe planlayanların hesabı o gün boşa çıkarılmıştı. 28 Şubat sürecinde de ülkede tansiyonu düşürmek, dindar insanların sokağa dökülmesine fırsat vermemek için Sayın Gülen her saat, her gün sancı çekti."

    Gülerce'nin sözlerinden okuyucu, Gazi Mahallesi'nde yaşanan katliamının ardından gelen süreçte Gülen'in müdahalesiyle, Zaman gazetesi aracılığıyla Sünnî-Alevî kavgasının önlendiğini 'öğrenirken', yazı daha sonra "bu ülkede, meşrû idareye karşı insafsızca, zalimce, hemen her alanda tertipler, komplolar ve provokasyonlar hazırlanmış" sözleriyle devam ediyor. Gülerce, Gülen'in son zamanlarda yayınlanan bir yazısındaki "Yakın geçmişte ülkemizde çeşit çeşit vahşetler Müslümanlara isnat edilerek, "irtica tehlikesi" gündemlerin ilk maddesine konuldu. Artık Türkiye'de irtica oyununun sona erdiği söylenebilir mi?" sözlerine değinilerek, bahsedilen "uyarıya" değiniliyor. Gülerce yazısında "Sayın Gülen, şer şebekelerinin kolay pes etmeyeceklerine dikkat çekiyor" sözlerine yer verirken, Gülen'in "Yeni oyunlar hakkında, hem gönüllüler hareketi mensuplarını ve dinî cemaatleri hem de emniyet güçlerini, siyasîleri ve medyayı uyardığı" öne sürülüyor.

    'Muhterem insan' hatırlatmaya devam ediyor!
    Gülerce yazısında, Gülen'in 28 Şubat öncesinde ortaya çıkan gelişmelerle ilgili, "Figüranlar, rollerini öyle gerçekçi ortaya koydular ki; herkes oynananın, bir oyun olduğunu unutup ülkenin elden gittiği zehabına kapıldı. Dün olduğu gibi bundan sonra da, dışarıdan da beslenen bazı şer şebekeleri samimi müminleri terörist gibi göstererek yeni bir irtica yaygarası koparabilirler" sözlerine yer veriyor. Gülen'in geçmişle bugün arasında da bir benzerlik kurarak, "Kitap okuyan Müslümanlarla, okudukları kitaplarla ayakta durmaya çalışanların içine adam sokmaya çalışabilirler" sözlerine dikkat çeken Gülerce, yazısının devamında Gülen'in şu sözlerini aktraıyor: "Kitapların sahibi zatın (Bediüzzaman Hazretleri) posterlerini evlerine asabilirler. Ellerine de Kalaşnikofları verirler. İki yerde eylem yaptırıp, 'demek ki fırsat bulunca bunlar da silaha sarılabilir' derler. Çuvaldızı bile olmayan insanlara (muhabbet fedaisi gönül erlerine) terörist damgası vurmak isteyebilirler."

    Fethullah Gülen'in tüm devlet kurumlarındaki hızlı kadrolaşması ve başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere toplum içerisindeki cemaat örgütlenmesi sürerken, yazdığı "uyarılar" dikkat çekiyor. Gülen'in insanların kafasının karıştırıldığı özellikle Ergenekon davası sürecinde, dinci örgütlenmelerin geçmişteki şiddet uygulamalarını "derine bağlama" gayreti de gözlerden kaçmazken, Zaman gazetesi yazarı Gülerce'de yazısını, "Evet, muhterem Gülen hatırlatıyor; demokrasi yokuşunun çileleri henüz bitmedi. Milletçe uyanık olmalıyız" sözleriyle tamamlıyor
    ..

#12.04.2009 20:36 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • 'Büyük muhterem' ABD'deki saltanat köşkünden uyarıyor.
    ne muhterem ne muhterem
#12.04.2009 22:19 0 0 0
  • Birileri yürü ya Fethullah, dedi...O da aldı başını YÜRÜDÜ HATTA KOŞTU DAHA DA ÖTESİ IŞINLANDI. Kestanepazarı imamıyken, Hisar camiin de vaaz vermeye başladı.Dönemin İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı ona sorup takunyalarını giydi.Dönemin başbakanı ondan fetva alarak cumhurbaşkanı oldu...servetinin haddi hesabı yok Fethullah Efendinin.Bu serveti ona verenler mi koşturdu Fethullah BEYİ, ve o serveti verenler mi söyledi başbakana ,belediye başkanına gidin ellerini öpün,icazet alın dedi.Müslüman adamın ne işi var gavur ülkelerinde anlamıyorum.Bak ne güzel islamı yaşayan ülkeler var,suudiler gibi..Hem yurdum da da herkes ibadetini rahatlıkla yapmıyor mu? Bence Fethullah BEY Türkiye ye gelmeli.Onu öpmek isteyen çok kişi var.
#12.04.2009 22:34 0 0 0
  • bu adam amerıkada yasıyor arkadas.. baska yer kesmes. onu... yeri rahat.. sirket gibide calısıyorlar.. neden gelsınkı turkıyeye..
#12.04.2009 22:38 0 0 0
  • Gundi, sen Fethullah BEY e tüccar mı diyorsun? Ne yani din ticareti mi yapıyor? Adam vaaz verirken göz yaşlarını tutamıyor, yani bunlar timsah göz yaşları mı?Adam size yaranamaz; İmamlıktan kazandığı parayı yememiş, içmemiş biriktirmiş dünyanın her yerinde okullar açmış ne için?İLİM İRFAN için. Hem Türkiye ye gelecek yol parası belki de yok.Ne yani koskoca Fethullah BEY otostop mu yapsın.
#12.04.2009 22:46 0 0 0
  • koskoca Fethullah BEY otostop mu yapsın.
    :)
    borc etsin bi yerden bea :)
    bi gelsınde.. ne isi var amerikada.. muslumanları acık acık somuren bir ulkede..
#12.04.2009 22:59 0 0 0
  • Oooo MKSB yine bir arada.
#12.04.2009 22:59 0 0 0
  • LEVİS-501 ne şeref bizi farketmeniz..
#12.04.2009 23:10 0 0 0
  • arethusa yine yapmış yapacağını açmış konuyu yürü be ne konu be

    ne demişler GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ daha güzel atasözleri var ama bu bile yeter

    boşuna karşılık yazmayın son mesajım konuya :D
#12.04.2009 23:21 0 0 0
  • Oooo MKSB yine bir arada. ©LEVIS-501





    Main board Kominist Sosyalistler Birliği
#13.04.2009 11:12 0 0 0
  • Bende ne olduğunu anlamak için kafa yorup duruyordum açıkladığın iyi oldu Maraboğlu kardeş
#13.04.2009 11:23 0 0 0
  • desene o zaman levis.. MTŞBB de iş başında.. ((;
#13.04.2009 11:47 0 0 0
  • abi anlamıyorum bu adamlardan ne istiyorsunuz harıl harıl çalışıyorlar aydın doğana laf yok millet okullarda küçük yaşta kızları gecelikle podyumda yürütmesine o şekilde eğitim vermesine laf her zorluğu yenip dünyanın heryerinde örgütlenen sadece bi kaç hatası olan bi teşkilata bunca laf söylemek çok yanlış..
#13.04.2009 17:47 0 0 0
  • SEVGİLİ MARAB, her zaman ki şakacılığın üzerinde.Ancak şakalar da belli temeller üzerine oturmalı, mesela KOMÜNİST (senin deyiminle KOMİNİST) SOSYALİST olmaz. YA el oğlu komünisttir yada sosyalist.Arasında o kadar büyük fark var ki.Kısaca söyliyeyim, tüm dünya sosyalizmi yaşarsa tarihin diyalektiği içinde komünizme geçilir.Aslında bunları yazmama gerek yok sen iyi bilirsin.İkinci mesela ben KOMÜNİST değilim.Kendinin komünist olduğunu iddia eden hiç bir kuruluşa,partiye de üye değilim.MAİNBOARD daki bazı arkadaşların görüşlerine yakın olabilirim ama onların her görüşüne katıldığım anlamına gelmez.OFFFF marab beni çok yordun, üç aylık GAZZA kalışımda 228 beyin ameliyatı yaptım ,sıtma oldum ama sen beni daha fazla yordun.KOMÜNİZM i bilmek komünist olmayı getirmez.
#13.04.2009 23:38 0 0 0
  • ..sosyalizm ve komünizm farklı açılımlar olmakla birlikte, sosyalizm komünizme geçiş sürecidir..
    sosyalizm de, devlet yani proleterya dikdatörlüğü vardır..
    ve proleterya dikdatörlüğü; proleteryanın iktidarı almasından sınıfsız topluma dek süren dönemin geçiçi devlet biçimidir.. sosyalizmde birbirini tamamlayan iki önemli boyut vardır.. siyasal ve toplumsal devrim..
    siyasal devrimin tamamlanması proleteryanın iktidara gelip üretim ilşkilerine el koymasıyla birlikte toplumsal devrim süreci başlar..
    bu süreç proleteryanın bir sınıf olarak kendisini tüm öteki sınıflarla birlikte tamamen tasfiye etmesiyle son bulacaktır..
    ..
    komünizm de ise, devlet yoktur.. sınıfsız toplum hakimdir..
    ..
    en basitiyle açıklanmak gerekirse aradaki önemli farklardan bazıları..

    evet.. komünizmi bilmek komünist olmayı gerektirmez..
    ama ben marksizm düşünce sistemini ve leninist örgüt teorisini benimsedim diyen birisinin komünist olması gerekir..

    ..
#14.04.2009 13:00 0 0 0
  • desene o zaman levis.. MTŞBB de iş başında.. ((;
    _________alıntı

    bunun açılımı nedir?
#14.04.2009 13:14 0 0 0