Kalbura Bastı Tatlısı

Son güncelleme: 04.05.2009 12:56
  • Cevizli kalbura bastı tarifi - farklı kalburabastı - kalburabasti tatlisi tarifi

    noimage

    Malzemeler
    • 1 su bardağı toz şeker,
    • 3/4 su bardağı un,
    • 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
    • 1/3 su bardağı maden suyu,
    • 2 tatlı kaşığı limon suyu,
    • 1,5 su bardağı su.

    Tarif
    Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk.kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın. İçine maden suyunu ve yağı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun. 12 parçaya bölüp bezeler yapın.Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın.Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın. Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin.200 derecede ısıtılan fırında 35 dk.kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün.Şurubu çektikten sonra servis yapın.
#15.04.2009 13:30 0 0 0
  • ellerine sağlık canım
#15.04.2009 13:36 0 0 0
#15.04.2009 13:38 0 0 0
  • Sağol Ayışığım

    Ne oldu Tribal bu da açım tripleri mi
#15.04.2009 13:40 0 0 0
  • :D öyle oldu biraz
#15.04.2009 13:44 0 0 0
  • annem bunu güzel yapardı
    eline sağlık gerçeğide olsa ne iyi olur
#15.04.2009 15:19 0 0 0
  • Eline saglık Şayeste kalbura bastı tatlısı yumurtasızmı oluyor.
#15.04.2009 17:39 0 0 0
  • Eline sağlık tarifi yazdım hemen yarın yapacam da
    yağın miktarını yazmamışsın artık tahmini bişeyler yapcam
#16.04.2009 00:16 0 0 0
  • Yarım bardak yağ yeterli canözüm..

    superisi evet bu yumurtasız bir tarif
#04.05.2009 07:36 0 0 0
  • olsa ne yenirdi bu ama:D tesekkurler
#04.05.2009 12:19 0 0 0
  • canım ben yaptım tatlıyı ama hiç güzel olmadı hamur gibi oldu
    hamurana irmik girse daha güzel olmazmı
    boş vaktim olursa irmiklisinide deniyecembakalım o nasıl olcak
#04.05.2009 12:56 0 0 0