Yunanistan'da Efes'e ekstra koruma...Dünyanın gözü bu maçta..

Son güncelleme: 06.05.2005 14:39
  • Efes Pilsen’in, güvenliğin arttırılması için devlet düzeyinde yaptığı girişim sonuç verdi. Yunan hükümeti, Panathinaikos maçı için üst düzey güvenlik verileceğini açıkladı.

    Üst düzey güvenlik
    Euroleague Çeyrek Final serisinde Panathinaikos ile Efes Pilsen’in yarın Atina’da oynayacağı maç öncesi ekibimizin ekstra güvenlik isteği kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı’nın, Efes Pilsen Kulübü’nün talebi üzerine Atina büyükelçiliği kanalıyla Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na “notaö yolladığı ve en üst düzeyde güvenlik tedbirlerinin bir an önce alınması için uyarıda bulunduğu belirtildi.

    Platform kalkıyor!
    Yunan makamları da konunun üzerine büyük bir titizlikle gittiklerini, gerek maç öncesinde ve sırasında, gerekse maçtan sonra her zamankinden daha hassas biçimde güvenlik tedbirleri alınacağını bildirdiler. Bu arada, ilk maçta Efes Pilsenli oyuncuları, atılan yabancı maddelerden koruyan koruyan yedek bankının arkasındaki platformun kaldırılacağı dedikodusu ise Lacivert-Beyazlılar’da endişeye yol açtı.



    PANATHİNAİKOS YÖNETİMİNDEN TARAFTARINA ÇAĞRI

    Panathinaikos Kulübü yönetimi, basketbolda Efes Pilsen ile yarın akşam yapılacak ULEB Avrupa Ligi çeyrek final serisi 3. karşılaşması öncesinde taraftarına, ''aşırılıktan kaçınarak desteklerini sürdürmeleri'' çağrısında bulundu. Yunan basını, Panathinaikos yönetiminin, karşılaşmada meydana gelmesi olası olayların engellenebilmesi amacıyla taraftara yaptığı çağrıda, ''Panathinaikos'a bugüne kadar destek olan arkadaşlar, aşırılıktan kaçınarak desteğinizi sürdürün. Son karşılaşmada yaşananları unutun. Spor birleştirmelidir, ayırmamalıdır. İsteğe bağlı veya bağımsız olarak kötü davranışta bulunanları, Panathinaikos'un Moskova yolunu kapatmak isteyenleri izole edin. Panathinaikos ve Yunan basketbolunun sizlere ihtiyacı var. Farklı olduğunuzu gösterin'' ifadelerini kullandığını yazdı.

    ''GERGİNLİĞİ EN AZA İNDİRGEMEYE ÇALIŞIYORUZ''

    Atina'da yayınlanan To Vima gazetesi ise Panathinaikos Başkanı Thanasis Yanakopulos'un açıklamasında, ''Ortam gergin, biz de bu gerginliği en aza indirgemeye çalışıyoruz. Karşılaşmayı siyasi kriterlerden ayıralım. 'Dostlarımızın' son karşılaşmada yaptıklarına yanıt verilebilirdi, ancak biz farklı düşünüyoruz. Mantık, 'daha iyi bir takımın varsa ve kazanabilecekse, kazanmayı' gerektirir. Her şey normal akışında olmalı. Yunanistan'ın uluslararası teşhirinden kaçınmak için, Panathinaikos taraftarını salonda görgülü olmaya davet ediyoruz'' dediğini kaydetti.
    Çok kişinin bu çağrıya kulak vereceği değerlendirmesinde bulunan To Vima, fanatik mesajların karşılaşmanın oynanacağı OAKA Salonu'nda boy göstermeleri olasılığının ise varolmaya devam ettiğini belirtti.

    Panathinaikos-Efes Pilsen maçına dünya medyası büyük ilgi gösteriyor

    Efes Pilsen'in Panathianikos ile yarın Atina'da oynayacağı ULEB Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final serisi üçüncü ve son maçına dünya medyası büyük ilgi gösteriyor.
    Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, yarınki maç 11 ülkede toplam 15 TV kanalından canlı yayınlayacak.
    Başta Türkiye ve Yunanistan'da canlı olarak yayınlanacak olan maçı ayrıca Rusya, Sırbistan-Karadağ, Polonya, İsveç, Romanya, Fransa, İspanya, Kosova'daki televizyon kuruluşları ile NBA TV'nin izleyicilerine aktaracağı duyuruldu.
#13.04.2005 15:21 0 0 0
  • bakalim yine hangi pis yollara basvuracaklar
#13.04.2005 18:54 0 0 0
  • Bu pisliklere pek güven olmaz ama ginede hayırlısı olsun diyelim. Haydi EFES kalbimiz seninle.....
#14.04.2005 08:37 0 0 0
  • Haber için teşekkürler kardeş..Yaw bu yunanistanla kardeş olacagız diyoruz ama bu herifler neden rahat durmuyolar.Onların takımlarını biz krallar gibi karsılıyoruz..İnsan ne ekerse onu biçer..Türk iyiyi de kötüyüde unutmaz..Yunanlı taraftarları kınıyorum
#18.04.2005 17:09 0 0 0
  • Şu anda maç bitti. Yenildik biliyorsunuz. Ve oradaki olayları da gördünüz.
    Pankartları da gördünüz.

    Ben bununla ilgili olduğu için boardda iki ayrı yerde aynı linki verdim. Burada da konu ile ilgili olduğu için veriyorum.
    Lütfen aşağıdaki linki tıklayıp bir iki dakika bakar mısınız.

    TIKLAYIN
#06.05.2005 14:39 0 0 0