3 yumurta
300 gr süzme yoğurt
400 gr krem peynir
1 su bardağı tozşeker
vanilya
100 gr krema
2 çorba kaşığı un
taban için :
2 paket eti burçak bisküvi
yarım su bardağından biraz fazla erimis ılık tereyağı
1 çay kasığı tarcın
yarım su bardağı fındık tozu
üzerine:
çilek
çilek aromalı jel.
Yapılışı:
biskuvileri robotta toz halıne getirin içine fındık tozu, tarcın ve yağı ekleyin kerıstırın iyice. yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın kenarı 2 cm. yuksekliğinde olsun.
cheesecake için:
peyniri, yoğurdu , kremayı ve sekeri mikserle 5 dakika çırpın . yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin vanilya ve unu ekleyin karıstırın.biskuvi karısımının uzerine dökun.
onceden ısınmıs 150 derecede 40 -45 dakika pisirin. soğuyunca uzerini ortun dolapta birgun bekletin. uzerine çilekleri dizin jeli hazırlayın 10 dakika sonra uzerine gezdirin dolapta bır saat bekletin servis yapın..