Jöleli Çilekli Tart

Son güncelleme: 19.03.2006 00:12
  • Gereçler:
    Hamuru;
    3 adet yumurta
    5 dolu yemek kaşığı un
    3 dolu yemek kaşığı tozşeker
    Biraz vanilya
    Üstü için;
    1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
    300-400 gr çilek
    2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
    Kreması;
    1 bardak süt 1 yumurta
    1 tepeleme yemek kaşığı un
    3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
    Biraz vanilya
    Süslemek için;
    1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
    1/2 bardak süt
    1/2 su bardağı kıyılmış fındık
    Yapılışı:
    1. Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dk pişirin.

    2. Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz likörlü ve şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın.

    3. Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin
#28.07.2004 20:45 0 0 0
  • ellerine emeğine sağlık...
#23.12.2004 22:38 0 0 0
  • cok sagol
    tefif icin tskler
    ellerine saglik
#23.12.2004 22:39 0 0 0
  • ellerine saglik ustaa
#24.12.2004 03:57 0 0 0
  • cok sagol ellerinize saglik
#07.05.2005 02:51 0 0 0
  • ellerine saglık
#07.05.2005 14:32 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim
#24.09.2005 07:35 0 0 0
  • Ellerine ve emeklerine saglik
#27.09.2005 12:31 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 13:53 0 0 0
  • Emeqin ve eLine saqLık saoL !
#30.09.2005 14:17 0 0 0
  • teşekkürler tarif için,ellerine sağlık
#05.12.2005 00:07 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 14:08 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 03:23 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:24 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#19.03.2006 00:12 0 0 0