Malzemeler:
Hamuru için:
- 125 gr margarin,
- 2 su bardagi un,
- 2 yemek kasigi pudra sekeri,
- 4 yemek kasigi soguk su.
Harci için:
- ½ kg ayiklanmis bal kabagi,
- 1 kahve fincani su,
- ½ çay bardag1 soguk süt,
- 1 çay bardagi toz seker,
- 1 adet yumurta,
- 1 yemek kasigi eritilmis margarin,
- 2 çay kasigi tarçin,
- ½ çay kasigi toz zencefil,
- Süslemek için dövülmüs sam fistigi.
Yapilisi:
Hamuru hazirlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yogurun. 20 dakika dinlendirin. Merdane ile açip (1/2 cm kalinliginda) yaglanmis tartolet kaliplarina yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda 15 dakika pisirin. Bu arada kabagi yarim kahve fincani su ilavesiyle iyice pisirip çatalla ezin. Soguk süt, toz seker, margarin, çirpilmis yumurta, tarçin, zencefili ilave ederek karistirin. Firindan çikardiginiz tartoletlerin üzerine doldurun. Tekrar 15 dakika firinlayip çikarin. Üzerine dövülmüs fistik serpip süsleyin. Soguyunca servis yapin. .