Yemek Tarifleri > Bal Kabaklı Tartolet

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Malzemeler:
    Hamuru için:
    - 125 gr margarin,
    - 2 su bardagi un,
    - 2 yemek kasigi pudra sekeri,
    - 4 yemek kasigi soguk su.

    Harci için:
    - ½ kg ayiklanmis bal kabagi,
    - 1 kahve fincani su,
    - ½ çay bardag1 soguk süt,
    - 1 çay bardagi toz seker,
    - 1 adet yumurta,
    - 1 yemek kasigi eritilmis margarin,
    - 2 çay kasigi tarçin,
    - ½ çay kasigi toz zencefil,
    - Süslemek için dövülmüs sam fistigi.

    Yapilisi:
    Hamuru hazirlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yogurun. 20 dakika dinlendirin. Merdane ile açip (1/2 cm kalinliginda) yaglanmis tartolet kaliplarina yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda 15 dakika pisirin. Bu arada kabagi yarim kahve fincani su ilavesiyle iyice pisirip çatalla ezin. Soguk süt, toz seker, margarin, çirpilmis yumurta, tarçin, zencefili ilave ederek karistirin. Firindan çikardiginiz tartoletlerin üzerine doldurun. Tekrar 15 dakika firinlayip çikarin. Üzerine dövülmüs fistik serpip süsleyin. Soguyunca servis yapin. .

    Afiyet olsun.
    :razi: :razi: :razi: :razi:


    @sefamelih usta
    @safamelih


    sagol


    :danke: :danke:
    teşekkürler
    tesekkürler tariofin icin
    sag olasin arkadasim
    ellerine saglıkkkk agzımızda bulunsun
    ellerinize saglik cok güzel tarif
    Ellerine saglik ustam bu guzel tarif icin sagolasin
    Tarif icin
    Ellerine saglik!
    Ellerin dert görmesin sağolasın
    Ellerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    ElleRINE SAglik....!
    eline sağlık
    güzel tarifin için teşekkürler
    ellerine sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    çok teşekkürler sefa ağa
    Sakın davetimizi unutma.tatlılar senden çiğköfte benden
    Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
    Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol