Onca talihsiz sakatlığın arasında, 18 yaşında bir stoper kazandı Galatasaray. Süper Lig'deki ilk maçına çıkan Semih, 90 dakika boyunca hatasız oynadı.
Servet'in sakatlığı, Meira'nın gidişi ve Emre Aşık'ın da cezalı duruma düşmesiyle forma sırası gelmişti genç Semih'e... Kendisi de genç yaşta Galatasaray forması giyen teknik direktör Bülent Korkmaz, ilk 11'de sahaya sürdü 18 yaşındaki oyuncusunu. Performansı merakla beklenen genç stoper, soğukkanlı duruşu, yerinde müdahaleleri ve ikili mücadelelerde ayakta kalışıyla beğeni topladı, 90 dakika boyunca hatasız oynadı. Zaman zaman hava toplarında aksasa da, hocasından alkışı alan Semih Kaya, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada da ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.
'Bırakmaya niyetim yok'
Maçtan önce heyecanlı olduğunu, ama sahaya çıkınca bu hissi yok etmeyi başardığını belirten Semih, "Sağolsun, abilerim saha içinde çok yardımcı oldu. Bana güvendiği için hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Onları mahçup etmedim ve inşallah bundan sonra da etmeyeceğim. Zaten formayı üstümden çıkarmaya da hiç niyetim yok" ifadesini kullandı. Semih, Belediye maçıyla birlikte Süper Lig'de ilk kez forma giymiş oldu.
Arsene Wenger sayesinde altyapımızda keşfettiğimiz bir genç.. Avrupa'da geleceğin Terry'si olarak adlandırılıyor.Kazandırılırsa Galatasaray ve Türk futboluna çok büyük hizmetleri edeceği kesin.. Allah yardımcısı olsun..
Ah Bülent hoca bu çocuk taa Hamburg maçında oynamalıydı. Sana güvendiler genç yaşında Avrupa kupası maçında forma giydin ama sen genç Semih'e güvenmedin
Oysa bir çok Ümit Milli maçta Avrupa tecrübesini yaşamıştı o ...
ALLAH'ın izniyle Bu çocuk çok büyük yıldız olacak inşallah bozmaz kendini ve Arda gibi Mehmet Topal gibi yeni yıldız Türk futboluna kazanır.
Alt yapıdan bir genci çıkartıp da oynatmak galiba çok büyük bir sorumluluk gerektiriyor ki kimse böyle bir sorumluluk almıyor.. Arda'nın çıkmasında Ersun Yanal'ın çok etkisi var mesela.. O adam Manisa'da Arda'yı oynatmasa belki de şu an Arda, Aydın gibi olacaktı.. Düşünmek bile istemiyorum..
Bunun başlığını ben açacaktım aslında çünkü gerçekten hakkında konuşulmaya değer bir oyuncu. Kendisin de gördüğüm tek eksik fiziki gücünün biraz yetersiz olması. Zaten o da tam olsaydı şu genç yaşında yıldız olmaya aday değil tam bir yıldız olurdu. Denildiği gibi hatasız oynadı. Ben çok çok beğendim ve sevindim böyle bir oyuncumuz olduğuna. Şu diğer gençlere de şans verilse keşke...
Ben sadece oynadığı büyükşehir belediye maçıyla alakalı konuşmuyorum. Ümit Milli takımda çok başarılı maçlar çıkardı.
İnşallah kulübümüze uzun yıllar hizmet eder.